Opublikowano 20 czerwca 201014 l Mam dziwny problem i niewjem czy to bug czy już tak jest! Wyjaśniam gdy wejde w meny -> wyposażenie->ubrania ->peleryna to pisze że ten strój jest już ubrany gdy tak naprawdę nie jest !! tak samo mam ze zbroją ;/ dzięki za szybką odp. Dałem rady,musiałem skasować strój Altaira i wszystko wróciło do normy Edytowane 21 czerwca 201014 l przez Rybok23
Opublikowano 21 czerwca 201014 l Dodam ze nie dotarlem jeszcze do oslawionej Wenecji. Warto grac dalej dla tej lokacji ? Rozpedzi sie tam cos akcja ? Koniecznie. To wlasnie Wenecja pokazuje pazur. Piekna i zroznicowana. Do tej gry trzeba podejsc ze smaczkiem- czytac teksty, zaglebic sie w fabule, poczuc klimat. Bardzo przyjemnie mi sie gralo, choc sterowanie nieco slamazarne. Wczoraj wpadla platynka 8) No i powiem tak: Wenecja zdecydowanie pokazała ten pazur: piękne miasto i w końcu fabuła się rozkręciła, ale..trwało to pare h. Ogólnie gra według mnie to mocne 8 i nic więcej. Generalnie ciągle robimy to samo, idż po zlecenie i dokonaj zabójstwa. Brakuję mi jakiś wymagających przeciwników, czy więcej misji takich jak ta z maszyną Leonarda. Misję poboczne mnie nie interesują bo te też się powtarzają i w sumie są takie same w każdym mieście. Może masz rację że te grę w pełni docenią ludzie, którym się chcę czytać teksty itd. Ja wole dostać wszystko w formie przepięknie zrobionych filmików jak w Uncharted 2:) Preferuję mniejszy i bardziej liniowy świat, za to wypchany po brzegi detalami, zrózżicowanymi pomieszczeniami i lokacjami. AC2 pod względem wyglądu miast to bajka. Spodobali mi się także główni bohaterowie oraz przeciwnicy - szkoda tylko że walka z każdym z nich wygląda identycznie:(
Opublikowano 18 lipca 201014 l Zakończenie genialne. Nie wiem, dlaczego się niektórym nie podobało. Jedyne co mnie poirytowało to wyjaśnienie wątku głównego. Nie wiem czy zdołają wymyślić coś zaskakującego w kolejnej części. Bardzo prawdopodobne jest, że 3 część będzie rozgrywać się w przyszłości. Jest to właściwie pewne. Asasyni będą walczyć z Templariuszami o części Edenu aby uratować świat i przeszkodzić im w przejęciu kontroli nad ludźmi. No i znamy zakończenie całej trylogii. Mam nadzieję, że nie będzie żadnego happy endu bo historia i tak zaczyna zajeżdżać już trochę kiczem i banałem. Bardzo możliwe jest też, że odwiedzimy miasto Eden. Przodek Obiektu 16 był niewolnikiem "tych, którzy przybyli przed nami" i uciekał wraz z Adamem i Ewą z Edenu. Podobno gość ten był również przodkiem Desmonda. Szkoda, że żaden z pradawnych się nie ostał w czasach Desmonda. Chyba, że Templariusze znaleźli jakiegoś żywego. Ubisoft może też namieszać coś z przeszłością. W grze można się domyślić, że wydarzania z przyszłości mają również wpływ na przeszłość. Minerva nazwała Ezio imieniem Desmond mimo, że ten nie istniał w tym czasie. Nawiązania do efektu motyla znajdują się w grze. Mam nadzieję, że Brotherhood będzie znacznie, krótszy od poprzedników tym bardziej, że dostajemy po raz drugi to samo.
Opublikowano 20 lipca 201014 l Ja od ponad 2 tygodni gram w AC2, i musze z cala stanowczoscia stwierdzic, ze bije produkcje Naughty Dog (Uncharted 2) na leb, na szyje. Nawet grafika mi sie bardziej podoba w AC2, bo tam tworcy skopiowali sredniowieczne miasta, co sztuka latwa nie jest. Oczywiscie technicznie U2 nic nie jest w stanie zagrozic, ale zobaczyc ta Florencje czy Wenecje jaka byla w XV wieku, to cos naprawde pieknego. Poza tym gameplay w U2 to jak paresekundowy orgazm- fajny ale na krotka chwile. Raz sie przejdzie, i koniec. To jak ogladanie filmu w kinie- raz obejrzysz, ale potem nie chcesz to tego wracac. Assassin to giercowanie na kilkadziesiat godzin- mase questow, odkrywania, wspinania i eksplorowania. Do tego dochodza elementy rpg- upgradowanie willi czy swojej postaci. Kiedy grasz w AC2 powraca duch oldchool'owej szkoly grania. Bo to jest GRA! A nie proba zrobienia z gry filmu (mam na mysli KZ2 czy Uncharted 2). Jak dla mnnie szpil od Ubisoftu to gra 2009.
Opublikowano 20 lipca 201014 l Spoko, Twoje zdanie, ale zdecydowanie za daleko idące w swoich wnioskach jak dla mnie. Graficznie AC2 jest sporo slabszy od U2 i trochę śmiesznie to brzmi, co o tym aspekcie napisałeś. Mimika twarzy AC2 i U2 to zupełnie inna liga, ale nie ma co się dziwic. AC2 to sandbox (choc pod tym wzgledem tez RDR gniecie dzielo Ubi). Florencja i Wenecja oczywiście robi duże wrażenie i jest zrobiona z naprawdę ogromnym pietyzmem. Z drugiej strony, nie stawiaj obok U2 i AC2 pod względem gameplayu. Uncharted 2 to napakowana akcją gra action-adventure, ktorej skrypty, lokacje i roznorodnosc rozgrywki powodują na każdym kroku opad szczeny. AC2 to sandbox, który opiera się na innych schematach.
Opublikowano 20 lipca 201014 l Wkurza mnie, że w ACII trzeba się wszystkiego doszukiwać. Gra jest stworzona tak, żeby gracz mający całą tą historię w (pipi)e mógł ją przejść bez nadwyrężania szarych komórek. Najbardziej brakuje dialogów z zabijanymi celami. W AC działania osób, które mieliśmy zabić były niezaprzeczalnie złe ale ostatecznie miały służyć większemu dobru. Za mało też jest Desmonda przez co jego historia wydaje się być nie ważna. W AC komputer Vidica zawierał bardzo wiele ciekawych informacji i ewidentnie tego brakuje w ACII. Z Aniumsa wychodzi się tylko dwa razy. Twórcy za bardzo ulegli narzekaniom graczy. Wielokrotnie mówili, że głównym bohaterem AC jest Animus i postać Desmonda ale ostatecznie zmarginalizowali jego znaczenie. Za dużo dzieje się w epoce renesansu a za mało w czasach współczesnych. Zdarzają się przez to niepotrzebne dłużyzny. Pojawiają się nudne wątki i postaci. Gdyby twórcy nie odeszli od pierwotnego konceptu gra była by żywsza, bardziej zróżnicowana. A tak całe zróżnicowanie polega na tym czy kogoś przebijemy halabardą czy wbijemy mu nóż w plecy. W gruncie rzeczy ACII nie wiele się różni od AC. Dostajemy wszystkiego więcej ale tej samej miernej jakości.
Opublikowano 20 lipca 201014 l Ja od ponad 2 tygodni gram w AC2, i musze z cala stanowczoscia stwierdzic, ze bije produkcje Naughty Dog (Uncharted 2) na leb, na szyje. Nawet grafika mi sie bardziej podoba w AC2, bo tam tworcy skopiowali sredniowieczne miasta, co sztuka latwa nie jest. Oczywiscie technicznie U2 nic nie jest w stanie zagrozic, ale zobaczyc ta Florencje czy Wenecje jaka byla w XV wieku, to cos naprawde pieknego. Poza tym gameplay w U2 to jak paresekundowy orgazm- fajny ale na krotka chwile. Raz sie przejdzie, i koniec. To jak ogladanie filmu w kinie- raz obejrzysz, ale potem nie chcesz to tego wracac. Assassin to giercowanie na kilkadziesiat godzin- mase questow, odkrywania, wspinania i eksplorowania. Do tego dochodza elementy rpg- upgradowanie willi czy swojej postaci. Kiedy grasz w AC2 powraca duch oldchool'owej szkoly grania. Bo to jest GRA! A nie proba zrobienia z gry filmu (mam na mysli KZ2 czy Uncharted 2). Jak dla mnnie szpil od Ubisoftu to gra 2009. Heh łupałem w AC2 od bodajże 19 listopada codzie po kilka godzin do dnia w którym dostarczyli mi RDR. Zgadzam sie z tobą w 100000% gra roku 2009.
Opublikowano 20 lipca 201014 l Ja się w ogóle z wami nie zgadzam. Dla mnie AC 2 to gra najwyżej na 8 i nie dorasta do pięt Uncharted 2. Ok jest fajna grafa, ładnie miasta (chociaż wszystkie prawie identyczne) i ciekawe postacie. Problemem tej gry jest to że mimo niby ogromnego świata nie ma tu zbyt wiele do roboty.. No bo co z tego że mam super swobodę, mogę łazić gdzie chcę skoro to nie ma większego sensu ? Każda misja jest po prostu taka sama. O zgrozo - każda walka jest identyczna obojętnie czy jest to "boss" czy zwykła gwardia. Poboczone misję są na maxa standardowe: przebiegnij się gdzieś na czas, dostarcz paczkę, zabij kogoś. Z sekretami też dali ciała bo jak już znajdę jakiś budynek, do którego można wejść czy jakąś niby ukryty grobowiec to po mapce wiem dokładnie co tam znajdę. Fabuła ? wow zakończenie po prostu było niesamowite. Stoczyłem niezapomniany pojedynek, w którym oczywiście nie było momentu żebym mógł zginąć by na koniec nie dowiedzieć sie nic czego bym się już wcześniej nie domyślił. Pomimo tych wad grało mi się fajnie. Tytuł w sam raz na 30 minutowe sesje po sporym obiedzie. Do poziomu emocji z Uncharted niestety Asasynowi brakuję i to sporo... Requesta in pace Edytowane 20 lipca 201014 l przez izon
Opublikowano 22 lipca 201014 l kudlaty88: Brawa za wytrwałość. Ja za pierwszym podejście już miałem dosyć. Końcówkę przelazłem na szybko aby tylko zobaczyć zakończenie. Gra jest za długa i ma rozwleczony scenariusz. Cała wyjątkowość AC opiera się niestety na tym, że nie ma drugiej takiej gry. Mimo tych wszystkich wad, które wymieniliśmy jest to gra wyjątkowa. I mimo, że U2 jest lepszą grą to i tak nie oferuje tego co AC.
Opublikowano 22 lipca 201014 l Ja się w ogóle z wami nie zgadzam. Dla mnie AC 2 to gra najwyżej na 8 i nie dorasta do pięt Uncharted 2. Ok jest fajna grafa, ładnie miasta (chociaż wszystkie prawie identyczne) i ciekawe postacie. Problemem tej gry jest to że mimo niby ogromnego świata nie ma tu zbyt wiele do roboty.. No bo co z tego że mam super swobodę, mogę łazić gdzie chcę skoro to nie ma większego sensu ? Każda misja jest po prostu taka sama. O zgrozo - każda walka jest identyczna obojętnie czy jest to "boss" czy zwykła gwardia. Poboczone misję są na maxa standardowe: przebiegnij się gdzieś na czas, dostarcz paczkę, zabij kogoś. Z sekretami też dali ciała bo jak już znajdę jakiś budynek, do którego można wejść czy jakąś niby ukryty grobowiec to po mapce wiem dokładnie co tam znajdę. Fabuła ? wow zakończenie po prostu było niesamowite. Stoczyłem niezapomniany pojedynek, w którym oczywiście nie było momentu żebym mógł zginąć by na koniec nie dowiedzieć sie nic czego bym się już wcześniej nie domyślił. Pomimo tych wad grało mi się fajnie. Tytuł w sam raz na 30 minutowe sesje po sporym obiedzie. Do poziomu emocji z Uncharted niestety Asasynowi brakuję i to sporo... Requesta in pace Porównywanie AC II do Uncharted 2 jest dla mnie co najmniej dziwne. Uncharted 2 jest piękne, napakowane akcją, ma świetny online. Ale to nie jest sandbox jak AC II. Ścieżka gry jest z góry narzucona przez developer'a, nie ma tutaj mowy o jakiejkolwiek nieliniowości, możliwości wyboru ścieżki. A właśnie to oferuje AC II. Wątek główny + dziesiątki zadań pobocznych. Grafikę też ciężko porównać, bo przecież teren jaki mamy do dyspozycji w AC II jest kilkadziesiąt razy większy niż w U2. Ilość poruszających się tam obiektów, itd. Obie gry są równie świetne. Edytowane 22 lipca 201014 l przez NEMESIS US
Opublikowano 22 lipca 201014 l NEMESIS US z tym wyborem ścieżki może i jest to jakiś argument na korzyść AC, ale czy tak naprawdę ta nieliniowość nie jest zupełnie pozorna ? W wątku fabularnym wszystko sprowadza się od przejścia z punktu A do punktu B ( no owszem, mogę wybrać czy zrobię to najkrótszą drogą czy pobiegnę na około) ale koniec końców wykonanie misji wymaga od nas powtarzania w kółko tych samych czynności. To jest mój główny zarzut - po prostu zabrakło mi tutaj jakiegoś elementu zaskoczenia, spektakularnych akcji, nagłych zwrotów czy to w fabule czy gameplayu. Gdyby dali więcej akcji w stylu maszyny Leonarda, czy nawet powozu to byłbym bardziej usatysfakcjonowany P.S. Tylko mi nie mówcie że w każdej grze wybory są pozorne bo nie o to mi chodzi
Opublikowano 22 lipca 201014 l Nieliniowość w AC II jest też ograniczona, bo na główny wątek nie ma absolutnie żadnego wpływu. Ale nie jest to także żaden erpeg tylko gra czysto przygodowa z fajnymi patentami i urozmaiceniami w rozgrywce (rozbudowa własnej prowincji, sklepy, jazda konno). Uncharted 2 jest lepsze od AC II pod względem technicznym i pewnie fabularnym, choć tutaj w obydwu produkcjach jest dobrze wpasowany kontekst historyczny. Choć w AC II mamy tego duuuużo więcej. Poza tym Uncharted oferuje online i to w wielu postaciach, czego nie ma ACII. Obie gry jak dla mnie stoją na najwyższym poziomie.
Opublikowano 8 września 201014 l Sorry z gory za pytanie ktore pewnie juz wiele razy bylo walkowane. Chce zakupic AC2 i widze ze jest w wersji PL, czyli w pelni zlokalizowana? Warto czy lepiej anglika kupic?
Opublikowano 8 września 201014 l Spolszczenie jest kinowe - w Polskiej wersji nie działa usługa Uplay dająca możliwość odblokowania różnych ficzerów bezpośrednio w grze jak i takie rzeczy jak tapety/theme itp. Jednak w Polskiej wersji te rzeczy są od razu bez odblokowywania, także na dłuższą metę twój wybór.
Opublikowano 8 września 201014 l No i warto dodac, ze z polska wersja nie dziala DLC. Jezeli chcesz w nie zagrac to lepiej kupic albo taka wersje, ktora od razu je zawiera, albo anglika.
Opublikowano 9 września 201014 l Wiesz, ja mialem mniej wiecej 25 godzin przy splatynowaniu. Ja dokladnie to samo. Podoba mi sie wywazenie (czas gry) watkow pobocznych w stosunku do fabuly (tak strzelam 30% do 70% na korzysc watku glownego). Natomiast w takim RDR jest dokladnie odwrotnie, no ale to Rockstar . Natomiast wiadomo- nikt nie kaze grac po kolei i dlatego lubie sandboxy
Opublikowano 9 września 201014 l Na ile mniej więcej godzin starcza AC 2 ? Jeżeli chodzi Ci o sam wątek główny to jest to około 15h. Do tego dochodzą różnego rodzaju zadania poboczne, skarby etc. Ja tak samo jak Voytec i Daras miałem około 25 h przy platynce
Opublikowano 6 października 201014 l Wie ktos czy wersja Platinum ma dodatki na plycie czy jako kody zeby pobrac z psn?
Opublikowano 6 października 201014 l Dodatki na płycie czyli Bonfire of the Vanites i Battle for Flori są chyba tylko w Complete Edition. Platyna raczej nie wnosi ze sobą takich rzeczy, gra jest po prostu tańsza i tyle.
Opublikowano 6 października 201014 l Assassin's Creed II Game of The Year Edition zawiera: Grę Assassin's Creed II (PS3) Dodatek: Bitwa o Forli Dodatek: Stos Próżności 3 dodatkowe misje (Pałac Medyceuszy, Santa Maria dei Frari, Arsenał Portowy) http://www.sklep.cenega.pl/index.php?action=product&nr=1312&sub=5
Opublikowano 6 października 201014 l Assassin's Creed II Game of The Year Edition zawiera: Grę Assassin's Creed II (PS3) Dodatek: Bitwa o Forli Dodatek: Stos Próżności 3 dodatkowe misje (Pałac Medyceuszy, Santa Maria dei Frari, Arsenał Portowy) http://www.sklep.cenega.pl/index.php?action=product&nr=1312&sub=5 No tak ale na plycie czy jako kody bo nie wiem czy uzywana brac
Opublikowano 12 listopada 201014 l Pytanie... mam AC2 w wersji PL. Gdy wchodzę do sklepiku pss z odpalonej gry to mam dostępny dodatek :Battle Of Flori, Ponoć dodatki nie działają z wersją pl a teraz zobaczyłem że jest w promocji za 9 zł Czy to będzie działać z tą wersją gry?
Opublikowano 12 listopada 201014 l Ja grałem w ten dodatek właśnie na wersji PL Bujda z tym, że dodatek nie działa ;p (nie mam pojęcia jak z drugim, gdyż jak wyszedł już nie miałem gry). Edytowane 12 listopada 201014 l przez Dr.Czekolada