Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War Collection

Featured Replies

Opublikowano

Muszę przyznać, że dopiero przy okazji Collection pierwszy raz zetknąłem się z drugim GOWem. Jeszcze nie ukończyłem bo znów na długie godziny wessał mnie Far Cry 2 (to mój nałóg) jednakże według mnie GOW2 się do jedynki nie umywa. Nie wciąga tak, nie ma tego klimatu...może to spowodowane sentymentem, nie wiem.

Tak jak w przypadku niektórych z moich przedmówców trójka czeka na swoją kolej :)

• 10 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 427
  • Wyświetleń 72,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra platynka wpadła. Speedruna zaliczyłem w 3h 31min. Miałem mega łatwo bo założyłem kostium krowy który dawał nieograniczoną manę i spamowałem przez całą grę Poseidon's Rage, a później Army of Hade

• mi się wydaje,że to wina filmiku a nie gry:P po prostu ten filmik jest zrąbany i tak wolno chodzi

• Wątpię by ktoś na całym świecie myślał o grafice w dniu kupna tejże cudownej składanki. Będzie myślec o starej sadystycznej rzezi greckiego pudziana na nowych maszynkach, taki przedsmaczek przed prawo

Opublikowano

W dwójce też są piekne widoczki. Pamiętam te konie na łańcuchach i później powrót z nich do miasta. Piękne., Collection vol 1 wykorzystuje 3D?

Poza tym dwójka jest moim zdaniem lepsza od jedynki, minimalnie ale lepsza. każdy ma swój gust jedynka 9.5/10, dwójka 9.7/10. Trójke mam ale w święta odpale.

Ogólnie God of War to chyba jedna z moich serii gier na konsolach. Obok Ico, Collossusa, serii Gearsów i Mass Effecta.

Edytowane przez adamst85

Opublikowano

Pykam w GoW I i zarówno w jedynkę jak i dwójkę gram pierwszy raz .. :) I mam pytanie do fanów chyba.

Pamięta ktoś jak w jedynce rozmieszczone są te oczy i pióra? W miejscu gdzie yyy.. pokonałem falę tych ptaków i innych stworów, na środku dziedzinca jest jakby basen, po lewej stronie (po walce ze stworami) jakiś dziadek kopie łopatą dziurę w ziemi i wychodzi z tej dziury żeby z nami chwilę pogadać, są dwie skrzynki. Po rozmowie z gościem idziemy po schodach i skrzynię ze znajdźkami są na prawo i lewo zasłonięte filarami. Mam nadzieję że w miarę łapiecie co to za miejscu :) no i po zebraniu tych przedmiotów ze skrzynek mam równo 12 oczu i 6 piór. Czyli pasek zdrowia powiększył mi się dwa razy, a pasek many raz. Czy do tej pory mam wszystkie znajdźki czy już jakieś opuściłem?

Opublikowano

Pykam w GoW I i zarówno w jedynkę jak i dwójkę gram pierwszy raz .. :) I mam pytanie do fanów chyba.

Pamięta ktoś jak w jedynce rozmieszczone są te oczy i pióra? W miejscu gdzie yyy.. pokonałem falę tych ptaków i innych stworów, na środku dziedzinca jest jakby basen, po lewej stronie (po walce ze stworami) jakiś dziadek kopie łopatą dziurę w ziemi i wychodzi z tej dziury żeby z nami chwilę pogadać, są dwie skrzynki. Po rozmowie z gościem idziemy po schodach i skrzynię ze znajdźkami są na prawo i lewo zasłonięte filarami. Mam nadzieję że w miarę łapiecie co to za miejscu :) no i po zebraniu tych przedmiotów ze skrzynek mam równo 12 oczu i 6 piór. Czyli pasek zdrowia powiększył mi się dwa razy, a pasek many raz. Czy do tej pory mam wszystkie znajdźki czy już jakieś opuściłem?

odpal pierwszy lepszy filmik na yt i dokładnie na pewno znajdziesz gdzie jesteś i ile powinieneś mieć...

Opublikowano

Nawet jeśli opuściłeś jakieś skrzynki dozbierasz oczy/pióra w następnych skrzyniach (zamiast red orbs będą w nich przedmioty)

Opublikowano

Wchodzimy w jutjuba i wpisujesz 'God of War Collection chests and treasures locations'.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mozna na ps3 zrobic tego glitcha z nieskonczonymi orbsami? No ogladam te filmiki na yt, ale ni (pipi)a nie wychodzi. Ciagle jak jak sie zaslaniam, ptak przeleci za mnie to walne go dwa razy kwadrat i umiera i znika. Z tego co wiem trzeba zrobic kwadrat kwadrat trojkat ale nie moge jakos ;// jakies rady?

Wiem ze to pojscie na latwizne ale nie uzbieram tyle tych czerwonych gowien zeby ukepszyc wszystkie bronie, a zaraz po przejsciu chcialbym sie zabrac za wyzwania i speedrun..

Opublikowano

Możesz to robić w momencie gdy pierwszy raz walczy się z meduzą, a potem wyskakują minotaury i trzeba je zamienić w kamień. Zmieniasz magię na posejdona i bez przerwy nawalasz je tym czarem. Magia w tym miejscu ciągle się regeneruje, tak samo ciągle respawnują się minotaury dopóki nie rozwalisz ich głową meduzy. Można w tym miejscu nabijać orby w nieskończoność, tylko trochę to zajmuje.

Opublikowano

Schab, graj normalnie, a podczas walki a Aresem (pierwsza faza) nie kończ QTE, wtedy dostaje się bardzo dużo orbów. Poza tym jak pozbierasz szybko wszystkie oczy i pióra to spokojnie ulepszysz cały ekwipunek.

Aha, i jeżeli będziesz leciał póxniej na 5h to wybierz strój co daje 10x wiecej orbów, albo zbroje i wtedy ulepszysz bronie.

Edytowane przez Square

Opublikowano

Mozna na ps3 zrobic tego glitcha z nieskonczonymi orbsami? No ogladam te filmiki na yt, ale ni (pipi)a nie wychodzi. Ciagle jak jak sie zaslaniam, ptak przeleci za mnie to walne go dwa razy kwadrat i umiera i znika. Z tego co wiem trzeba zrobic kwadrat kwadrat trojkat ale nie moge jakos ;// jakies rady?

Wiem ze to pojscie na latwizne ale nie uzbieram tyle tych czerwonych gowien zeby ukepszyc wszystkie bronie, a zaraz po przejsciu chcialbym sie zabrac za wyzwania i speedrun..

Ta metoda też działa na ps3.

Opublikowano

Ok dzięki, dostosuję się do rady Square. Liczę że dziś grę już ukończę :)

Poza tym nie chcę przed wcześnie oceniać i nie wiem jak wam się ta pierwsza część podoba ale dla mnie jest najlepsza. Ukończyłem trójkę i Chains of Olympus na PSP i jak na razie GOW I zdecydowanie najbardziej mi się podoba.

btw. broń którą nie dawno dostałem, taki miecz któy wyskakuję po wciśnięciu L1+R1 wymiata.

Opublikowano

Blade of Artemis - konkretny mieczyk szczególnie dopakowany na trzecim poziomie, dodatkowo wydaje bardzo fajny świst podczs machania.

Opublikowano

Panowie jeszcze jedno pytanie dot. pierwszej części. Jutro zabieram się za wyzwania i speed runa. Jakieś rady dotyczące przejścia w mniej niż 5h? Niby nie ma z tym problemu ale wolę się upewnić. Słyszałem że jest jakiś strój który przyśpiesza bieg czy jakoś tak. I czy da radę na początku gry mieć rozwinięty pasek życia i many? Bo nie chcę zbierać piór i tych oczu, a z takim krótkim paskiem życia to może być nie za wesoło przy jakiś większych walkach :D

Opublikowano

Wystarczy jak dobrze znasz grę i załączysz poziom Easy. Ja miałem na liczniku niecałe 4h. Co do strojów, to się nie orientuję. Przeciwnicy są słabi, a bronie bardzo szybko się upgrade'uje. Wystarczy zagrać na Easy.

Opublikowano

Jeżeli obawiasz się poziomu trudności to wkładaj zbroję boga, która zapewnia zadawanie większych obrażeń i otrzymywanie mniejszych oraz więcej orbów. Oczy i pióra zbierasz przy okazji, pamiętaj że im szyciej je zbierzesz to tym szybciej będziesz zgarniał dużo orbów w późniejszej części gry. Jak znasz grę to spokojnie możesz lecieć na hard jeżeli na nim grałeś już.

Opublikowano

Ależ wystarczy w zupełności najniższy poziom trudności. Ja tak 100% robiłem w tej grze. Easy, omijanie przeciwników, z którymi nie trzeba się bawić, częste nagrywanie stanu gry = zaliczenie GoW w ok 4 godzin.

Dodam, że na upartego platynę za pierwszym razem można zaliczyć.

Opublikowano

Dobra platynka wpadła. Speedruna zaliczyłem w 3h 31min. Miałem mega łatwo bo założyłem kostium krowy który dawał nieograniczoną manę i spamowałem przez całą grę Poseidon's Rage, a później Army of Hades :)

Biorę się za dwójkę :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tylko Ghost of Sparta z drugiej kolekcji jest PL, tak jak oryginal.

• 10 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich :)

Zwracam się do Was o pomoc w sprawie zawartej po części w tytule tego tematu.Mam mały problem z zrobieniem QTE w God of War jedynce u problem polega na tym,iż nie mogę prawidłowo zrobić sekwencji przy pierwszym bossie(Hydrze),pomimo wciskania circle jak należy,to i tak pasek zdrowia Hydry wraca zawsze jak przed Quick Time Events.

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie wskazówki.