Skocz do zawartości

Pytania różne i różniste

Featured Replies

Opublikowano

wiec " faki" dla ps3 site, pełna profeska panowie

Edytowane przez Orson

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 153,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Widzę, że ktoś tu kilka miesięcy temu pisał o lagu w Metal Slug Anthology Ktoś kiedyś mi wmawiał, że u niego na ps4pro nie ma laga.   No to mu nagrałem na swoim ps4pro. Sami oceńcie, c

• Jeśli już to chyba tylko Nintendo switcha, ale tak naprawdę to lepsze będą rodzinne planszówki. Lepiej spędzić czas razem a nie żeby szkraby były wychowywane przez elektronikę.

Opublikowano

Przypomni mi ktos tytuł gry na PS2, w której biegało się po zamku(jak dobrze pamiętam)i zastawiało się róznego rodzaju pułapki?

Opublikowano

szybkie pytanie - jakie polecacie horrory na ps2, w stylu silent hill ale inne niż silet bo SH mam juz obrobione wszystkie

Opublikowano

Sam nie gralem, ale ponoc fajne sa: Fatal Frame i Siren (czytalem ze mocno schizowa rzecz).

Opublikowano

@keyzee

Trapt

@Yano

To co napisał Psyko to czołówka i na pewno warto zagrać. Są jeszcze:

Clock Tower 3

Haunting Ground

Rule of Rose było

Alone in the Dark New Nightmare

Kuon i Echo Night.

Tym jest chyba najbliżej do SH.

Opublikowano

Powoli od jakiegoś czasu przymierzam się do ponownego kupna PS2. W związku z tym mam pytanie: jak to w końcu wypadają gry na PS2 na LCD?

Tragedia, znośnie?

Rozumiem, że normalnie przez kabel RGB najlepiej podłączyć Pleja?

A najlepiej może ktoś zna stronki ze screenami, jak wyglądają gry na LCD. Albo sam ma takie foty ;].

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Czasem zapuszczam jakąś ukochaną grę PS2 czy GC i jest całkiem znośnie. Fakt, że widać mocno aliasing, jednak w ustawieniach TV możesz tak zrobić, że nie zauważysz dużej różnicy w spadku jakości. Grać się da bez problemu. :thumbsup:

Opublikowano

Ogolnie na chwile obecna wygladaja tragicznie, na LCD mega tragicznie ;]

Opublikowano

Powoli od jakiegoś czasu przymierzam się do ponownego kupna PS2. W związku z tym mam pytanie: jak to w końcu wypadają gry na PS2 na LCD?

Tragedia, znośnie?

Rozumiem, że normalnie przez kabel RGB najlepiej podłączyć Pleja?

A najlepiej może ktoś zna stronki ze screenami, jak wyglądają gry na LCD. Albo sam ma takie foty ;].

Do LCD przez component, jedyne słuszne wyjście, przy okazji gry obsługujące progressive scan odpali jak gry z Wii w 480p.

Opublikowano

Aha, aha przez component szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że jest do Plejki drugiej ;].

W sumie nie wiele się dowiedziałem ;], Nemesis a nie chciałoby Ci się/nie mógłbyś z paru fotek porobić?

Byłbym bardzo wdzięcznyyy ;]

Progressive scan z tego co pamiętam GoW2 chyba miał nie? PoP-y?

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

GOW nie ma, ale akurat ta gra tego nie potrzebuje. Bo wygląda i tak bardzo dobrze. POP-y wszystkie 3 części mają. Tutaj jest lista gier, które to obsługują PS.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_2_games_with_HD_support

Do oprawy spokojnie można się przyzwyczaić, nie wygląda to źle.

Opublikowano

Zdjęcia i tak by nic nie pokazały, bo to trzeba sobie zobaczyć w ruchu, ale na najładniejsze gry z poprzedniej generacji można spokojnie patrzeć bez skrzywienia.

Opublikowano

Są dwie organizacje oceniające gry pod względem wieku: PEGI i BBFC. Których się słuchać. PEGI Splinter Cell'a Conviction ocenia na 18+, a BBFC na 15 - tak samo jest z Just Cause. I co z tym fantem?? Kto może w te gry grać??

Opublikowano

Splinter Cell zdecydowanie bardziej podchodzi pod 18, nieźle można tam pionków masakrować rozbijając głowy o zlewy, czy wbijając nóż w dłoń.

Opublikowano

Czy oprócz Dead Space Aftermath istnieją jakieś inne "elementy" rozwijające fabułę części pierwszej?

Opublikowano

Czy oprócz Dead Space Aftermath istnieją jakieś inne "elementy" rozwijające fabułę części pierwszej?

No przede wszystkim pierwsza część DS: Aftermatch czyli Dead Space: Downfall. A druga rzecz a w zasadzie pierwsza jeżeli chodzi o kolejność oglądania to 6 odcinkowy komiks animowany. Nie wiem gdzie go można "złapać" to znaczy wiem, że na pewno jest na XboX Live ja go stamtąd pobierałem.

I to tyle póki co.

25 stycznia wychodzi właśnie Aftermatch i jeszcze komiks (typowy) Salvage ma wyjść.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Mam zamiar kupić sobie pilota do PS2, z tego co widzę są dwa modele, jeden ma zielony przycisk "Reset" - drugi nie:

PS2-Remote.jpg230195579.jpg

Są jakieś większe różnice między tymi modelami?

Opublikowano

Z innej beczki - po ile chodzi teraz pełny zestaw Wii (konsola + oprzyrządowanie)? :>

Opublikowano

Nowy jakieś 800-850zł może trochę mniej.

Używana z 500zł.

A po co Ci pilot do PS2? Jako odtwarzacz ta konsola jest na obecne czasy słaba i dowolny odtwarzacz DVD oferuje więcej.

Opublikowano

Mam zamiar kupić sobie pilota do PS2, z tego co widzę są dwa modele, jeden ma zielony przycisk "Reset" - drugi nie:

PS2-Remote.jpg230195579.jpg

Są jakieś większe różnice między tymi modelami?

am posiadam takowy oryginalny z zielonym guziczkiem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Można jeszcze gdzieś znaleźć ten niesławny render z MotorStorm'a pierwszego (w jakieś lepszej jakości)?

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Czy ktos wie gdzie w Niemczech mozna kupic gry w wersji UK. ? Bez cenzury i z jezykiem angielskim 3xA. ;)

Oczywiscie poza E-Bay'em - zreszta nawet tam niewiadomo dlaczego niektorych gier nie ma po prostu wcale.

Cos czytalem, ze u nich Bulletstorm bedzie tak wykastrowany, ze gra w zasadzie nie bedzie juz taka sama. :D

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Przez najbliższy tydzień jestem w Warszawie. Jakie polecacie tutejsze sklepy z grami?