Jump to content

Pytania różne i różniste

Recommended Posts

Jak w tytule. Pytania nt. gier pojawiają się zarówno w Hyde Parku, jak i Pomocy. Nie ma sensu zaśmiecać 'Pytań..' w HP, ani pomocy nowymi tematami, skoro jest dział temu poświęcony. Z wszelkimi pytaniami dot. różnych tytułów zapraszamy więc tutaj :)

• 2 weeks later...

I jeden z pierwszych na SNES'a. Tytuł zwyczajnie "Harvest Moon". Jednak najlepszy, z najlepszych to według mnie Harvest Moon Innocent Life (PSP, PS2). Również niezły był ten z Dreamcasta, tytułu nie pamiętam.

Moje pyanie. Kto pierwszy wynalazł bullet - time? Mylę się jeżeli twierdzę, że Remedy w Max Payne'ie? Druga sprawa, czy oni opatentowali ten pomysł, bo teraz wszyscy z tego korzystają, to Remedy miałoby z tego powodu kupę kasy.

Edited by Cold

Szukam publicystyki nt. brutalności w grach, wpływu gier dla dorosłych na dzieci, sprzedaży gier 18+ nieletnim itp. Interesują mnie w miarę wiarygodne strony (nie blogi) ew. gazety/magazyny. Kojarzy ktoś coś? Od cholery tego było przecież, a jakoś nie mogę wygooglać niczego sensownego, same newsy o morderstwach czy bzdury spisane przez dewoty... <_<

• 2 weeks later...

Dobra to ja mam pytanie. Mam Killzone 2 i w grze normalnie jest polski dubbing i napisy, ale intro jest tylko po angielsku z polskimi napisami. To normalne, czy mam jakas dziwna wersje? ;) Pytam bo jestem przekonany ze ktos mi kiedys mowil ze intro jest po polsku tez.

To teraz ja mam pytanie.

Mam pecha czy sprzety firmy Pentagram to (pipi)?

Zakupilem u nich mp3 vanquish,padla po 2 dniach uzytkowania.Polazlem z gwarancja,wymienili mi na nowa,w zafoliowanym pudelku.Padla po (pipi)a 3 dniach.Pojechalem tam z morda ale nic nie zdzialalem,wymienili mi na nowe opakowanie....w ktorym jest z(pipi)ana ladowarka i cos z mp3 tez nie dobrego si enie dzieje bo nie wlacza sie za kazdym razem do ch***(pipi) juz na to teraz,najwyzej kupie innej firmy ale jestem ciekawy czy to maksymalny pech czy cos tu nie gra z nimi.

Nie wydaje mi sie aby tam bylo takie cos tansze niz na allegro. Pomijajac ze tam gry kosztuja kilku letnie 200zl na konsole, bedac w jakims RTViAGD patrzylem kabel VGA do PC to pewnie byl to 1m a kosztowal z 40-50zl a na allegro mam za 11zl 1m kabel. Moj HDMI mam z Allegro za 50zl (10m bo sobie kompa podepne do TV jak i konsole w drugim pokoju - wszystko ok). Jesli masz blisko to sprawdz tam ale watpie aby cena by fajna.

Często w takich elektronicznych sklepach można trafić na tanie kable od innych firm niż producenci konsol, ja dla przykładu w Saturnie kupiłem ładowarkę samochodową do PSP, DS'a, iPoda, wszystkiego na mini-usb za 29,90. Tak więc czasami zanim zaczniecie użerać się z tak zwanymi "super-sprzedawcami" na allegro, wybierzcie się do najbliższego elektronicznego by wyłapać oryginalny sprzęt przy w miarę miłej obsłudze za kilka złotych więcej.

tylko,ze najblizej znajdujacy sie mnie mm lub saturn jest pewnie w wawie czyli 100 km :P blizej raczej nie ma.

jest carrefour express tylko watpie zeby cos tam takiego bylo,ale dzis sie przejde :)

oplacalo sie isc :) w sumie daleko szukac nie musialem,w pierwszym sklepie rtv 20m ode mnie byl kabelek manty za 25 zeta.

roznica w jakosci obrazu jest ogromna :)

Edited by Damian312