Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 177

Featured Replies

• Odpowiedzi 97
  • Wyświetleń 16,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Okej, drogi Soczku, prosimy więc więcej jakże rzetelnych recenzji pisanych na podstawie 3 dniowego grania. I oczywiście nie wspominajcie o tym w samym tekście! Co do suplementów, to sugeruję się zapoz

• Ten opis serii God of War nie potrzebny, w nr 152 gdzie była recka GoWIII był opis historii Kratosa, mogliście jakąś inną gierkę dać. DUŻY plus za kontynuację- KinematoGRAfia – „Mortal Kombat”

• Tokugawa1982
    Tokugawa1982

Kolejny świetny numer pod względem merytorycznym jak i graficznym. Chyba już niedługo nie będę miał na co narzekać Kilka moich myśli: - recenzja Wiedźmina- czy naprawdę ta gra jest taka pstrokata,

Opublikowano

kupilem numer. Nie jest to anomalią, czynię tak regularnie od 1997 roku :)

mimo, ze kilka gier zawiodło (Sniper , Prototype tylko X - ekhm, plis, nie wrzucaj ocen :P - dop. Perez) i tak chce sie czytac. Romku dobrze złożyłeś pismo, nawet pocket ci wyszedł :) strona 73- tak powiniennes składać te malutkie recenzje, z tym, ze daj jakie delikatne tło :)

Kącik sportowy- super, mam pier.dolca na punkcie formacji/ taktyki , Dawid trafił w sedno.

Minu niestety dla Soqa- za recenzję DLC do Fify. Przez wielu uważane za najgorsze dlc ever (przesada chyba ale..) dostaje 8.

Pomijając, ze nie wnosi nic w gameplayu, że przesunięto znów akcent na arkejd (przeaga napastników) to jeszcze nie wspominasz nic a nic o KARDYNALNYCH błędach, które doprowadzają ludzi do szału- to jest PSUJĄCE się savy oraz notoryczne zawieszki konsoli. Imo wtopa.

Opublikowano

No faktycznie, numer dziś dostałem w łapy, na szybko przejrzałem ale zatrzymałem się na recenzji Uefa Euro 2012 i potwierdzam słowa Orsona :/ Nie wiem jakim cudem ten syf dostał 8 i mówie to ja, fanboj FIFY. Ocenę każdej nowej Fify zawyżam ale tu się nie da. Dodatek no spoko, dodaję stadiony, turniej, jakieś nowości, ale z takimi błędami EA w ogóle nawet nie powinno tego wypuszczać. Albo ta ocena to jakieś prowo albo Soqu jest mega szczęściarzem, jednym na milion i jemu nie przytrafiły się te problemy.

Opublikowano

Hm Euro testowałem trzy dni, bo tyle niestety czasu było tylko od momentu dostarczenia kodu przez EA do końcówki, i przyznam, że przez ten czas gra nie zawiesiła mi się ani razu, nie miałem też problemu ze znikającymi sejwami. W wersję "sklepową" jeszcze nie grałem, więc nie wiem jak to wygląda w tym przypadku. Jeśli jest tak źle to faktycznie wtopa :(

Opublikowano

Kolejny świetny numer pod względem merytorycznym jak i graficznym. Chyba już niedługo nie będę miał na co narzekać ;)

Kilka moich myśli:

- recenzja Wiedźmina- czy naprawdę ta gra jest taka pstrokata, czy to tylko dobór screenów- myślałem że będą mroczniejsze klimaty( na PC nie gram)

-szkoda profanacji Sniper Elite- pozostaje zagrać w jedynkę

- tematy numeru- świetne- można by było stworzyć w magazynie jakieś miejsce poświęcone muzyce z gier ( jak dawniej) , nawiązanie stałej współpracy z gamemusic.pl i Gmeru ( tematyka HDTV) . Choćby w postaci felietonów naświetlających jakieś nowe trendy w tych dziedzinach, może nawet krótkie testy sprzętu Tv , słuchawek , OST

-WIELKIE DZIĘKI za powrót Regionu Filmowego - Kuba ,bez przesady z tą skromnością - Dajesz Radę!

-Grafik Romek odwalił świetną robotę w Pockecie i Network - fajne tła i zabawa kolorami, jedynie Wiesiek z tym czerwonym tłem,aż zęby bolą :)

-Monika- świetny felieton- podpisuję się pod nim obiema rękami

-Roger i SoQ - rozmowa z Chmielarzem - tekst numeru - jest co czytać i parę klapek otworzyło się w mojej głowie

- Roger gdy już skończysz opisywać konsole w PDP, może by tak opisywać historię deweloperów / wydawców + najlepsze ich gry ( w poradniku było coś takiego) lub słynnych ludzi z branży- fajna encyklopedia by powstała

- marzy mi się także dział (1 strona) z opisem danego roku w branży , jakie gry wyszły w danych miesiącach , oceny i ogólnie co w tym roku się wydarzyło lub kącik poznaj Zgreda z całą serią krótkich pytań jak w Na Celowniku ale dużo więcej i zróżnicowanych tematycznie (np. ulubiona książka , największa wtopa w PE, najgorszy film, znienawidzona gra )

- Gratulacje dla Pereza- a myślałem ,że nie ma czasu na nic i całe noce pracuje nad PE i odpisuje na Forum ,a tu pokazał ,że albo obija się nadPE albo ma świetną podzielność uwagi :)

- Gratulacje dla KOMODO (nie, nie za dzieciaka:) tylko za psiaka , jako miłośnik wszystkiego co chińskie (oprócz zupek i konsol) zawsze chciałem posiadać Chow Chow ( jak on się wabi?),ale się nie udało i mam mniejszą "podróbkę"- mix szpica fińskiego i szetlanda.

Jak stracisz do niego cierpliwość to podeślij mi go ,lub wyślij do Chin podobno lubią robić z tej rasy golonka;)

- Ciekawe czy udało by się nakłonić Ścierę,Aja, Stara lub Myszaqa na jakiś tekst lub chociaż HP z okazji 15 lecia PE( Sciera napisałbyś coś choćby na temat branży jakiś mały felietonik:)

Do następnego NR-u !

Edytowane przez Tokugawa1982

Opublikowano

- Gratulacje dla KOMODO (nie, nie za dzieciaka:) tylko za psiaka , jako miłośnik wszystkiego co chińskie (oprócz zupek i konsol) zawsze chciałem posiadać Chow Chow ( jak on się wabi?),ale się nie udało i mam mniejszą "podróbkę"- mix szpica fińskiego i szetlanda.

Jak stracisz do niego cierpliwość to podeślij mi go ,lub wyślij do Chin podobno lubią robić z tej rasy golonka;)

Świat chyba oszalał, bo ostatnio zamiast maili o sprawy czysto "Extrimowe" dostaje zapytania odnośnie pieska właśnie. Dla wszystkich fanów (buhaha:) Sagi (tak, to samiec, imię dostało mu się po rycerzu z Saint Seiya. To pomysł narzeczonej, nie pytajcie :P) z dedykacją od niego samego, fotka pod tytułem "Poszanowanie" :D

258wc8w.jpg

Opublikowano

mega szczęściarzem, jednym na milion i jemu nie przytrafiły się te problemy.

lub nie mogl wystawic nizej bo EA bedzie zle :P

Opublikowano

Monika to chyba miała pisać o "babskich sprawach", a w sumie zrobiła to tylko raz (w jej pierwszym felietonie). Nie wiem właściwie czego się spodziewać po takim kąciku, ale na pewno nie oczywistości w stylu narzekania na e-dystrybucję. Liczyłem na coś bardziej.....hm, może "jak jednocześnie robić schabowe i przejść ostatni poziom w Uncharted 3"?

Opublikowano

Kupiłem, póki co przeczytałem jedynie namiastkę numeru, ale już teraz ślę podziękowania dla Rogera za recenzję Saint Seiya. Grę kupiłem dzień wcześniej i mnie jako fana bardzo gra zadowoliła. Ale taka recenzja zadziałała niczym zimny prysznic i pomogła mi spojrzeć na grę trzeźwiejszym okiem.

Co nie oznacza, że zamierzam ją sprzedać/wyrzucić/spalić :)

Dzisiaj znów w trasie w pociągu, to się człowiek zaczyta w PSXie.

Edytowane przez TyskiPL

Opublikowano

Kupiłem, póki co przeczytałem jedynie namiastkę numeru, ale już teraz ślę podziękowania dla Rozbo za recenzję Saint Seiya. Grę kupiłem dzień wcześniej i mnie jako fana bardzo gra zadowoliła. Ale taka recenzja zadziałała niczym zimny prysznic i pomogła mi spojrzeć na grę trzeźwiejszym okiem.

Co nie oznacza, że zamierzam ją sprzedać/wyrzucić/spalić :)

Dzisiaj znów w trasie w pociągu, to się człowiek zaczyta w PSXie.

Podziękuj Rogerowi bo to on napisał recenzję :-)

Opublikowano

Świetny numer wam wyszedł. Graficznie jest już bardzo dobrze. Również dziękuję za Region Filmowy, przeczytałem i odetchnąłem z ulgą. Gościu fajnie pisze. Podziękowania dla Rogera za recenzję Pandora's Tower i ogólnie za całokształt. Coraz bardziej lubię japońszczyznę. Wii mam od niedawna i grzebię w starych numerach PE w poszukiwaniu perełek. Temat numeru o muzyce w grach przeczytałem z ogromną przyjemnością, brawo!

Edytowane przez aux

Opublikowano

Podziękuj Rogerowi bo to on napisał recenzję :-)

O kurde, ale fail! Poprawione. Tak to jest jak się pisze posty na 5 minut przed ucieczką na pociąg ^^'

Opublikowano

Wii mam od niedawna i grzebię w starych numerach PE w poszukiwaniu perełek.

Od siebie polecam oczywiście obie Zeldy i oba Mariany Galaxy, a także Mad World (że nikt nie wpadł na to, żeby skonwertować to na PS Move) plus Trauma Team - jedna z najlepszych gier na Wii IMO, ale nie wydana w Europie niestety.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś już na to wpadł ale farba drukarska schodzi jak nie wiem ;) Czytam sobie tekst dotyczący God of War a tu nagle 1/3 strony mi się "zlała" :nyam2: Wystarczyło trochę pomolestować paluchami stronę i nie da się już nic przeczytać :woot:

Ogólnie numer jak każdy. DObry ;)

Opublikowano

W sumie numer fajny, dużo publicystyki. Temat muzyki z gier mocno się rozwlekł, hm... mieszane mam odczucia, ale jednak bardziej na plus bo lubię tą tematykę. Więcej opiszę jak poczytam bardziej, ale jedno - literki w HP są tak małe i się tak zlewają, że musiałem czytać z lupą.

Opublikowano

Jeśli chodzi o jakość screenów w recenzji Wiedżmina to rzeczywiście,jak już ktoś wyżej zauważył,są one strasznie pstrokate,wogóle nieczytelne,no i to czerwone tło dodatkowo potęguje negatywny efekt...merytorycznie oczywiście nie ma się do czego przyczepić ale szkoda że tak wyszło,tym bardziej,że to najważniejsza recka numeru.

Opublikowano

Jeśli chodzi o jakość screenów w recenzji Wiedżmina to rzeczywiście,jak już ktoś wyżej zauważył,są one strasznie pstrokate,wogóle nieczytelne,no i to czerwone tło dodatkowo potęguje negatywny efekt...merytorycznie oczywiście nie ma się do czego przyczepić ale szkoda że tak wyszło,tym bardziej,że to najważniejsza recka numeru.

No i zrobił ją sam Zax a na nim szczerze nigdy jeszcze się nie zawiodłem.
Opublikowano

Zax jako rasowy kulturoznawca ma lekkie pióro :) czuć u niego profeskę.

Opublikowano

Komodo z miejsca powinien wylecieć z redakcji (z hukiem), opcjonalnie otrzymać naganę za tekst o Rumunie i słodkiej bułce. Tekst może być ciekawy gdy skropli się go nutą kontrowersji, ale jeśli bazuje ona na takich kloacznych żartach to rodzi się tylko i wyłącznie żenujące przedstawienie, które śmieszyć może jedynie kibola, a całą resztę zniesmacza.

Opublikowano

Komodo z miejsca powinien wylecieć z redakcji (z hukiem), opcjonalnie otrzymać naganę za tekst o Rumunie i słodkiej bułce. Tekst może być ciekawy gdy skropli się go nutą kontrowersji, ale jeśli bazuje ona na takich kloacznych żartach to rodzi się tylko i wyłącznie żenujące przedstawienie, które śmieszyć może jedynie kibola, a całą resztę zniesmacza.

nie wiem o co chodzi bo jeszcze nie doczytałem (mam nadzieję, że nie powtarzam) ale...

biegnie kromka chleba, ucieka w kolejne zaułki, gonią ją Rumunii. Kromka spieprza ile może, spotyka nagle kotletam shcabowego (nie tego z forumka :P ) i krzyczy :

-schabowy (pipi)j, Rumuny wygłodniałe nas zeżrą! schabowy odpowiada spokojnym głosem

-ja się nie boje oni mnie nie znają

:D

jestem na etapie tekstu Rozba o Crysisie 3. Mam zastrzeżenia- choć zaznaczam Rozbo, że ty naprawdę fajnie piszesz i ten tekst tez jest tak napisany.

co mi się niepodoba? Raz wstep- deneruje mnie taka maniera strasznie. Otóż ty pisałeś o ile sie nie mylę recke Crysisa 2. Rozpływałeś się, że gra jest super i w ogóe (bo jest) a teraz we wstepie piszesz , że była dobra ale jej sporo brakowało .Konsekwencja!

dwa....nie mogę się oprzec wrażeniu, że...jakos nie mogłes sie przemóc by wytknąc sequelizm -to jest kompletny niemal brak innowacji. Dostaniemy tylko nowa miejscówkę i łuk- tyle zmian .Miejscówka zresztą jest misem częsci 1-2.

Opublikowano

Zax jako rasowy kulturoznawca ma lekkie pióro :) czuć u niego profeskę.

Właśnie dawno już chciałem wspomnieć, że mimo iż z RPGami jestem na bakier, wywody Zax'a czyta mi się za(pipi)ongo. Np. wszystkie teksty o Skyrim połknąłem od razu i nabieram ochoty na ten tytuł. Kluczowy redaktor periodyku, o którego należy dbać, a zarazem idealny zastępca tabelkowego mistrza Stara :)

Opublikowano

jestem na etapie tekstu Rozba o Crysisie 3. Mam zastrzeżenia- choć zaznaczam Rozbo, że ty naprawdę fajnie piszesz i ten tekst tez jest tak napisany.

co mi się niepodoba? Raz wstep- deneruje mnie taka maniera strasznie. Otóż ty pisałeś o ile sie nie mylę recke Crysisa 2. Rozpływałeś się, że gra jest super i w ogóe (bo jest) a teraz we wstepie piszesz , że była dobra ale jej sporo brakowało .Konsekwencja!

dwa....nie mogę się oprzec wrażeniu, że...jakos nie mogłes sie przemóc by wytknąc sequelizm -to jest kompletny niemal brak innowacji. Dostaniemy tylko nowa miejscówkę i łuk- tyle zmian .Miejscówka zresztą jest misem częsci 1-2.

Oj Orson, ale ja przeciez nie napisalem recenzji C2 :-) Napisal ja Amer i na jego opinie nie mam wplywu. Owszem, robilem playtest Crysisa i wòwczas bylem zachwycony (choc juz wtedy zwracalem uwage na tragiczne SI). Co do samej gry - C2 byloby genialne gdyby nie 2 elementy ktore popsuly mi fun z gry - SI i multiplayer

Co do drugiej kwestii, tez nie do konca sie zgodze. Widzialem urywek wczesnej wersji gry. To stanowczo za mało by z calym przekonaniem mowic o odtworczosci, choc wyraźnie zaznaczylem ze Crytek nie dokonuje rewolucji w swoim IP tylko stawia na ewolucje. Powiedz mi, czy to źle?

Pozdro

Edytowane przez Rozbo

Opublikowano

ok, to był playtest...

pkt 2- to źle bo to nie będzie ewolucja a odcięty kupon. To źle.