basbot11 177 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 konsola ciagnie dane z sieci tylko w standby, to samo jesli chcesz naladowac pada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Terrago 3 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 2> nigdy w życiu nie miałem kabla optycznego w ręku i nie widziałem jak działa, a że dźwięk chciałbym jak dawniej przez amplituner puszczać, kupiłem owy kabel (i kminiłem jak te bańki na końcach do PS4 na chama wepchnąć ) - podłączyłem w końcu (bez baniek, heheh) ale konsola nie puszcza dźwięku przez klocek, mimo, że odpowiednią opcję w menu aktywuje... Ktoś rzuci jakiegoś hinta jak to zrobić? Jezeli w Ampli masz wiecwj wejsc na kabel optyczny to musisz przypisac gniazdo do odp. opcji. Czyli pod zrodlo (Video 1,2,3, Game itd) trzeba przypisac gniazdo optyka (1,2,3) W moim onkyo mam na panelu przycisk (source) do tego. Wybieram Video 1 i wciskam source az sie pojawi dzwiek. Inna sprawa ze gniazd mam zawsze za malo... Co do PS4... Grzeje sie mocniej i jest glosniejsza od XOne ale ma ponoc wiecej mocy i wszystko wpakowane w mniejsze pudelko wiec to zrozumiale. Pad od ps4 imho jest lepszy od xboxowego. Tam gorne przyciski (L1 i R1) sa strasznie niewygodne. W ps4 brakuje jednak startu a share i options sa troche ciezko wyczuwalne bez patrzenia na pada. Przydalby sie jakis wypukly punkt na nim. Zaluje ze kupilem fifke na X-a bo lepiej mi sie na ps4 gra (demo) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) 2> nigdy w życiu nie miałem kabla optycznego w ręku i nie widziałem jak działa, a że dźwięk chciałbym jak dawniej przez amplituner puszczać, kupiłem owy kabel (i kminiłem jak te bańki na końcach do PS4 na chama wepchnąć ) - podłączyłem w końcu (bez baniek, heheh) ale konsola nie puszcza dźwięku przez klocek, mimo, że odpowiednią opcję w menu aktywuje... Ktoś rzuci jakiegoś hinta jak to zrobić? Jezeli w Ampli masz wiecwj wejsc na kabel optyczny to musisz przypisac gniazdo do odp. opcji. Czyli pod zrodlo (Video 1,2,3, Game itd) trzeba przypisac gniazdo optyka (1,2,3) W moim onkyo mam na panelu przycisk (source) do tego. Wybieram Video 1 i wciskam source az sie pojawi dzwiek. Inna sprawa ze gniazd mam zawsze za malo... Cholera, w klocku mam jedno tylko wyjście optyczne, no i legalnie wkładam kabel doń i do PS4, chinchami czerwonym i białym zaś łącze TV oraz ampli, a w PS4 wybieram opcję optycznego przesyłu i nic. Dalej dźwięk tylko przez tivitivitivi leci W source mam DVD/audio/FM/AUX1/AUX2, łączę się z AUX1, bo do AUX1 chinche podpinam. Co robię źle? Dodam, że wszystko działa, bo tydz. temu strimowałem dźwięk na PS3 przez tego AUXa. Edytowane 30 Listopada 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 W ogóle z tym brakiem start i select to masakra. Podczas grania, jakieś pierdyliard razy chciałem nacisnąć start a tu dupa Podejrzewam, że zanim się przyzwyczaję trochę minie heh. Inna fajna sprawa to ten głośniczek w padzie, świetnie się sprawdza w Resogun. Dobrze, jakby developerzy to wykorzystywali częściej do jakiś pierdół-ciekawostek. W MGS rozmowy przez codec czy w takim GTA radio albo rozmowy przez telefon słyszane właśnie przez głośniczek w padzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Do czego oprócz Playroom i kilku komend opłaca się brać kamerkę? Coś bym jeszcze dokupił do mojej PS4 i myślę co by tu wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza
Drantzell 45 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) Do czego oprócz Playroom i kilku komend opłaca się brać kamerkę? Coś bym jeszcze dokupił do mojej PS4 i myślę co by tu wziąć Aem: Możesz jeszcze logować się poprzez pokazanie twarzy i streamować na twitchu z pokazaniem mordki. Na chwilę obecną nie znalazłem innego zastosowania. Podobno też można wykorzystywać to w Battlefieldzie do rozglądania się i wyglądania za ściany (sprawdzę to dzisiaj). Tak czy siak jestem pewny że będą rozwijali możliwości tej kamerki. Była jakaś informacja o tym, że chcą zrobić upgrade software'u kamerki tak, żeby zczytywała ruchy jak kinect. Słupek: Wydaje mi się, że start i options mają podobne zadania. Gorzej jest z przyciskiem share. Kiedy szukam jakiejś możliwości w grze (np. otworzenie mapy) to przyciskam wszystkie guziki po kolei i trafia również na "select". Problem w tym, że zapominam że tego przycisku już nie ma i robię zdjęcie, albo włączam share menu Brak startu mnie wkurza przy wpisywaniu wiadomości poprzez kontroler. Edytowane 30 Listopada 2013 przez Drantzell Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Mnie pasuje brak startu i selectu. W koncu nowosc Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 kiedy oni włączą te zdrapki, nie mogę pograć online Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Tak sobie teraz myślę i wpadłem na pomysł a co jeśli będe miał jakąś gierke przed premierą np z tydzień wcześniej, i będę ją sobie streamował przez ps4? ciekawe czy wyłapie banana za coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 mam pytanie do kogoś kto ogarnia, czy kartą prepaid taką: http://www.mediamarkt.pl/czeladz/akcesorium-sony-karta-prepaid-psn-100pln,id-192547 uaktywnie konto ps plus na ps4, czy potrzebuje tej z plusem na okładce http://www.mediamarkt.pl/czeladz/akcesorium-sony-karta-prepaid-psn-100pln,id-192547 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprutus 3 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 jedna i druga jest ok. dodajesz fundusze z kart do portfela ,pózniej zakup ps plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
odja 0 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Witam! Jako, że jest to moja pierwsza konsola Sony, mam pytanie. W menu jest coś takiego jak :"co nowego". Jak na to klikam to nic się nie dzieje. Do czego to służy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Widocznie nie ma nic nowego Musisz być zalogowanym, na PS3 wyświetlało tam 3 ostatnie gry w jakie się grało i różne rzeczy dostępne w sklepiku. Wnioskuje, że tu jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ścierpła mi noga 74 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 powinno się tam pojawiać, co nowego w sklepie psn, ale u mnie też to niedziała, pewnie ma to związek z ograniczeniem psn do czasu jak nie będą chcieli wszyscy naraz się logować Cytuj Odnośnik do komentarza
odja 0 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 OK Wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Czy wy tez ledow co odczuwacie wibracje kontrolera? Ja gram juz ktoras godzine i teraz zaczalem sie zastanawiac, czy w ogole sa...? Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) Z tego co widzę, konsola PS4 nie posiada wyjścia AV Multi out - czyli o podłączeniu jej przez zwykły kabel Scart lepszy RGB lub jeszcze lepszy Component, nie ma mowy tylko HDMI Tak? - jeśli tak, no to ładny gnój odwalili. Edytowane 30 Listopada 2013 przez kazuyoshi Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Z tego co widzę, konsola PS4 nie posiada wyjścia AV Multi out - czyli o podłączeniu jej przez zwykły kabel Scart lepszy RGB lub jeszcze lepszy Component, nie ma mowy tylko HDMI Tak? - jeśli tak, no to ładny gnój odwalili. Tez sie wku.rwilem ale konsola jest faktycznie hdmi only Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Nie mogłem dodać swojej karty Visa przez PS4 Na ps4 miałem error E-82000102, więc zrobiłem to przez PS3, udało się bez błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 No to ładna lipa. Ciekawe czy możliwa jest jakaś przejściówka pod HDMI - tylko czy to technicznie możliwe - ehh sony, zawsze coś zawsze ku.wa coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Laska_WE 0 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Nie mogłem dodać swojej karty Visa przez PS4 Na ps4 miałem error E-82000102, więc zrobiłem to przez PS3, udało się bez błędów. Mam to samo podczas wpisywania kodu pocztowego. Czy ktoś ogarnia jak to ominąć/naprawić? Sprawa jest priorytetowa bo inaczej nie odbiore PS+ 14dniowego. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Ktos wie jak podlaczyc Vite jako dodatkowego pada do PS4? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Z tego co widzę, konsola PS4 nie posiada wyjścia AV Multi out - czyli o podłączeniu jej przez zwykły kabel Scart lepszy RGB lub jeszcze lepszy Component, nie ma mowy tylko HDMI Tak? - jeśli tak, no to ładny gnój odwalili.Sony wychodzi x założenia, ze żyjemy w takich czasach, ze każdy tv ma wejście hdmi, i w ogóle im się nie dziwię.Co wy macie za tv? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
CrossSleet 5 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Brak informacji w zakładce ''Co nowego'' spowodowane jest premierą w Europie, po prostu wyłączyli tę funkcję. Zostanie ona ponownie włączone za pare dni jak PSN wróci do normy. Domyślnie tam będzie taka fejsbukowa ściana z aktywnością znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Wiem, że już ktoś się pytał ale jakoś nie zauważyłem odp. Można zapauzować ściąganie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi