Yap 2 786 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Fajny dyngs, ale po co? W zupełności wystarczy parę skilli na maxa by rozpłatać grę wszerz i wzdłuż. Wczoraj splatynowałem ME2, a pół godziny później wpadł do rodziców listonosz z moimi Girsami . Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Jednak wolę grać Shepem niż Femshep. Nie jestem seksistą, ale po prostu głos Meer'a jest lepszy. Myślałem, że ta monotonia w jego głosie na miejscu przegra z grą Hale. Jednak to jest gra w której możemy wybierać odpowiedzi o różnym nastawieniu więc łatwiej się wczuć jak aktor nie zmienia tonu głosu w znaczący sposób. Hale czasami przesadza i mnie to przeszkadza (ale rym). Po prostu lawirując między odpowiedziami słychać różnicę. Podobnie w DE Human Revolution. Tam aktor też, wydawać się może ma monotonny VA, ale dzięki temu łatwo się wczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Nie wiem w jaki sposób monotonia może być plusem. Trudniej chyba jednak jest się wczuć jak wybierasz opcje renegade, a Shep ma emocje w głosie jakby kupował kapuste na rynku, Hale zdecydowanie wygrywam na tym polu. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) Jak nie grasz tylko z nastawieniem na Renegade wygląda to inaczej. Moim zdaniem, postać z tego typu gry jest naszym alterego. Hale po prostu czasami przesadza i próbując balansować w rozmowie to słychać. Dodatkowo nie podoba mi się jak już na początku rozmowy z Jacobem bohaterka mówi takim tonem jakby zaraz miał się odpalić seks w kajucie. Przesadzam, ale mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi. Edytowane 28 Września 2011 przez MajorZero64 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Domyślam się, że w ME2 jest możliwośćkontynuacji gry z sejwa po części pierwszej. Stąd moje pytanie, czy mając pierwszego ME w wersji polskiej po jego zakończeniu zapis stanu gry będzie kompatybilny z ME2 w wersji angielskiej, która zamierzam kupić by mieć dostęp do DLC? Wybawcie mi nieco banalne pytanie, które mogło się już pojawić. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekZet 2 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) Domyślam się, że w ME2 jest możliwośćkontynuacji gry z sejwa po części pierwszej. Stąd moje pytanie, czy mając pierwszego ME w wersji polskiej po jego zakończeniu zapis stanu gry będzie kompatybilny z ME2 w wersji angielskiej, która zamierzam kupić by mieć dostęp do DLC? Wybawcie mi nieco banalne pytanie, które mogło się już pojawić. Z góry dzięki za odpowiedź. Tak, przynajmniej u mnie import postaci z ME1 PL do ME2 EN na x360 działa normalnie. Polecam import postaci, bo założenia autorów co do przebiegu fabuły jedynki często są dalekie od tych, które gracze podejmują. Nawet z resztą jeśli nie będziesz importował postaci z jedynki, to do dwójki można ściągnąć prequelowy komiks opowiadający fabułę poprzedniej części, z możliwością podjęcia na nowo kluczowych wyborów. Trzeba go jednak ściągnąć jako dodatek, gdyż w standardzie na płycie z grą jest tylko w wersji na PS3. Edytowane 21 Października 2011 przez MarekZet Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Domyślam się, że w ME2 jest możliwość kontynuacji gry z sejwa po części pierwszej. Stąd moje pytanie, czy mając pierwszego ME w wersji polskiej po jego zakończeniu zapis stanu gry będzie kompatybilny z ME2 w wersji angielskiej, która zamierzam kupić by mieć dostęp do DLC? Wybawcie mi nieco banalne pytanie, które mogło się już pojawić. Z góry dzięki za odpowiedź. Tak, przynajmniej u mnie import postaci z ME1 PL do ME2 EN na x360 działa normalnie. Wielkie dzięki za odpowiedź. W ME2 EN zapewne nie ma możliwości włączenia polskich napisów? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) Panowie. Mam ME2 wersję z UK, jak wygląda sprawa z dodatkami ? Mogę je kupić normalnie na swoim koncie PL i grać normalnie ? Są wszystkie dodatki dostępne na polskim ryneczku czy może jakiś brakuje ? Trochę ich tam wyszło, a ja nie w temacie jestem. EDYTA: Już widzę, że 2 brakuje. No nic będzie trzeba kupować na UK. Edytowane 4 Listopada 2011 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 są do wyboru polskie napisy w angielskiej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Pytanko, jesli chce miec mozliwosc pukania kogos z zalogi to czy ta delikwentka musi ze mna smigac na kazda z misji? Czy wystarczy lojalka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hlipo 3 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Misja na lojalność plus częsty dialog 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Dzieki Hlipo, w takim razie rozumiem ze nie musze ciagnac ich wszedzie za soba tylko wystarczy ze bede sie im narzucal na Normandii Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) 1. Mógłby ktoś zarzucić streszczeniem-przypomnieniem pierwszej części? Pamiętam jak jakiś czas temu, Zeratul napisał świetne streszczenie ale za ..uja nie mogę go znaleźć, może ktoś pamięta? 2. W Jedynce grałem żołnierzem kim najlepiej zagrać w Dwójce? Wolałbym większy wachlarz możliwości niż samo strzelanie ;p i klasę która dobrze sobie radzi na najwyższym poziomie. Bo na takim chcę zacząć. 3. I jeszcze jedno <faceplam>; pamiętam, że kiedyś zarzucaliście linkiem do strony z instrukcjami. Jak zrobić Sheparda na wzór kogos np. Obamy, Bruce Willisa etc, itd. Pamięta ktoś taką stronkę? ;] Edytowane 21 Lutego 2012 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) 1. Proszę Cię bardzo: Historia uniwersum Mass Effect, część 1 http://www.ps3site.pl/historia-uniwersum-mass-effect-czesc-1/61376/ Historia uniwersum Mass Effect, część 2 http://www.ps3site.pl/historia-uniwersum-mass-effect-czesc-2/61410/ Historia uniwersum Mass Effect, część 3 http://www.ps3site.pl/historia-uniwersum-mass-effect-czesc-3/61477 2. Moja ulubiona to Sentinel ze swoją tarczą, polecam. Edytowane 21 Lutego 2012 przez Voytec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 No i idealnieeeeeeeeee ;], ps3site wow a ja na jego blogu chciałem szukać... Całkowicie zapomniałem, że to na tej stronce. Sentinel kozak, mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Ja polecam Vanguarda (moja ulubiona klasa w obu ME) na insane, po dopakowaniu umiejętności jest nie do zatrzymania - wpadasz miedzy przeciwników i siejesz zniszczenie (shotgunem) Mam pytanie, czy Grunt jest potrzebny do zdobycia trofeum za ocalenie całej drużyny - tzn czy trzeba go wybudzić z kapsuły? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Sentinel kozak, mówisz? Ehe. Ale Vanguard też godny polecenia. 2 najlepsze klasy moim zdaniem, ale osobiście postawiłbym na Sentinela. Nim grałem swoje 1 przejście i ME3 również nim będę grał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Eeee......... 15 minut się zastanawiałem jak dziecko w sklepie z zabawkami. Miałem już taki kocioł i nerwa, że w końcu wybrałem ponownie Żołnierza ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Oda samego początku grałem inżynierem (1 i 2), w trójce klasę też kontynuuję. Pomimo specjalizacji tylko w broniach krótkich postać ze swoimi umiejętnościami radzi sobie naprawdę bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Eeee......... 15 minut się zastanawiałem jak dziecko w sklepie z zabawkami. Miałem już taki kocioł i nerwa, że w końcu wybrałem ponownie Żołnierza ;p Eee, zje.bałeś Zagraj sobie demo ME3 tymi klasami bo duzo sie nie zmienily i zobacz co Ci lezy, bo zołdak to akurat najzwyklejsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 E tam. Mój podstawowy save w obu pierwszych częściach jest właśnie na żołnierzu. Świetnie mi się nim gra, szczególnie w dwójce, gdy w łatwiejszy sposób można kombinować z amunicją, do tego świetne slow motion lub te "granatnikowe" wystrzały. Zawsze można użyć też mocy członków druzyny. Zacząłem od nowa ME1, grając zupełnym przeciwieństwem mojego żołnierza - zła babka biotyk. Jakiejś wielkiej różnicy nie widzę, przynajmniej w samej walce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Drugie zaliczenie (o ile będzie) przejdę inną klasą. Żołnierzem gra mi się świetnie bo podoba mi się strzelanie w ME ;] Więc... idealnie pasuje. Edytowane 22 Lutego 2012 przez SłupekPL Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) Opłaca się płacić 50zł za Shadow Broker oraz Arrival? Czy lepiej po prostu poczytać co się w tych DLC dzieje? P.S. W ogóle śmieszne jest to, że EA wielce chwali się Originem, a nawet nie ma tam dostępnych DLC do ME2 (z czym do ludzi!!), tylko trzeba bawić się w jakieś punkty bioware! Edytowane 2 Marca 2012 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Hlipo 3 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Shadow Broker warto ten drugi już mniej, ale biorąc pod uwagę wpływ jaki mogą mieć na me3 to oba warto ukończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi