Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tak patrze na te youtubowe sposoby dobrania sie do granata, to mysle, że pier.dolca bym dostał od tych kilkuminutowych wstępów do żarcia. Najprościej jest zwyczajnie przeciąć go na pół (w poziomie) i odrywając z połówki kawałek skórki, pierwsze ziarna dłubać od razu wpieprzając a dalej już idzie ćwiartkami znacznie szybciej. 

Edytowane przez Lipert
Odnośnik do komentarza

To jest to? http://sklep.kfd.pl/kfd-dietetyczna-galaretka-345-az-50-porcji-p-4445.html

W zasadzie skład jak najbardziej "spożywczo-sklepowy" (żelatyna, aromat, kwasek, słodzik) - zastanawiam się, czy nie lepiej wyszłoby kupić różne małe galaretki bez cukru np. Dr Oetkera i dodać słodzika? Większy miks smaków, cena pewnie niższa o połowę.

Odnośnik do komentarza

Wypis z żarcia:

I)

-50 gram płatków 185 kcal,białko 5,6,węgle 31,tłuszcz 3

-30 gram białka 121 kcal,białko 23,węgle 2,5,tłuszcz 2

-1 jabłko 120 gram 75 kcal,białko 0,3,węgle 12,tłuszcz 0

-1 mandarynka 120 gram 50 kcal,białko 1 gram,węgle 12 gram,tłuszcz 0,3

 431 kcal,białko 29,9,węgle 57,5,tłuszcz ok.5,3

Po śniadaniu Gold vitamin anty ox,cordyceps i kofeina z nargininą.

 

kaloryka wyliczona z tabeli,po produktach wychodzi ok. 397,3

II)

-200 gram fasolki szparagowej 62 kcal,białko 4,4,węgle 6,6,tłuszcz 0,4

-125 gram piersi 150 kcal,białko 31,5,węgle 0,tłuszcz 7

-150 gram pomidora 22,5 kcal,białko 1,35,węgle 5,4,tłuszcz 0,3

234,5 kcal białko 37,25,węgle 12,tłuszcz 7,7

kaloryka za makrosów wychodzi mi 266

III)

-80 gram swojskiej suchej kiełbasy wieprzowej z chrzanem ok. 157 kcal,białko 19,2,węgle 1,6.tłuszcz 8

-2 jajka "L" ok. 150 gram 232 kcal białko 18,9,wegle 1,6,tłuszcz 16

-2 kapsy d3,2 kapsy oleju z oregano,1 kaps q10,2 kapsy omega 3 i 1 kaps lecytyny

389 kcal,białko 38,węgle 3,2,tłuszcz 24

 

tutaj kalorie z makro praktycznie się pokrywają 380

 

IV)

-240 gram fasoli 74,4 kcal,białko 5,28,węgle 10,56,tłuszcz 0,7

-185 gram cyca 222 kcal,białko 46,25,węgle 0,tłuszcz 12,95

 

296,4 kcal,białko 51,53,węgle 10,56,tłuszcz 13,65

 

371,21 kcal mi wychodzi z makrosów

 

V)

-70 gram szynki z wołowiny Włoskiej wolno dojrzewającej z biedry 160 kcal,białko 30,węglowodany 0,4,tłuszcz 2,7

z makrosów wychodzi 144,3 kcal

 

Na teraz wychodzi mi  plus minus 100 kcal 1510,9 kcal

 

białko:186,68,węgle:83,26,tłuszcz:51,05(nie dodawałem omegi i pro zdrowotnych)

 

Chyba zarzucę jeszcze raz tą wołowinę albo twaróg przed snem,to będzie ok. 200 kcal i ze 30 gram białka.Z makrosów 1539,21

Edytowane przez Litwin81
Odnośnik do komentarza

Offtopic: która z tych ryb jest lepsza dla Spartacusa?

Łosoś, Tuńczyk, Pstrąg?

W sumie koleś mi wysłał jakiś plik tekstowy i tam jest fragment:

"Najlepsze źródła białka znajdziemy w produktach takich jak:

 

Tuńczyk

Pierś z kurczaka

Pstrąg

Cielęcina

Ser twarogowy chudy

Wątróbka

Dorsz wędzony"

Nawet nie ma łososia. To jak z tym łososiem? Bo przyznam, że to jego jem co chyba 3eci dzień. A wiadomo, że łosoś najdroższy, więc mam nadzieję, że kasa nie idzie w błoto:/

Edytowane przez grzybiarz
Odnośnik do komentarza

Twaróg jako dobrej jakosci białko? Watróbka? 

Chyba nie.

 

Co do ryb wszystkie które wymieniłes to dobrej jakosci białko, tylko ponoc z tunczykiem nie mozna przesadzać bo zawiera jakieśtam ilosci rtęci i po pewnym czasie jedząc codziennie moze ci sie wyłaczyć sama konsola jak przejdziesz obok

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...