Opublikowano 22 grudnia 200915 l No dzisiaj skończyłem drugiego Assassina. Gra na 9. Gra daje radę - świetny jest system walki, rozległy, dopracowany świat(generalnie inni twórcy mogą się uczyć od Ubi jak się powinno robić sandboxy) itp. itd. Można się jednak do paru rzeczy doczepić. IMO fragmenty, w których gramy Desmondem są fatalne. No i fabuła - to już kwestia gustu. Z jednej strony ta cała historia z logowaniem się do Animusa w sprytny sposób tłumaczy loadingi/ograniczenia terenu itp. z drugiej - końcówka jest na maksa przegięta i osobiście mam mieszane uczucia - jak dla mnie Krypta pod Watykanem i ta cała Minerwa trochę zepsuła klimat piętnastowiecznych Włoch. Ale sam motyw jabłka, Adama i Ewy(te wszystkie smaczki z łamigłówek Subject 16) z pewnością może się podobać. Ogólnie - gra na 9. Techniczne minusy trochę psują ogólny obraz AC2 - np. problem z wpadaniem trofeów(z tego, co czytam - częsty) to totalna amatorszczyzna. Edytowane 22 grudnia 200915 l przez Khadgar
Opublikowano 24 grudnia 200915 l Są jakieś nieprzyjemne sytacje z PL wersją? Bo pamiętam, że dla polskiego fallouta 3 nie można było patchy zainstalować.
Opublikowano 24 grudnia 200915 l Tutaj niestety tak samo.. patch się nie instaluje, mimo że do angielskiej wersji jest dostępny
Opublikowano 24 grudnia 200915 l Tutaj niestety tak samo.. patch się nie instaluje, mimo że do angielskiej wersji jest dostępny Czy wydawca tej gry nie jest Cenega ?? Bo kupilem Cryostasis na PC i mam dokladnie taki sam problem jak wy z Assasssinem
Opublikowano 24 grudnia 200915 l Tutaj niestety tak samo.. patch się nie instaluje, mimo że do angielskiej wersji jest dostępny Czy wydawca tej gry nie jest Cenega ?? Bo kupilem Cryostasis na PC i mam dokladnie taki sam problem jak wy z Assasssinem Wydawcą jest Ubisoft Polska.
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Tutaj niestety tak samo.. patch się nie instaluje, mimo że do angielskiej wersji jest dostępny Czy wydawca tej gry nie jest Cenega ?? Bo kupilem Cryostasis na PC i mam dokladnie taki sam problem jak wy z Assasssinem Wydawcą jest Ubisoft Polska. Wniosek z tego taki ze ja podziekuje za polskie wersje chyba ze od Sony
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Kolejnym "plusem" polskiej wersji jest to, że nie działa uplay i dodawane kody. http://konsolowisko.pl/index.php?t=news&id=3907 Skoro patch również nie działa z polską wersją to nie liczyłbym, że dodatki będą działać.
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Kolejnym "plusem" polskiej wersji jest to, że nie działa uplay i dodawane kody. http://konsolowisko.pl/index.php?t=news&id=3907 Skoro patch również nie działa z polską wersją to nie liczyłbym, że dodatki będą działać. Nie działa,a kody nie są potrzebne, ponieważ "sekretne" lokacje są w wersji PL od razu odblokowane.
Opublikowano 25 grudnia 200915 l witam. mam problem jak umieścić 30 stron kodeksu na właściwych miejscach na ścianach żeby dowiedziec się gdzie jest krypta. próbuje układać ale mnie to nie wychodzi :angry2:
Opublikowano 25 grudnia 200915 l One są na właściwych miejscach, jedyne co musisz zrobić to ułożyć z nich mapę obracając poszczególne obrazki (L2, R2). Tu masz filmik jak to zrobić Swoją drogą bez przesady to proste jest : ).
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Grę przeszedłem, platynka zdobyta. W końcu miałem parę zwiech (z czego dwie na jakieś 3 minuty). Wkurza trzymanie broni długiej zabranej przeciwnikowi - po pewnym czasie Ezio sam ją porzuca, wbrew naszej woli. Przez to kilka razy musiałem próbować, zanim zdobyłem trofeum Sweeper. Samo zakończenie jest dla mnie dość dziwne. Nie mówię tutaj o tym, co się wydarzyło w kryjówce, tylko o tym, co było u Ezia itd. Ale krypta w Rzymie bardzo mi się podobała.
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Mapa świata kuwa. Banał. Bardzo przemyślany post, umieszczeni tego jako spoiler to juz nie taki banał dla ciebie co? SłupekPL dał rade. Moze i pierdoła.. Edytowane 25 grudnia 200915 l przez humanno
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Takie pytanie Gran Turismo 5 Prologue na moim tv uruchamia się w 1080p a Assassin's Creed 2 tylko w 720p da się jakoś ustawić żeby gra chodziła w 1080p?
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Takie pytanie Gran Turismo 5 Prologue na moim tv uruchamia się w 1080p a Assassin's Creed 2 tylko w 720p da się jakoś ustawić żeby gra chodziła w 1080p? A widzisz na pudelku AC2 oznaczenie,ze gra chodzi w 1080P?
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Takie pytanie Gran Turismo 5 Prologue na moim tv uruchamia się w 1080p a Assassin's Creed 2 tylko w 720p da się jakoś ustawić żeby gra chodziła w 1080p? A widzisz na pudelku AC2 oznaczenie,ze gra chodzi w 1080P? Oczywiście ze jest oznaczenie na pudelku ze gra chodzi w 1080P
Opublikowano 25 grudnia 200915 l A tam spoiler. Żaden spoiler. Nie wiadomo o jaką mapę chodzi. no jak nie wiadomo, wystarczy poczytać 2 posty wstecz.. [czywiscie nie od TEGO posta]
Opublikowano 25 grudnia 200915 l Słowo "świat" ma dwa różne znaczenia - świat gry i nasz świat. Mój poprzedni post był, wydawało mi się że jasnym, skrótem myślowym.
Opublikowano 26 grudnia 200915 l Estel - jakoś ciężko mi byłoby uwierzyć że jesteśmy w "innym świecie" skoro akcja dzieje się we Florencji czy Wenecji ... Ale imo czepianie się na siłę, spoiler w sumie niewielki i nic nie mówiący Jaką trzeba być gapą żeby nie ułożyć takiej fajnej układanki - -' Edytowane 26 grudnia 200915 l przez Dr.Czekolada
Opublikowano 26 grudnia 200915 l walczę teraz w święta z tym tytułem. przygwoździła mnie ilość rzeczy do zrobienia - piórka, skarby, kartki a do tego zadania poboczne, kilka miast... nieogarniam tego narazie, mam dyskomfort bo nie wiem za co się wziąć najpierw :-)
Opublikowano 26 grudnia 200915 l Zrób jak uważasz, bo po przejściu wątku kontynuujesz dalej rozgrywkę i tak .
Opublikowano 26 grudnia 200915 l Zrób jak uważasz, bo po przejściu wątku kontynuujesz dalej rozgrywkę i tak . dokladnie mam taki plan, znajdki i side'y zrobic po skonczeniu glownego wątku, chciaz czasami cos tam skubnę przy okazji trzeba miec tez na uwadze ze w miare rozwoju story zdobywamy skille i wyposażenie ktore jest na początku niedostępne. a teraz taka sprawa: da sie Bruta [najwieksze luje z przeciwników, z toporami] zalatwić normalną kontrą, czy tylko wykonując przejęcie broni? lub ewentualnie próbować go zarżnąć w bezpośrednim natarciu? a jeszcze cos.. przed tym jak trafiamy do Wenecji wcielamy sie w skórę Altaira, czy mi sie wydaje czy ten fragment zafundowano nam żywcem wycięty z 1ynki? w sensie bez żadnego liftingu graficznego? W 1 gralem na pc wiec nie moge tego sam stwierdzic na 100% Edytowane 26 grudnia 200915 l przez humanno
Opublikowano 26 grudnia 200915 l Propo spoilera Nie, to AC2 . Jedynka wygląda teraz na PS3 obleśnie, a na pewno obleśnie na moim 40 calowcu bo w SD wyglądała świetnie
Opublikowano 27 grudnia 200915 l a teraz taka sprawa: da sie Bruta [najwieksze luje z przeciwników, z toporami] zalatwić normalną kontrą, czy tylko wykonując przejęcie broni? lub ewentualnie próbować go zarżnąć w bezpośrednim natarciu? Długo próbowałem i mi się nie udało...