Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 godziny temu, N1C3L0R3 napisał(a):Heroes of Might and Magic: Olden Era - PC/Early AccessJako człowiek, który w HoMM III spędził więcej godzin niż wypada się przyznać, mogę powiedzieć jedno: Heroes of Might and Magic: Olden Era to dokładnie ten moment, kiedy wracasz do rodzinnego domu i odkrywasz, że ktoś go odremontował, ale nie ruszył układu gniazdek. Jest klasycznie, znajomo i bez udziwnień rodem z VI czy VII.Rozgrywka to HoMM 3 na sterydach: heksy są, klimacik jest, Nekropolia dalej cieszy duszę, a nowe mechaniki (punkty skupienia, prawa frakcji) faktycznie zmuszają do myślenia, a nie tylko klikania „atakuj”. PvP-owcy będą w niebie, niedzielni gracze dostaną kampanię i solidny tutorial, choć dialogi czasem brzmią jakby rycerz właśnie wrócił z TikToka.Grafika? Trochę bajkowa, trochę „mobilkowa”, ale czytelna i płynna. Muzyka? Klasa jak zawsze — zdarza się stać turę dłużej tylko po to, żeby dokończyć utwór. Early Access pokazuje, że to nie półprodukt, tylko solidna baza pod prawdziwy powrót legendy. Jeśli kochasz HoMM-a, to i tak już wiesz, że zagrasz.Grafika jest super, szczególnie ilość detali. Co ciekawe gra zyskuje sporo na dużych ekranach, widać więcej detali. Grałem chwilę na 13 calowym laptopie i nie było to tak przyjemne na dużym ekranie.Heksy super ale słabo, że wszystkie jednostki zajmują jeden heks. System z trójki pod tym względem był lepszy, duże jednostki zajmują dwa heksy. Dodaje to trochę głębi jeśli chodzi o planowanie bitwy. Mam nadzieje, że będzie to zmienione i widzę, że wiele osób to podnosi.Ogólnie różnica względem Dema z premiery a tego co mamy dzisiaj jest kolosalna. Ja się po demiw trochę odbiłem tak teraz stanem z EA na premierę jestem oczarowany. Biorą do siebie zdanie graczy co jest super i współpraca studia z graczami przypomina tą która miała miejsce przy BG3.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Ogólnie różnica względem Dema z premiery a tego co mamy dzisiaj jest kolosalna.Jeśli chodzi o rozgrywkę czy grafikę?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. @BRY@N pewnie chodzi @Ukukuki o rozgrywkę, bo tu się od ciula zmieniło. Graficznie jest na tym samym poziomie co Demo.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 17 minut temu, BRY@N napisał(a):Jeśli chodzi o rozgrywkę czy grafikę?W demie kilka miesięcy temu nie było możliwości oddalania i przybliżania mapy no i była mniej czytelna. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Gra jest cały czas w EA więc jak się będzie zmieniać to na lepsze patrząc jak komunikują się z graczami.