ign699 3 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jakaś sensowna książka w tematyce serii z kanału History "Acient Aliens" ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Istnieje w ogóle jakaś historia fantasy, która działaby się w futurystycznym świecie zamieszkanym przez krasnoludy, elfy, itp.? Wyobraźcie sobie opowieść ze Śródziemia, która działaby się kilkanaście tysięcy lat po wydarzeniach z Władcy Pierścieni. Świat wtenczas dysponowałby nowymi technologiami (na modłę tych z sci-fi), a czytelnik co rusz byłby zaskakiwany fajnymi nawiązaniami do dalekiej historii (a wydarzenia z Pierścieniem byłyby już tylko legendą). Jest coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Poszukuje czegoś w realiach XVIII-XIX wieku, niech to bedzie Anglia lub Rosja, styl jakby Dostojewskiego, może być coś w klimatahc Portretu Doriana Greya - albo coś o lordach, zdradach, arystokracji, biedzie, wojnie itd. Tylko nie książki 600 stron w góre. Edytowane 1 Lutego 2013 przez Tycjan Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 najlepsza ksiazka mastertona to ? Cytuj Odnośnik do komentarza
AiszA 91 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 "Wyklęty", chyba... Bo trudno jedną wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 ok fenki , tak poza tym to lepszy masterton czy barker ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ermund 107 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 ok fenki , tak poza tym to lepszy masterton czy barker ? Z tych dwóch? Zdecydowanie Barker. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Poszukuje czegoś w realiach XVIII-XIX wieku, niech to bedzie Anglia lub Rosja, styl jakby Dostojewskiego, może być coś w klimatahc Portretu Doriana Greya - albo coś o lordach, zdradach, arystokracji, biedzie, wojnie itd. Tylko nie książki 600 stron w góre. up. liznalem wlasnie 'Spisek przeciwko Ameryce' Philipa Rotha. Coz, po 160 stronach odpuszczam, troszeczke nie w moim klimacie. Edytowane 4 Lutego 2013 przez Tycjan Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość trenth Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Istnieje w ogóle jakaś historia fantasy, która działaby się w futurystycznym świecie zamieszkanym przez krasnoludy, elfy, itp.? Wyobraźcie sobie opowieść ze Śródziemia, która działaby się kilkanaście tysięcy lat po wydarzeniach z Władcy Pierścieni. Świat wtenczas dysponowałby nowymi technologiami (na modłę tych z sci-fi), a czytelnik co rusz byłby zaskakiwany fajnymi nawiązaniami do dalekiej historii (a wydarzenia z Pierścieniem byłyby już tylko legendą). Jest coś takiego? prawdopodobnie myślisz o czymś takim: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/138667/ostatni-wladca-pierscienia-wojna-o-pierscien-oczami-saurona nie czytałem więc nie polecam. Wiem o tym tyle, że istnieje w Polszy wydane 4 krotnie o ile sie nie myle Edytowane 9 Lutego 2013 przez trenth Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Witam, mam takie pytanko i może ktoś mi pomoże. Szukam mianowicie książek,w których zawarte by były teoria form Platona i druga z "Rozprawa o pochodzeniu i podstawach nierówności" Rousseau. Tak przeglądałem sieć i księgarnie ale jakoś nic nie mogę znaleźć albo źle szukam :confused: Edytowane 7 Marca 2013 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Jest jakaś książka przedstawiająca życiorys Adolfa H. raczej "na chłodno"? Bez potępiania, oceniania - czyste fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Jakaś dobra książka w temacie postapokalipsy. W stylu metro 2033/2034, pikniku na skraju drogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Droga McCarthy'ego ale tam nie ma nadprzyrodzony rzeczy. Może Bastion Kinga? Edytowane 12 Marca 2013 przez koval Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Może zrobię z siebie debila(też mi nowość), ale szukam jakiś czas temu(może było to tak pół roku temu) była reklamowana książka, której akcja rozgrywała się w Barcelonie. Była to już chyba trzecia część, a ja już niestety zapomniałem kto jest autorem i jaki był tytuł tej książki. Pamiętam tylko, że okładka była w barwie sepii. Czy ktoś z was może pamięta jej tytuł i mógłby go podać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 może to ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 może to ?? Tak. Łapaj plusa Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Szukam jakiejś książki drogi najlepiej w klimatach postapokaliptycznych, ale nie koniecznie. Wymieńcie najleoiej kilka pozycji bo coś już w tym guscie poczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Miałeś do czynienia z "Drogą" (McCarthy) i "Bastionem" (King")? To takie pierwsze skojarzenia. Cormac McCarthy napisał także świetny "Krwawy Południk" (który jest naprawdę krwawy i cały opiera się na motywie drogi). "Wielki Marsz" Kinga (pod nazwiskiem Bachman) jest również bardzo sugestywny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
xbor 54 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Pierwsze dwie przeczytane, wezmę się za Krwawy Południk w takim razie, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ds 29 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 "Moc i chwała" Grahama Greena - nie jest to stricte postapokalipsa ale ogólna atmosfera budzi u mnie bardzo podobne uczucia, książkę plasuję właśnie gdzieś pomiędzy Drogą a Krwawym Południkiem (świetny, przeczytaj koniecznie) - spękana od słońca ziemia i duszne dżungle Meksyku z początku XX wieku, zaszczuty, nieświęty duchowny ucieka przed wyrokiem śmierci, nie może nikomu zaufać, przemyka przez miasta i osady zapomniane przez ludzi i Boga, na karku czuje oddech antagonisty i gdzieś w tym wszystkim szuka nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Coś ze sporą dawką melancholi, która nie przeradza się w przytłaczający pesymizm, tylko ma raczej pozytywny wydźwięk? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Istnieje cos podobnego do Mrocznej Wiezy Kinga? Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Coś podobnego do "1Q84" Murakamiego? Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Coś ze sporą dawką melancholi, która nie przeradza się w przytłaczający pesymizm, tylko ma raczej pozytywny wydźwięk? John Irving - Zanim Cie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokugawa1982 95 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jest jakaś książka przedstawiająca życiorys Adolfa H. raczej "na chłodno"? Bez potępiania, oceniania - czyste fakty. Wybór oczywisty to dzieło I. Kershawa, najpełniejsza biografia, raczej "na chłodno" Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi