Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

własnie ukonczyłem...

Featured Replies

Opublikowano

2 godziny temu, N1C3L0R3 napisał(a):

Heroes of Might and Magic: Olden Era - PC/Early Access

UGlF5e8.png

Jako człowiek, który w HoMM III spędził więcej godzin niż wypada się przyznać, mogę powiedzieć jedno: Heroes of Might and Magic: Olden Era to dokładnie ten moment, kiedy wracasz do rodzinnego domu i odkrywasz, że ktoś go odremontował, ale nie ruszył układu gniazdek. Jest klasycznie, znajomo i bez udziwnień rodem z VI czy VII.

Rozgrywka to HoMM 3 na sterydach: heksy są, klimacik jest, Nekropolia dalej cieszy duszę, a nowe mechaniki (punkty skupienia, prawa frakcji) faktycznie zmuszają do myślenia, a nie tylko klikania „atakuj”. PvP-owcy będą w niebie, niedzielni gracze dostaną kampanię i solidny tutorial, choć dialogi czasem brzmią jakby rycerz właśnie wrócił z TikToka.

Grafika? Trochę bajkowa, trochę „mobilkowa”, ale czytelna i płynna. Muzyka? Klasa jak zawsze — zdarza się stać turę dłużej tylko po to, żeby dokończyć utwór. Early Access pokazuje, że to nie półprodukt, tylko solidna baza pod prawdziwy powrót legendy. Jeśli kochasz HoMM-a, to i tak już wiesz, że zagrasz.

Grafika jest super, szczególnie ilość detali. Co ciekawe gra zyskuje sporo na dużych ekranach, widać więcej detali. Grałem chwilę na 13 calowym laptopie i nie było to tak przyjemne na dużym ekranie.

Heksy super ale słabo, że wszystkie jednostki zajmują jeden heks. System z trójki pod tym względem był lepszy, duże jednostki zajmują dwa heksy. Dodaje to trochę głębi jeśli chodzi o planowanie bitwy. Mam nadzieje, że będzie to zmienione i widzę, że wiele osób to podnosi.

Ogólnie różnica względem Dema z premiery a tego co mamy dzisiaj jest kolosalna. Ja się po demiw trochę odbiłem tak teraz stanem z EA na premierę jestem oczarowany. Biorą do siebie zdanie graczy co jest super i współpraca studia z graczami przypomina tą która miała miejsce przy BG3.

• Odpowiedzi 14,8 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Suikoden I & II HD Remaster: Gate Rune & Dunan Unification Wars [PS5] Przychodzę z sercem na dłoni. Otwarcie piszę, że dwa pierwsze Suikodeny kocham miłością szczenięcą. Drugą część kiedyś

• Jak widze forumowych "wspierajacych" day 1:   czwartek, caly dzien, statusy na forum - gdzie ten ku.rwa kurier, zaje.bie ch.uja, juz czwartek a jeszcze go nie ma, no ku.rwa lepiej zeby byl przed we

• Tomba! 2: The Evil Swine Return Special Edition [PS5] Wioska Rybaków, pierwsza lokacja z tej gry jest dla mnie jednym z najbardziej przytulnych zakątków, które w swoim growym życiu odwiedziłem. Uwi

Opublikowano

3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Ogólnie różnica względem Dema z premiery a tego co mamy dzisiaj jest kolosalna.

Jeśli chodzi o rozgrywkę czy grafikę?

Opublikowano
17 minut temu, BRY@N napisał(a):

Jeśli chodzi o rozgrywkę czy grafikę?

W demie kilka miesięcy temu nie było możliwości oddalania i przybliżania mapy no i była mniej czytelna. Teraz jest zdecydowanie lepiej. Gra jest cały czas w EA więc jak się będzie zmieniać to na lepsze patrząc jak komunikują się z graczami.