Opublikowano 14 grudnia 20213 l sezon 1 spoko jako niespodzianka, a drugi to jakieś kurwa nieporozumienie. Dlaczego jakiś debil stwierdził że każda postać poboczna musi mieć swój nudny i nie angażujący wątek?
Opublikowano 27 marca 20223 l Wyszło ostatnimi czasy coś w klimatach Californication? Coś lekkiego, dla dorosłych, trochę zboczonych żartów, beztroski klimat, taki typowy odstresowywacz? Może ktoś coś polecić?
Opublikowano 8 maja 20222 l Obejrzałem "Moon Knighta" podobał mi się średnio, dużo niekonsekwencji w budowaniu świata (a to część MCU), w tym nielubiany przeze mnie motyw "wszystkie religie są prawdziwe" (oprócz jak najwyraźniej Asatru ;).
Opublikowano 29 maja 20222 l Obejrzalem nowy serial Under The Banner of Heaven i w sumie polecam. Jest dostepne 6/7 odcinkow premiera ostatniego w przyszlym tygodniu. Na bazie ksiazki ktora opowiada o prawdziwych wydarzeniach z lat 80tych, morderstwie wsrod mormonow. Taki troche klimat True Detective mozna by na upartego powiedziec.
Opublikowano 25 lipca 20222 l mysle o kupnie tego wydania Blu Ray https://allegro.pl/oferta/miami-vice-the-complete-series-25xblu-ray-12275411817?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_media_pla_ss&ev_adgr=media&ev_campaign_id=15022303804&gclid=Cj0KCQjw_viWBhD8ARIsAH1mCd72eMQ0-hh2Fv0ohjtMFzh8oUzhYXWJxfgMzDY2J-yZxurO6yPl-FIaApOcEALw_wcB mial może ktoś juz z nia styczność?
Opublikowano 26 sierpnia 20222 l Odpalilem sobie Breaking Bad, ktore jakims cudem ominelo mnie w przeszlosci. Nie ogladam zbytnio seriali, raczej mainstream i klasyki z lat ‘90ych i ‘00ych. To natomiast zaskoczylo mnie jak uj. Powiedzcie tylko czy atmosfera bedzie gestniec i posikam sie ze szczescia, czy bedzie koncowka w stylu Lost?
Opublikowano 26 sierpnia 20222 l ten serial z sezonu na sezon coraz bardziej gęstnieje więc przed Tobą niezła jazda bez trzymanki.
Opublikowano 26 sierpnia 20222 l 35 minut temu, Yap napisał: Odpalilem sobie Breaking Bad, ktore jakims cudem ominelo mnie w przeszlosci. Nie ogladam zbytnio seriali, raczej mainstream i klasyki z lat ‘90ych i ‘00ych. To natomiast zaskoczylo mnie jak uj. Powiedzcie tylko czy atmosfera bedzie gestniec i posikam sie ze szczescia, czy bedzie koncowka w stylu Lost? Będzie gęstnieć, ale 4 sezon to jest dno i przez to 5 sezon oglądałem po łebkach. Nienawidzę seriali sztucznie rozciąganych.
Opublikowano 26 sierpnia 20222 l Oglądać i się nie zastanawiać! Od 3 sezonu jazda bez trzymanki aż do finału. Potem El Camino i BCS, piękna przygoda przed Tobą bracie.
Opublikowano 26 sierpnia 20222 l 11 minut temu, Rozi napisał: Będzie gęstnieć, ale 4 sezon to jest dno i przez to 5 sezon oglądałem po łebkach. Nienawidzę seriali sztucznie rozciąganych. co? 4 sezon znakomity był właśnie. Czemu dno?
Opublikowano 26 sierpnia 20222 l Był tak znakomity, że nie pamiętam go i odechciało mi się oglądania piątego. Mówię, nie jestem fanem wielosezonowych seriali, maks 3 sezony.
Opublikowano 26 sierpnia 20222 l 59 minut temu, Yap napisał: Odpalilem sobie Breaking Bad, ktore jakims cudem ominelo mnie w przeszlosci. Nie ogladam zbytnio seriali, raczej mainstream i klasyki z lat ‘90ych i ‘00ych. To natomiast zaskoczylo mnie jak uj. Powiedzcie tylko czy atmosfera bedzie gestniec i posikam sie ze szczescia, czy bedzie koncowka w stylu Lost? Jeden z najlepszych seriali w historii telewizji. Jedyny minus to Skyler.
Opublikowano 27 sierpnia 20222 l 14 godzin temu, Figaro napisał: Yup, jestem na forumku graczy. Ukryj zawartość A gdzie śpiewanie Happy Birthday Mr President? Było tak samo koszmarne jak tej staruchy z Sopranos.
Opublikowano 12 października 20222 l Pagan Peak (Granica Zbrodni) Austriacko - niemiecki True Detective. Oglądając miałem takie skojarzenia. Dwa sezony, główni bohaterowie ci sami, ale morderca którego szukają w każdym sezonie jest inny. Mamy wiec blondwłosą panią detektyw z Niemiec i grubszego sponiewieranego przez życie inspektora z Austrii. Jako że morderstwa zdarzają się na granicy dwóch państw, należy współpracować. Klimat jest gęsty, do tego pięknie górzyste krajobrazy i śnieg. Jako że kto jest mordercą dowiadujemy się dość szybko, serial skupia się też na ich życiu i motywacjach. Zabawa w kotka i myszkę, z twistami. Oba sezony trzymają poziom, choć pierwszy jak dla mnie lepszy.
Opublikowano 17 października 20222 l W dniu 12.10.2022 o 20:30, Sep napisał: Pagan Peak (Granica Zbrodni) Austriacko - niemiecki True Detective. Oglądając miałem takie skojarzenia. Dwa sezony, główni bohaterowie ci sami, ale morderca którego szukają w każdym sezonie jest inny. Mamy wiec blondwłosą panią detektyw z Niemiec i grubszego sponiewieranego przez życie inspektora z Austrii. Jako że morderstwa zdarzają się na granicy dwóch państw, należy współpracować. Klimat jest gęsty, do tego pięknie górzyste krajobrazy i śnieg. Jako że kto jest mordercą dowiadujemy się dość szybko, serial skupia się też na ich życiu i motywacjach. Zabawa w kotka i myszkę, z twistami. Oba sezony trzymają poziom, choć pierwszy jak dla mnie lepszy. Gdzie oglądałeś pierwszy sezon? Na Playerze w pakiecie z C+ widzę tylko drugi, dziwne.
Opublikowano 17 października 20222 l 1 godzinę temu, LeifErikson napisał: Gdzie oglądałeś pierwszy sezon? Na Playerze w pakiecie z C+ widzę tylko drugi, dziwne. Wziąłem z internetowej wypożyczalni
Opublikowano 13 listopada 20222 l dzisiaj premiera (jest już do kupienia pierwszy odcinek) "Tulsa King" https://www.imdb.com/title/tt16358384/ wygląda świetnie + Sly
Opublikowano 2 lutego 20232 l Odświeżam sobie teraz Batman: The Animated Series i choć niestety serial się już w niektórych miejscach mocno postarzał (niektóre animacje, niektóre odcinki są narysowane słabo, a sam Batman w niektórych wypada dość śmiesznie a nie poważnie czy budząc grozę) to jednak lwia część tej produkcji to wciąż najwyższa półka. Teraz, po latach, szczególną uwagę przykuwa muzyka, która jest wręcz fenomenalna. Każdy odcinek ma swój własny motyw przewodni, co dodatkowo buduje niesamowitą atmosferę. Do tego projekt i architektura miasta co chwilę powoduje u mnie opad szczęki. Ta estetyka Art Deco w połączeniu z masywnością, surowością oraz futuryzmem sprawia, że dostajemy coś, czego wcześniej i nawet później nie uświadczyliśmy w świecie Mrocznego Rycerza. Uwielbiam też ten retro-futuryzm zafundowany nam przez projektantów tego świata. Wyraźne nawiązanie do lat 30-tych XX w. w USA (ubrania) a jednocześnie zaawansowana technologia (pojazdy). Jak ktoś tęsknił z Gackiem w wydania Bruce'a Timma to chyba nie ma lepszego momentu, aby wsiąść na ten pociąg szczególnie, że HBO Max udostępnia 3 pierwsze sezony. Edytowane 2 lutego 20232 l przez LukeSpidey
Opublikowano 7 lutego 20232 l Pamięta ktoś serial animowany Tajemnicze Złote Miasta? Jak coś to na tvp vod dali kontynuację: https://vod.tvp.pl/dla-dzieci,24/tajemnice-zlotych-miast-odcinki,388254 Edytowane 7 lutego 20232 l przez Nonname
Opublikowano 7 lutego 20232 l Jeden z serialow animowanych dziecinstwa. A muzyke z intra nuce do dzis
Opublikowano 12 marca 20232 l Ostatnio na TVP ABC widziałem jeden odcinek jakieś nowej wersji tego serialu. Leci jakoś po 21:00.