Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War Collection

Featured Replies

• Odpowiedzi 427
  • Wyświetleń 73,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra platynka wpadła. Speedruna zaliczyłem w 3h 31min. Miałem mega łatwo bo założyłem kostium krowy który dawał nieograniczoną manę i spamowałem przez całą grę Poseidon's Rage, a później Army of Hade

• mi się wydaje,że to wina filmiku a nie gry:P po prostu ten filmik jest zrąbany i tak wolno chodzi

• Wątpię by ktoś na całym świecie myślał o grafice w dniu kupna tejże cudownej składanki. Będzie myślec o starej sadystycznej rzezi greckiego pudziana na nowych maszynkach, taki przedsmaczek przed prawo

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ten strzał z nad głowy to L1+trójkąt. Natomiast te dźgnięcie to chyba z L1+O.

Widzę, że nie można używać RotT. Ale i tak polecam młot i atak trójkątem. To najmocniejsza broń i szybko zabija.

Edit: Sorry, ale z tego co pamiętam, to dźgnięcie będzie pod L1+kwadrat.

L1+O aktywuje taką tarczę, która pochłania orby.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ten strzał z nad głowy to L1+trójkąt. Natomiast te dźgnięcie to chyba z L1+O.

Widzę, że nie można używać RotT. Ale i tak polecam młot i atak trójkątem. To najmocniejsza broń i szybko zabija.

Właśnie !!!

Ok idę obadać młot. Nigdy nim w zasadzie nie próbowałem.

Dzięki.

Edit: haha weszło za pierwszym razem.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Tak jak pisałem, młot jest niedoceniany. Nie ma co prawda uniku, przy używaniu tej broni, ale w sumie jest to zbędne, bo nie ma przed kim uciekać używając tej zabawki.

Opublikowano

Nom ale od dobrej godziny bije ostatni challenge i ni hu hu.

Tu już młot się nie nadaje, bo potrzebny jest odskok na tego bydlaka na końcu...

Opublikowano

Na niego najlepsze są standardowe łańcuchy, ale nie można bić seriami, tylko pojedynczymi razami i odskakiwać. Jak się wychyli dokładnie analoga w przeciwną stronę, w którą zwrócony jest Kratos to odskoczy normalnie i jeszcze w końcowej fazie da dodatkowego susa w tył. Bardzo to przydatne w starciu z golemem.

Opublikowano

Dokładnie lepsze są łańcuchy. A ja cholera męczyłem się BoO.... przez godzinę.

No nic zrobione, platyna w kieszeni. A raczej 3 bo z całej trylogii ;]

Nie chce mi się rozpisywać ale imo "dwójka" pozostaje najlepszą częścią.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

W ostatnim challengu młot się nie przydaje...ON SIĘ ZAJEHUHU PRZYDAJE!

Pukasz wszystkich trójkąt+trójkąt, cancel łukiem, trójkąt+trójkąt okazjonalnie parując ciosy karzełkowatych grubasków. Jak tylko pozbędziesz się wszystkich przeciwników stajesz ZA rogatym, zapodajesz RotT i łupiesz go wspomnianą sekwencją. Sęk w tym, że minos może zrobić kołowrotek pięściami, a to już kwalifikuje starcie do następnego podejścia. Polecam tę strategię jak cholera <piwo> .

Opublikowano

Można ewentualnie młotem puszczać falę uderzeniową L1+trójkąt, oczywiście z odpowiedniej odległości. Z BoO też można tą samą kombinacją w niego strzelać.

Opublikowano

Yap kilka minut za późno hehe. No ale pewnie innym się przyda.

Zwyrol nie można "strzelać" do niego z BoO (L1+trójkąt) przelatuje przez niego ta "kula". Bo też chciałem go w ten sposób ubić i nie dało rady.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

To pewnie i ta fala puszczona młotem też nie zadziała. Więc najlepszym wyborem są Blade of Athena i patent z dalszym odskokiem. Wtedy Kratos automatycznie jest poza jego zasięgiem. Tylko zbyt daleko tez stać nie można, bo rzuca kamieniami.

Opublikowano

Ależ mnie wpieniają te zwiechy. Dochodziłem dziś do cerberów i berserkerów z maczugami z 6 razy i niemal za każdym razem po załączeniu RotT i naparzaniu psów młotem obraz staje. Nie pozostaje nic innego jak zresetować konsolę i przechodzić ten etap raz jeszcze. Frustrujące jak diabli!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak się ma wydanie zestawu w Polsce? Chodzi i o wydanie 2x PL, czy ktoś się orientuje ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy to normalne, że GoW1 (GoW2 jeszcze nie odpalałem) działa w 576p? Resetowałem ustawienia i nadal to samo (po wciśnięciu przycisku PS, menu jest rozmazane, widać, że nie jest to HD). Konsolę mam podpiętą do TV za pomocą HDMI.

Opublikowano

szczerze ? to chyba nie. Z tego co pamiętam miałem 720 p, pogrzeb w ustawieniach ps3 / tv

Opublikowano

Problem rozwiązany. Miałem zaznaczone wszystkie rozdzielczości w ustawieniach obrazu, pozostawiłem 576p oraz 720p i gra działa już bez problemów w HD.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ok ogralem GoW 1. ( nie gralem na ps2) i nie wiem czym sie ludzie napalaja. Cienka gra z mega (pipi)ową praca kamery która bardziej utrudnia gre niz ulatwia... Jak dla mnie max 6/10 wiecej bym nie dal.

Powiedzcie w 2 kamera chodzi tak samo c(pipi)? jesli tak to nawet nie bede tego gówna odpalal :/

Opublikowano

Jak kamera ma "chodzić"? Ujęcia są z góry narzucone, kamery nie można obracać, jeśli o to Ci chodzi. W żadnej części.

Opublikowano

chodzi o to ze kamera jest caly czas w jednym polozeniu i np w czasie kluczowego skoku, przejscia w jakims zrecznosciowym momencie robi dziwny zwrot robiac mi ladne zblizenie na sciane i kratos zamiast skoczyc tam gdzie chce zawraca i leci gdzies w bok ....

Opublikowano

W innych częściach nie ma tylu momentów zręcznościowych i nie są tak trudne, bardziej są skupione na walce. Także nie powinno być problemów. Natomiast kamera zawsze jest ustawiona tak jak to sobie przewidzieli twórcy. Ja tam nie narzekam i nigdy nie ustawiała mi się w taki sposób, że widzę ścianę.

Nie wiem czy np grałeś w Ninja Gaiden, ale tam to dopiero kamera często nie nadąża za postacią i trzeba momentami walczyć na oślep.

Opublikowano

uff to dobrze...

przed dojsciem do spike room puzzle na liczniky 3.5h w czasie wyjscia z tego pokoju z trofeum na liczniku juz mam ponad 7....

Opublikowano

Szpic ty chyba jesteś gracz starej daty, nie nauczyłeś się w dawnych czasach radzić sobie z "kontrowersyjnymi" ujęciami kamery ? :)

Co innego, że mi w GoW kamera w ogólne nigdy nie przeszkadzała (no może z 3-5 momentów w całej serii), z drugiej strony nie wyobrażam jak inaczej można było by ukazać te epickie widoki ? gra straciła dużo ze swojej atrakcyjności.

Opublikowano

ja poprostu palam nienawiscia to gier typu Tomb Rider i tym podobne skakanki. Wiec w momentach gdzie sa same skoki itp to poprostu mam ochote roz(pipi)ac pada

Opublikowano

W pierwszej części jest tego dużo, ale później już w każdej kolejnej odchodzili od tego coraz bardziej w stronę walki.