Berion 207 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 (edytowane) Sterujemy Wojną, potężnym jeźdźcem Apokalipsy i co.... Zamiast równo szlagi na zastępy anielskie, oraz demoniczne, dzielić to bawimy się w przesuwanie filarów, ustawianie obiektów tak, by do dźwigni się dostać, ta otwiera nam grotę, w której....czynności powtarzamy. I tak do znudzenia, bowiem co pół godziny dostaniemy garść przeciwników do ubicia i znowu to samo. Bo to nie slasher... Porównywanie tej gry do GoW czy DI to jak porównywanie Gran Turismo i Burnouta, czyli 'ni w dupe ni w oko'. ;] Widać, że autorom podoba się "Portal", gdyż później bawimy się z wymiarami. Znowu z kwadrans, po to by zabić kilku, kilkunastu przeciwników i dostać kolejne zagadki do rozwikłania. Oczywiście te są proste, ale dobre dla Linka, a nie tak mocarnej istoty. ... Liczę, że w kontynuacji (zapowiedziana) otrzymamy więcej akcji, bowiem taka postać: Też obawiam się, że sequel "scasualują". ;P Edytowane 2 Września 2010 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Luk248 104 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Jako że jestem ambitny gracz od razu gram na najwyższym poziomie. Jednak jest trochę za ciężko. Czy mogę zmienić poziom. Jest taka opcja? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Marlon 18 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Czy ta gra się rozkręca powoli, czy po prostu mi nie podpasiła? Pograłem trochę, dotarłem bodajże do jakiegoś cmentarza i muszę powiedzieć, że jest miałko. Fragmenty w mieście to jakieś nieporozumienie, pierwszy niby-boss banalny, system walki prostacki. Design mi się podoba, ale technicznie to jednak nie najwyższa półka. Gra serwuje efekt w rodzaju np. "po 5 godzinach stwierdziłem, że jest zaj.ebista!" ? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Czy ta gra się rozkręca powoli, czy po prostu mi nie podpasiła? Pograłem trochę, dotarłem bodajże do jakiegoś cmentarza i muszę powiedzieć, że jest miałko. Fragmenty w mieście to jakieś nieporozumienie, pierwszy niby-boss banalny, system walki prostacki. Design mi się podoba, ale technicznie to jednak nie najwyższa półka. Gra serwuje efekt w rodzaju np. "po 5 godzinach stwierdziłem, że jest zaj.ebista!" ? Heh, pamiętam moje pierwsze wrażenie, po wspomnianym przez Ciebie, etapie w mieście - sprzedaję tego szrota... Dałem jednak szansę Darksiders i się nie zawiodłem Po pierwszych dość przeciętnych etapach gry, z każdą godziną, z każdą nową zabawką, z każdą nową lokacją, z każdą nową zagadką, z każdym nowym boss'em - jest coraz lepiej Ostatecznie oceniam grę na mocne 8, i do tej pory bardzo mile ją wspominam, także warto dać Darksiders druga szansę - jeszcze pokaże pazur... Edytowane 1 Lutego 2011 przez stoodio Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja natomiast w ogóle nie byłem przekonany do tej gry myśląc, że to padaka nawet po obczajeniu gamplayu. Zmusiłem się niejako po kilku pochlebnych słowach innych graczy i...wsiąkłem. Gra jest długa i na pewno każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Wystarczy iść dalej i dalej. Komiksowy klimat jest moim zdaniem trafny i ta zeldowatość obecna w grze tylko jej robi. Troszkę za mało walk, no i combat system jest dość prosty, ale poza tym jest ok. 8+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Przede wszystkim to nie jest slasher, na co się większość nastawia (co za czasy ;]). Jako że jestem ambitny gracz od razu gram na najwyższym poziomie. Jednak jest trochę za ciężko. Czy mogę zmienić poziom. Jest taka opcja? pozdro Nie możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Nie wypada zakładać tematu osobie która do tej pory nie grała w jedynkę więc dam tutaj ;] http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2011/06/01/july-cover-revealed-darksiders-ii.aspx July Cover Revealed: Darksiders II 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Nooo! I mięta! Troszke mierzi wypad War'a (chciałoby się zagrać wszystkimi braciszkami), ale i tak jest nieźle. Na tego newsa czekałem za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Fuck yeah! Jedynka była bardzo przyjemna, a wywalenie Deatha i zastąpienie go jeszcze większym pakerem - Śmiercią... nie mam pytań. Jedyne na czym ubolewam to prawie na 99% zmiana VA ;\ Uwielbiam Liam O'Briena. Liczę na więcej tego samego + poprawę systemu walki. Dla mnie Darksiders idealnie wywarzył proporcje pomiędzy bardzo fajnymi puzzlami, eksploracją a walką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Trailer drugiej części: http://www.gameinformer.com/games/darksiders_ii/b/ps3/archive/2011/06/02/exclusive-darksiders-ii-reveal-trailer.aspx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Jak pojdzie w slady jedynki, na pewno kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Trailer drugiej części: http://www.gameinfor...al-trailer.aspx ;* Zapowiada się więcej i lepiej. Czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 786 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Guzik tam pokazali, ale i tak podpakowali oczekiwania. Rozumiem zgrzyty niektórych osób w kontekście jedynki (gra potrafiła znużyć w pewnych momentach), ale jako całość okazała się dla mnie strzałem w dziesiątkę. Mam nadzieję, że Death będzie gorszym skurkowańcem niż War. A'propos Estel, troszkę się chyba machnąłeś z "wywaleniem Deatha" :tongue:. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 UWAGA ODŚWIEŻAM TEMAT Kto nie grał w jedynkę może teraz nadrobić zaległości przed rewelacyjnie zapowiadającą się dwójką. Gra kosztuje na PSN 29zł i waży 10GB. To chyba przez promocję wiosenną. Właśnie ściągam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Czy ta gra się rozkręca powoli, czy po prostu mi nie podpasiła? Pograłem trochę, dotarłem bodajże do jakiegoś cmentarza i muszę powiedzieć, że jest miałko. Fragmenty w mieście to jakieś nieporozumienie, pierwszy niby-boss banalny, system walki prostacki. Design mi się podoba, ale technicznie to jednak nie najwyższa półka. Gra serwuje efekt w rodzaju np. "po 5 godzinach stwierdziłem, że jest zaj.ebista!" ? Heh, pamiętam moje pierwsze wrażenie, po wspomnianym przez Ciebie, etapie w mieście - sprzedaję tego szrota... Dałem jednak szansę Darksiders i się nie zawiodłem Po pierwszych dość przeciętnych etapach gry, z każdą godziną, z każdą nową zabawką, z każdą nową lokacją, z każdą nową zagadką, z każdym nowym boss'em - jest coraz lepiej Ostatecznie oceniam grę na mocne 8, i do tej pory bardzo mile ją wspominam, także warto dać Darksiders druga szansę - jeszcze pokaże pazur... Ja miałem zgoła inaczej. Grałem w nią przed GoW III (i bardzo dobrze), stąd grafika przypadła mi do gustu (płynnie, komiksowo, niezły design, efektownie). Podobnie było z sferą audio - choć kręciłem nosem na głos gł. bohatera. Spodziewałem się bardzo dobrej gry - niezwykle przyjemny system walki, miła dla oka/ucha oprawa A/V, rewelacyjna praca kamery tyle, że....gry pokroju LoK:SR w tych czasach mnie nie bawią. Nie podoba mi się fakt, że arcy mocarz Wojna nie sieje pożogi, tylko bawi się dźwigniami, portalami, et cetera. Jak dla mnie było nudno i strasznie się gra dłużyła. Ale to moje zdanie. Na domiar złego w kontynuacji sterujemy Śmiercią, czyli jeszcze potężniejszym bydlakiem i zapewne znowu na blisko dwadzieścia godzin gry toczyć pojedynki będziemy przez kilkadziesiąt minut, a reszta.... typowe zabawy Mrocznego Żniwiarza - skakanie po platformach (wcześniej ustawiając je przez kwadrans), przesuwanie filarów by dotrzeć do zagadki, następnie do kolejnej, jedna-dwie znakomite walki przez kilka minut, po czym powrót do serii prostych łamigłówek przez godzinę serwowanych. Zapewne i Darksiders II kupię, ale na pewno nie zaraz po premierze. Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ta gra jest świetna! Teraz się tylko zastanawiam jakim cudem umykała mi tyle czasu Za te 29 zł z PSNu opłaca się jak nic (promocja bodajże tylko do 11.04). Sposobem eksploracji i zagadkami przypomina trochę GoW skrzyżowane z nowymi Tomb Raiderami. System walki jest trochę zbyt prostacki ale da się przeżyć bo gra jest miodna. Każdy powinien w nią zagrać, to o czym pisze Sylvan było dla mnie zaletą tej gry - zagadki i platforming bardzo przyjemne. Czekam na "dwójkę" Cytuj Odnośnik do komentarza
Look4z 16 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Darksiders to najbardziej niedoceniona gra 2010 roku. Rewelacyjny klimat, fabuła, zagadki, walki, gameplay. 30 godzin wyjęte z życiorysu z bananem na twarzy. Polecam każdemu niezdecydowanemu, a za 29 zł to grzech nie skorzystać. Druga część, to po Diablo 3 i Borderlands 2, najbardziej oczekiwana premiera tego roku. To gra przy, której skompromitował się w moich oczach PSX Extreme (ocena 7) jak wieki temu ŚP Secret Service dając 6 pierwszej części Hitmana (po tej recenzji przestałem kupować SS, który niedługo po tym upadł PSXE miał fory, bo nadal kupuję ) Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez Look4z Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Mnie ta gra umknęła właśnie przez ocenę w PE. Myślałem sobie, że "kiedyś może" zagram. Ale w sumie grubo taniej wyszło :blum2: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Dobra gra, ale po jakimś czasie złapało mnie znużenie i muszę sobie od niej odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ja też jestem już jakoś przy końcu ale dorwało mnie dokładnie to samo uczucie znużenia. Gra jest ogółem bardzo fajna, świetny design, dużo nawiązań do serii Zelda, co jest rzadkością w innych przygodówkach. Na razie męcze NG Sigma 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 No i zacząłem w końcu Darksiders. I tak jak prawie wszyscy po paru minutach nie zachęca. Ale spodobały mi się najpierw głosy postaci (tak właśnie powinny brzmieć demony) a później ich wygląd (tak właśnie powinny wyglądać demony). Największym minusem na początku gry, przynajmniej dla mnie, jest chaotyczność kamery. Chociaż zaczynam się już z nią oswajać to dalej sprawia nieco trudności co generuje nieco frustracji. Moim zdaniem jest ona trochę za blisko postaci, gdyby ją nieco oddalić byłoby lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Ale początek jak War jest podpakowany to taki tutorial niby, wtedy też mówiłem - takie se. Póxniej jedna z najlepszych action adventure na rynku. Dłoooga, duuużo zagadek, zdolności ala Zelda / metroid nabywane, bronie, bosssowie, róznorodność. 8+ lub nawet 9-/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
ubol 59 Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Da się w tej grze jakoś przyśpieszyć obracanie kamery, czy to że jest ona w cholerę mułowata to norma? Ustawiłem ją na maksa, a nie widzę żadnej różnicy względem minimalnej czułości... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi