Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bioshock 2

Featured Replies

Opublikowano

Ja żałuję, że plasmidy są tylko dodatkiem i nie da się tylko za ich pomocą przejść gry (próbowałem ;) ). Trzeba wspierać się spluwą.

• Odpowiedzi 268
  • Wyświetleń 46,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

W nowej części powinni poprawić celność broni szczególnie Tommy Gun. Można niby przymierzyć L1 ale wtedy ciężko jest podążać za przeciwnikiem, który lata jak kot z pęcherzem strzelając ze 100% celnością. Przeciwnicy zbyt szybko biegają i mają zbyt wysoką celność. Albo jedno albo drugie. Nie może dochodzić do sytuacji kiedy przeciwnik stoi 5 kroków od nas cała seria z Tommy Guna leci na ścianę bo kule lecą jak chcą. Podstawowa amunicja jest nieprzydatna. Będę musiał częściej używać plasmidów.

W nowym Bioshocku równie dobrze może nie być Tommy Guna. Nowe bronie które dodali naprawdę mają potencjał,szczególnie ta kusza :D

http://www.gametrailers.com/video/siren-alley-bioshock-2/58166

Opublikowano

Gameplay to konkret. Grafika uległa znacznej poprawie. Na początku jest ten sam placyk co w jedynce, ale rozgrywka Big Daddy'm wydaje się jeszcze bardziej interesująca niż poprzednio. Ten gość nieźle komentuje. :laugh:

Opublikowano

Gameplay to konkret. Grafika uległa znacznej poprawie. Na początku jest ten sam placyk co w jedynce, ale rozgrywka Big Daddy'm wydaje się jeszcze bardziej interesująca niż poprzednio. Ten gość nieźle komentuje. :laugh:

mówisz to z ironią, czy bez? Ja tam go lubię ^_^

Opublikowano

Grafika uległa znacznej poprawie.

Na razie tego nie widzę, ale poczekam z ostrzejszymi osądami do premiery :D

Opublikowano

Wystarcz spojrzeć na elementy otoczenia, wszystkiego jest teraz więcej. Ilość detali przewyższa pierwszą część i to widać gołym okiem. Bardzo ładnie potraktowano kwestię animacji wody. Warto luknąć sobie ten filmik w najwyższej dostępnej jakości, wtedy to widać najbardziej. Mam nadzieję, że puszczą w obieg jakieś demo. :whistling:

Opublikowano

mówisz to z ironią, czy bez? Ja tam go lubię ^_^

+1 Lord potrafi z jajem komentować filmiki(drugi filmik),Del także,ale rzadko(pierwszy filmik) ;)

http://tvgry.pl/?ID=785 - kolejny filmik z siostrzyczkami w roli głównej :)

Edytowane przez MYSZa7

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gra wychodzi za tydzień .Trzy recenzje(coś mało),średnia ponad 90%.Mam nadzieję że przekona o swojej racji bytu.

Edytowane przez theGrimReaper669

Opublikowano

Niesamowity!

PS. Przygotujcie 5 GB wolnego miejsca na instalacje :/

Bardzo dobrze, że jest instalacja podobnie jak w jedynce. Chyba, że niektórzy chcą mieć loadingi ala Bayonetta przed patchem, który pozwolił na instalację xD. Wiecie nie każdy umie robić gry tak jak Naughty Dog i ich Uncharted, gdzie jest tylko jeden główny loading, a potem brak całkowity. Jestem też ogólnie zdania, że każda gra powinna się instalować na dysku, bo przynajmniej laser ma mniej roboty.

Opublikowano

Łuhuu szpiedzy z Ula-timy juz maja :D Moja special edition juz do mnie leci.

Calkiem fajnie zapowiada sie takze tryb multi. Chetnie sie w nim pobawie jak skoncze singla :thumbsup:

Opublikowano

Już kilka chwil z grą za mną :). Instalacja trochę czasu zajmuje. Zdążyłem puścić pranie i zrobić kolację ;). Jestem dopiero na początku ale z tego co zaobserwowałem to gra trzyma poziom jedynki jeśli chodzi o scenariusz. Delta jest ciężki i powolny. Fajnie się używa plazmidów razem z bronią. Zmieniła się mini gra o hackowaniu, teraz można nawet hackować na odległość. Poza tym zagrałem dwa mecze w multi i również jest bardzo przyjemnie. Można stosować różne strategie działania ze względu na wybór plazmidów i broni, który powiększa się wraz ze wzrostem doświadczenia postaci. Gdy któryś gracz wcieli się w Big Daddy to robi się gorąco i wtedy jest dopiero jazda. Można również hackować urządzenia i robić zdjęcia pokonanym, dzięki temu dostajemy premię do zadawanych obrażeń. To chyba tyle :)

Opublikowano

Jak dojdzie do kogoś Rapture Edition, to zróbcie jakieś fotki. Jestem ciekawy jak to dokładnie wygląda :)

A niestety na necie nie znalazłem żadnych dokładnych zdjęć...

Opublikowano

Ja już od 3 godzin buszuje po Rapture. Miasto jest tak samo przytulne i gościnne jak poprzednio. xD

Opublikowano

Warto wydać te 200 zł? Pewniej czujesz się w niegościnnym świecie Rapture grając tatuśkiem?

Opublikowano

No to rozumiem przez Special Edition :) Swietny Artbook( porzadny, a nie jakies mini ksiazeczki), ktory przegladnalem na szybko by przypadkiem czegos sobie nie spoiler'owal(swietna jakosc!). Calosc(Gra, plyty z muzyka, artbook, plakaty) jest zamnknieta w sporym pudelku i wygląda swietnie na pulce(jak ma sie tyle miejsca :) ). Dobra, czas na nowo zaglebic sie w gre bo ktos tam chyba mysli, ze mozna igrac z "Delta";)

Opublikowano

moglby ktos napisac czy jest new game plus w tej grze, bo nigdzie nie moge znalezc ttej informacji, a moze ktos cos slyszal lub przeszedl??

Opublikowano

Warto wydać te 200 zł? Pewniej czujesz się w niegościnnym świecie Rapture grając tatuśkiem?

Pewniej? Absolutnie nie. Łatwo zginąć nawet na normalu.

Opublikowano

Poziom trudności w porównaniu z pierwszą częścią ostro poszybował w górę. Gra idealnie wpasowuje się w skill, jaki mamy po jej skończeniu. Od razu jesteśmy wrzucani na głęboką wodę, a walki przypominają te z końcówki jedynki, gdy mieliśmy bronić LS w muzeum.