typfon 145 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 portal neogo zassysa, w dzisiejszych czasach bez dobrego www, nie masz co startować, bo gazetę to się kupuję na kibelek a nie żeby newsy czytać. Ja przestałem wydawać swoje pieniążki na neogo ponad 2 lata temu, jakoś tak sam z siebie, i mi ich nie brakuję ... publicystyki może i trochę mają, ale jakoś do mnie nie trafia, (100 razy wolał bym „Grające Damy” niż Gnypa i jego wywody …) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 (edytowane) Nie zapomnę jak rok temu kupiłem Neo+ po długiejjjjjjj przerwie (kiedyś kupowałem regularnie od początku jeszcze jako Neo). No więc kupiłem Neo+ bo mieli obszerny playtest/zapowiedź L.A. Noire gdzie PSX Extreme nie miał (podobno Neo+ ma lepsze układy z cenegą). Chciał, nie chciał przeczytałem cały numer z myślą a może znowu zacznę czytać. NOM, (pipi)a nie zapomnę recenzji LBP2 jeszcze reklamowanej jako pierwsza w Polsce. (pipi)a recenzja na jedna stroną z zerowymi informacji, każdy gracz więcej wiedział po zobaczeniu jednego trailera. Niż przeczytaniu recenzji w Neo+ zresztą do dzisiaj uważam, że ta recenzja była pisana na podstawie filmików. Nie lepiej było z innymi recenzjami - POZIOM TRAGEDIA. Ludzie na forum piszą lepsze opinie na szybko niż to co w Neo+ nazywali profesjonalnymi recenzjami. Nigdy więcej i chociaż PSX Extreme jaki jest obecnie taki jest, w sumie nawet nie wiem czy to nadal PSX ALE... Tak Neo+ powiedziałem, że nigdy nie kupię choćby mieli nie wiem co. Chociaż upadku im oczywiście nie życzę - KONKURENCJA. Edytowane 6 Lipca 2012 przez SłupekPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Musiol 188 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Coraz wyższy poziom w NEO+ to akurat mają problemy. A jak PE obniża loty to kur.wa rosną w siłę. Sorry ale NEO+ jeśli chodzi o zawartość zjada na śniadanie PE. Zdecydowanie więcej ciekawy artykułów i wywiadów. No i felietony od innych ludzi z branży jak Martinez czy redaktorzy naczelni Hypera albo Playa. Zdecydowanie przyjemniej mi się ich czyta niż wypociny nowych ludzi w PE. Oby to nie był koniec NEO+. Jak nie ma kto pisać, to piszą "ludzie branży". Just sayin' Ale niech tam Neo się trzyma, konkurencja się przydaje. Lepsi ludzie z branży niż jakieś nołnejmy z PS3site na przykład. Just sayin'. Ah te złośliwości. Możesz pisać różne rzeczy, ale dobrze wiem jak to wygląda od środka i skoro ktoś woli smęcenia Piotra "znudziły mi się gry, boże" Gnypa, to jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Za Gnypem akurat nie przepadam. Ale Martineza, Kroogera czy Tapchana czyta się z przyjemnością. Poza tym od pewnego czasu nie zwracam uwagę na recenzje w magazynach. Mogę je poczytać, ale nie są one dla mnie najważniejsze, lookne na ocenkę, ale opinię wolę wyrobić sobie sam. Większą wagę przywiązuje do materiałów, które obejmują np. wywiady z twórcami czy to kozackiego kącika retro jaki posiada NEO+. Od tych rzeczy zawsze zaczynam. Recenzje to tylko miły dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Szkoda by było, w chwili obecnej to najlepszy magazyn o tematyce konsolowej. Cieszy mnie, że potrafili docenić najlepszą grę obecnej generacji czyli Dark Souls. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Ja tam nie czuję potrzeby inwestowania w czasopisma. Mam internet i z takiej gazetki nie dowiem się właściwie niczego czego bym już nie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 IMO ostatnio zaniżyli poziom felietonów, w sensie bardzo dużo "wspominek" i "kiedyś było lepiej". Natomiast podobały mi się zawsze kąciki tematyczne, takie bardziej oryginalne. Mimo wszystko może by jeden czy dwóch dobrych redaktorów załapało się do PE, nim ktoś z serwisów by ich wyłowił. Bo zapewne tak będzie, rozejdą się po internecie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 To byłaby super opcja, tylko że nierealna. Kilku z PE out i za nich przykładowo Gulash na Rednacza (może do tego i Ścierę na RedNacza 2 ), Miela i przede wszystkim Maxa bym widział. Ale taka praktyka chyba raczej by nie wypaliła zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Ja tam nie czuję potrzeby inwestowania w czasopisma. Mam internet i z takiej gazetki nie dowiem się właściwie niczego czego bym już nie wiedział. Dokladnie mam tak samo i od dlugiego juz czasu przestalem kupowac jakiekolwiek pismo o grach. Internet zalatwia sprawe na calego i co by tu nie mowic rozwala rynek prasy drukowanej. Jezeli to nie jest chwilowy problem z wydawnictwem ( czy czymkolwiek innym) i faktycznie neo+ chyli sie ku upadkowi, to psxe czeka rowniez ten sam los. Cytuj Odnośnik do komentarza
typfon 145 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 tylko portale i e-wydania ratują czasopisma z branży Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 (edytowane) To juz oficjalne z tym upadkiem czy jeszcze nie ? Czasopisma maja racje bytu nawet w czasach internetu - nic nie zastapi gazety (nawet smartphone) czytanej na kiblu, w publicznym srodku lokomocji czy w pracy na przerwie. W PSXE niedawno byl artykul, w ktorym pisano, ze w obecnych czasach nawet DVD i szeroko dostepne video nie wyparly kin i ludzie nadal chetnie je odwiedzaja. W czasopismach sa materialy, ktorych nie znajdziemy w internecie - ja siedze na necie, czytam porstale o grach, a jednak chetnie czytam PSX Extreme. Edytowane 6 Lipca 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Pamietam jak zniszczylem Martineza na turnieju w pro evo w multikinie. Kilka lat pozniej czasopismo bankrutuje. Przypadek? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 (edytowane) Póki oficjalnego ogłoszenia nie ma można jedynie przypuszczać najgorsze. Niby to tylko obsuwa... kolejna z kolei. Ale brak terminowości, cisza w temacie dlaczego tak jest... dzieje się coś niedobrego. Edytowane 6 Lipca 2012 przez Texz Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 (edytowane) Ja tam nie wiem, ale jesli nie pojawil sie numer czasopisma to cos musi byc na rzeczy, moze niebawem cos napisza oficjalnie na stronie. Edytowane 6 Lipca 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Maly OT dla ludzi czytajacych na kiblu, to z doniesien lekarzy, dlugotrwale przesiadywanie w takiej pozycji prowadzi do hemoroidow Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Maly OT dla ludzi czytajacych na kiblu, to z doniesien lekarzy, dlugotrwale przesiadywanie w takiej pozycji prowadzi do hemoroidow Dzisiaj wszystko powoduje hemoroidy. Siedzenie, zbyt intensywne uprawianie sportu - you just can't win with hemoroids Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Maly OT dla ludzi czytajacych na kiblu, to z doniesien lekarzy, dlugotrwale przesiadywanie w takiej pozycji prowadzi do hemoroidow Przyłapałeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Lubię czytać prasę i czytanie na kompie, czy też ebooków to nie to samo, szczerze mówiąc nie lubię czytać dłuższych artykułów na kompie. Na czynne granie nie mam tyle czasu i chęci co kiedyś, ale uwielbiam o grach czytać i na to zawsze znajdę czas. Neo kupowałem od pierwszego numeru, żadnego nie opuściłem, nawet jak Gulash z ekipą założył Neo Plus i powstał dualizm. Jeśli to prawda, to dla mnie koniec pewnej epoki. Ostatnio wszystko co fajne zdycha lub tego nie ma. Co za czasy kuźwa. Z upadków czasopism o grach bardzo "przeżyłem" koniec Świata Gier Komputerowych, teraz (oby nie) możliwe, że będzie trzeba pogrzebać Neo Plus. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie co czytać w wersji papierowej i zostaną jakieś kolorowe gówna, w których więcej obrazków niż treści. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hipolos 23 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jeśli to prawda, to źle się dzieje, bardzo źle! :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
oranjefan 3 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Oby przetrwali, bo bez pisma o grach będę się dziwnie czuł. PE i tak nie będę kupował, bo zawsze od kuzyna pożyczę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Mają tam niezły syf organizacyjny, skoro Gulash (redaktor naczelny i wydawca) nie poinformował jeszcze o niczym najbliższych współpracowników i sami czekają na info. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Cóż mogę dodać, wpierw umarła stara szkoła gier (kickstartery to iskra przeszłości, która mam nadzieję rozbucha ogień dobrych wspomnień i na nowo zapali latarnię gier dawnych lat), teraz powoli umiera stara szkoła pism. Mimo wszystko Neo+ trzyma(ło?) się dzielnie. Kryzys, zwyżki cen, zmiana trendów - to wszystko są gwożdzie to trumny takich organizmów, a czasami wychodzą na jaw jakieś machlojki wydawcy czy innego partnera, i wtedy trumna opada w dół... PE mimo wszystko bardzo sprawnie ewoluuje, wymiana kadry choć ryzykowna, w przyszłości przyniesie korzyści - a dzisiejsza baza czytelników miejmy nadzieję pozwoli temu pismu przetrwać te ciężkie czasy. Wiem, że zabrzmi to jak sucha reklama, ale jeśli Neo+ upadnie, to bardzo PROSZĘ WAS KUPUJCIE PE NIEZALEŻNIE CZY LUBICIE CZY NIE. Jeśli zależy wam by ta gałąź nie złamała się na dobre, to tylko w ten sposób powstrzyma się efekt domina. Z biegiem czasu sytuacja miejmy nadzieję się poprawi i a nuż pojawi się jakiś nowy gracz na rynku, który przetrwa dłużej niż Playbox czy Engarde. Talentów Ci u nas dostatek, a pismo to nie tylko wygoda, ale i konsolidacja materiału, oraz pewna kadra, i coś historycznego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ins 5 689 Opublikowano 7 Lipca 2012 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) wymiana kadry choć ryzykowna, w przyszłości przyniesie korzyści - a dzisiejsza baza czytelników miejmy nadzieję pozwoli temu pismu przetrwać te ciężkie czasy. Coz, dla mnie ta wymiana kadry, ktora trwa juz nie od dzis przyczynila sie do olania pisma calkowcie. Starsza ekipa byc moze byla pro plejstejszonowa, ale po prostu dobrze sie ich czytalo. Teraz nie dosc, ze polowy z tych ludzi nie ma, to jeszcze krew mnie zalewa jak mam czytac wywody coniektorych. Jak dla mnie PSXE mogloby nie istniec, a kupowalem praktycznie od samego poczatku. PS. Jedyna osoba, ktora naprawde dobrze sie wpasowala to Zax. Edytowane 8 Lipca 2012 przez Ins 13 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) Prawda, od 2 miesięcy darowałem sobie PE, bo doszedłem do etapu, gdzie kupowałem pismo tylko i wyłącznie z przyzwyczajenia i na dobrą sprawę zmuszałem się do czytania. Roger urósł do rangi głównego recenzenta (bez urazy, ale z takim warsztatem to można sobie skrobać na swojej stronce albo blogu), publicystyka poleciała na mordę totalnie (Mazzi przechodzi sam siebie, widać że chłop sympatyczny, ale te felietony pełne zwrotów rodem z wypracowania na j. polski w I klasie LO ryją zwoje mózgowe). Dość powiedzieć, że ostatni tekst, jaki utkwił mi w pamięci ukazał się jakoś rok temu, może nawet dawniej i nie był autorstwa nikogo z redakcji tylko czytelnika. Edytowane 7 Lipca 2012 przez Tokar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) doszedłem do etapu, gdzie kupowałem pismo tylko i wyłącznie z przyzwyczajenia i na dobrą sprawę zmuszałem się do czytania. [...] publicystyka poleciała na mordę totalnie (Mazzi przechodzi sam siebie, widać że chłop sympatyczny, ale te felietony pełne zwrotów rodem z wypracowania na j. polski w I klasie LO ryją zwoje mózgowe) Szczerze mówiąc te felietony to jedyne co jeszcze czytam w PE. Tragiczne nie są, ale fakt - jeszcze niedawno było lepiej... CDA przynajmniej daje fajne gierki na cover DVD. :-/ Edytowane 7 Lipca 2012 przez Accoun Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi