Opublikowano 11 listopada 201014 l Jak byś czytał uważnie i ze zrozumieniem to byś wiedział 1. nic ci nie zginie z tamtych kont i dalej bedziesz mógł grać na głownym koncie 2 . nikt cię nie zmusz do kupienia golda za 250zl ,kupujesz na allegro zdrapki na EU i grasz to samo z MSP
Opublikowano 11 listopada 201014 l Czy na polskim xbox live dostępny jest sensible soccer? Bym za te free 800 pointsy sobie kupił, ale jak nie ma to nie przenoszę
Opublikowano 11 listopada 201014 l Właśnie przeszedłem na PL konto i nie jest źle - ledwo sie zalogowałem a tu widze np promocyjne konto 1+1 misiąc gratis za 29zł spoko moze mimo przegietej ceny rocznego abonamentu w jakieś promocji bedzie sie oplacalo cos kupić z oficjalnej dystrybucji a nie z allegro;p PS Mialem Gold do 20 listopada, teraz jest napisane tak "Właśc. konta od 2010-11 Data końcowa 2010-12" Czyli Live mam do 1 grudnia czy do końca grudnia po ich zaokrągleniu?
Opublikowano 11 listopada 201014 l Nie. Jeśli miałeś GOLD do 20 listopada i przedłużyłeś o miesiąc, to skończy ci się 20 grudnia
Opublikowano 11 listopada 201014 l Czy na polskim xbox live dostępny jest sensible soccer? Bym za te free 800 pointsy sobie kupił, ale jak nie ma to nie przenoszę Niestety nie ma , szukałem go bardzo długo ale nie znalazłem
Opublikowano 11 listopada 201014 l Czy u Was też w na polskim koncie w zakładce MOJA KONSOLA -> BIBLIOTEKA GIER nie wyświetla okładek ostatnio uruchomionych gier ARCADE? Okładki normalnych gier (zarówno tych z płyt DVD jak i z dystrybucji cyfrowej) wyświetlane są poprawnie ale wszystkie z XBLA wyświetlane są jako zielony prostokąt z napisem XBOX LIVE.
Opublikowano 11 listopada 201014 l Wprowadzasz w błąd. Jeśli przeniesienie konto i zmieni konsolę, to dodatki z dysku/pena nie będą działać. Bycie online nie pomoże, bo licencje nie będą już w historii pobrań na tym koncie. No racja, błędnie rozumowałem. No to ja również, dopóki nie zmienią niczego z licencjami to odpadam z polskiego Live'a. Gold i pointsy są do przebolenia, ale nie aktualnie kupione rzeczy, na które trochę kasy poszło.
Opublikowano 11 listopada 201014 l Mam pytanie dotyczące przeniesienia DLC. Mam 2 konta. Jedno europejskie i jedno na USA. Na europejskim mam jakieś tam dodatki do gier, motywy itd., a na amerykańskim głównie DLC do Rock Banda. Naturalnie moim głównym kontem jest te europejskie i na nim gram. Teraz chcę przenieść sobie konto europejskie i oczywiście nie chcę stracić DLC. Czy jeżeli skopiuję całe dlc (zarówno z jednego jak i drugiego konta) będąc zalogowanym na koncie europejskim, to czy nie będzie takiego cyrku, że po przeniesieniu będzie mi się odpalało wyłącznie DLC z europejskiego konta, a to z amerykańskiego przepadnie, ponieważ jest ono przypisane tylko do tamtego konta? Trochę namieszałem, ale mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi . Edytowane 11 listopada 201014 l przez ragus
Opublikowano 11 listopada 201014 l szybkie pytanie. Moja MS Points nie zgina ? EDIT: nie gina - 4 klikniecia i zmienione. Sprawdzam FIFE! Okej - poki co wszystko dziala jak nalezy ! zostalem z GT easye PL, bo samo easye jest juz zajete. A - no i nie wiem dlaczego za zmiane GT placi sie 800MS Points. Ktos pisal, ze 1 zmiana jest za free... Edytowane 12 listopada 201014 l przez easye
Opublikowano 12 listopada 201014 l Kiedyś było tak, że w trakcie zakładania konta wpisywałeś własny GT. Teraz wrzuca Ci losowy, ale dopuszcza jedną darmową zmianę, więc wszystko jest tak, jak być powinno.
Opublikowano 12 listopada 201014 l PS Mialem Gold do 20 listopada, teraz jest napisane tak "Właśc. konta od 2010-11 Data końcowa 2010-12" Czyli Live mam do 1 grudnia czy do końca grudnia po ich zaokrągleniu? Istnieje taka fajna stronka: https://billing.microsoft.com/home.aspx Możesz tu sprawdzić wszystkie swoje subskrypcje, łącznie z dokładnymi datami ich rozpoczęcia, jak i wygaśnięcia, oraz wszystkie zakupy za MSP w ciągu ostatniego roku.
Opublikowano 12 listopada 201014 l gdzie moge zmienic swoj gamertag? Przeszedlem juz na Polske i nigdzie nie ma takiej opcji?
Opublikowano 12 listopada 201014 l Poczytaj sobie dokładniej. Jak przenosisz konto (a zrozumiałem, że przenosisz) to nie przysługuje Ci darmowa zmiana. Takową masz tylko przy zakładaniu nowego konta.
Opublikowano 12 listopada 201014 l Panowie, a co ze zdrapkami na MSP EU z allegro? Sprawdzał ktoś? Działają na polskich kontach?
Opublikowano 12 listopada 201014 l GOLD 1 miesiąc i 12 miesiecy na EU działają 100% MSP 2100msp działa na 100%
Opublikowano 12 listopada 201014 l Czy migracja jest obowiązkowa? Tzn. czy za posiadanie konta dalej na np. UK będą jakieś kary?
Opublikowano 12 listopada 201014 l Nie, tylko nie masz żadnego supportu od MS Polska. I jak coś ci się stanie to możesz dzwonić do UK. Ja sprawdzałem płatności kartą kredytową i wszystko działa, kupiłem na próbę 500 MSP. GOLD 1 miesiąc i 12 miesiecy na EU działają 100% MSP 2100msp działa na 100% Dzięki, bo poszła plota w środę, że nie.
Opublikowano 12 listopada 201014 l Dzwonilem na infolinie Microsoftu i oto co sie dowiedzialem: - Migrując konto tracimy historie pobrań, dlatego przed migracją musimy wszystko ponownie ściągnąć, ALE jak zmienimy konsolę, to nadal jest możliwość grania w tą zawartość, należy przenieść ją na nową konsolę, zrecoverować oczywiście gamertaga i następnie przetransferować licencje (w momencie migracji tracimy tylko historię pobrań, ale licencje nadal mamy) no i wszystko git. Tyle co się dowiedziałem
Opublikowano 12 listopada 201014 l Zgadza się, ale pracują nad tym żeby historia wróciła także trzymajmy kciuki. Będzie dobrze. A jak wasze wrażenia z XBL PL? Mi się podoba, nie potrzebna mi ta masa pierdołów co była na USA. Nie kupiłem konsoli po to, żeby radia słuchać w końcu.
Opublikowano 12 listopada 201014 l Mi zależy jedynie na wszystkich grach arcade/dema i dodatkach. Więcej serio mi nie potrzeba. Oczywiście bardziej odpowiadają mi ceny zdrapek z allegro niż naszych polskich. Nie, tylko nie masz żadnego supportu od MS Polska. I jak coś ci się stanie to możesz dzwonić do UK. Mówisz o Live'ie? Bo to akurat nie problem. Jeśli wlicza się w to gwarancja samej konsoli to co innego.
Opublikowano 12 listopada 201014 l Zgadza się, ale pracują nad tym żeby historia wróciła także trzymajmy kciuki. Będzie dobrze.A jak wasze wrażenia z XBL PL? Mi się podoba, nie potrzebna mi ta masa pierdołów co była na USA. Nie kupiłem konsoli po to, żeby radia słuchać w końcu. Jeszcze nie zrobiłem migracji, dziś zrobię . Rozumiem, że w każdym momencie zawartość z dysku mogę sobie skopiować na pendrive'a i zrzucić na kompa "na wszelki wypadek"?
Opublikowano 12 listopada 201014 l Możesz, ale po migracji jest możliwość ściągnięcia ponownie wszystkiego co kupiłeś bez wydawania pointsów. Także całkiem dobrze to wygląda.