Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marvel Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

Pier.dololo z multiversum, hurtowe wrzucanie kolejnych cudaków i wypowiedzi Feige, że nie będzie już avengersów vs jeden duży zły, to wszystko zmierza w stronę secret wars.

A ten moon knight był jakoś w ogóle powiązany z mcu? Wysiadam przy tych serialach

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 503,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Pytam gdzie oglądał, bo chciałem nadrobić, a na VODach nie widzę :dunno:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od kilku miesięcy oglądam sobie poszczególne fazy MCU, teraz jestem po Guardians of Galaxy 2 i, poza Thor Dark World, te filmy są po prostu świetne. Ogląda się je super, czuję się jak mały dzieciak oglądający na przełomie lat 80 i 90 filmy na wideo. Akcja, humor, wybuchy, a do tego masa znanych postaci :) Żałuję jedynie, że nie ma na Disney+ Spidermanów, bo to chyba mój ulubiony superbohater (zaraz obok Iron Mana). Ogólnie niesamowita sprawa i mój wewnętrzny dzieciak jest zachwycony MCU :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kozy czy szpagat na van damme'a?

Opublikowano

Obejrzałem Strange'a tego nowego no i fajna wizualnie wydmuszka. To co zaczyna mnie już wkurwiać w tych produkcjach MCU to absolutna konieczność oglądania wszystkiego łącznie z serialami, by wiedzieć o co cho.
Nie widziałem tego wanda-vision i w sumie to nie ogarniałem absolutnie motywacji scarlet witch, bo film miał mocno wyjebane w wyjaśnianie tego. Plus dla disneya, ze te bajki wszystkie bardzo szybko lądują w streamingu, ale też minus za brak spidera, bo trochę dziura tam jest do załatania.

IMO na przyszłość mam nadzieję na bardziej standalone produkcje, bo tak jak jestem w stanie zrozumiec odnosniki do plot pointow z poprzednik czesci danej serii tak murzynski kutach im w dupala za zmuszanie do oglądania spin offów z postaciami które mnie nie obchodzą, by połapać się w filmie teoretycznie nie związanym z tym spin offem.

Na Thora czekam, bo Ragnarok to była naprawdę zajebista komedia i liczę, że Taika i tu dostarczy dobrej beki.

Opublikowano

W komiksach motyw jej dzieci jest mocno wykręcony i raczej niespójny, a MCU w sumie i tak używa ich tylko jako wytrycha fabularnego. Nawet bez oglądania Vandavision podczas seansu MoM widzisz, że Wanda jest zła, bo straciła dzieci i tyle ma ci wystarczyć. Serial nie nadaje temu żadnej większej głębi, bo w niczym nie uwiarygodnia przemiany Wandy fakt, że te dzieci były magicznie poczęte. Zresztą bardziej zastanawiający w kontekście Vandavision jest brak jakiejkolwiek wzmianki o Visionie.

No a na przyszłość, to nie trzeba się męczyć z oglądaniem tych serialowych wysrywów, wystarczy jakićś 10 min recap na yt. Też nie podobają mi się te powiązania, ale z biznesowego punktu widzenia nie po to walą dość grubą kasę na produkcję tych seriali i zatrudnianie w nich znanych mord, żeby nie można było później tego wykorzystać.

Opublikowano
3 hours ago, Sedrak said:

A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze?

Najlepiej WandaVision, What If i nowego Spidermana. Zakładając, że do End War wszystko masz zaliczone co trzeba.

Ja jestem jeszcze przed What if i przed Spidermanem, ale właśnie skończyłem WandaVision i jest to świetny serial, bardzo polecam

Edytowane przez Homelander

Opublikowano
12 godzin temu, Sedrak napisał:

A trzeba tylko WandaVision obejrzeć czy coś jeszcze?

Loki przede wszystkim, żeby zrozumieć czemu wszystko może się mieszać.

Opublikowano
1 hour ago, McDrive said:

Loki przede wszystkim, żeby zrozumieć czemu wszystko może się mieszać.

Potwierdzam, póki co tylko jeden odcinek obejrzałem, ale już w nim wyjaśnili ideę multiverse. Kurde, z jednej strony to fajnie, że to całe MCU jest tak połączone, ale z drugiej próg wejścia jest megawysoki jeżeli chce się wszystko ogarniać

Opublikowano

jaki próg wejścia? Przecież to filmy bez fabuły

wszystko i tak w jakiś sposób zostaje wyjaśnione 

Opublikowano

obejrzyj sobie endgame i wszystko zrozumiesz. Oni tam po pare razy w dialogach mówią co trzeba zrobić, żeby amerykański widz po paru minutach przypadkiem nie zapomniał do czego to wszystko prowadzi.

Opublikowano

Potwierdzam, fabuła to tylko dodatek do efektow specjalnych i czerstwych żartów. Byłem na doktorku z kumplami co w ogole nie ogarniaja mcu i im sie podobalo bardziej niz mi.

Opublikowano

No cóż, ja czy to w grach czy w filmach lubię wiedzieć wszystko od początku do końca, inaczej mnie to męczy :)

Opublikowano
W dniu 24.06.2022 o 16:36, Soban napisał:

Na Thora czekam, bo Ragnarok to była naprawdę zajebista komedia i liczę, że Taika i tu dostarczy dobrej beki.

Czekam mocno

Opublikowano
W dniu 23.06.2022 o 22:18, mcp napisał:

kozy czy szpagat na van damme'a?

Tak.

Opublikowano
2 godziny temu, Square napisał:

:gifmilana:

No nie moj rodzaj humoru. I nawet nie chce wiedziec jak typiara stala sie thorem w mini i dlaczego chodzi sobie z mlotem. Pewnie znow multiversum.

Opublikowano

Strange Multiwersum

Podobało mi się, nawet bardzo. Mogę dalej spoilerować. Chyba trzeci film (po thorze 3 i kapitanie 2), który był jakiś i bym go mógł  odróżnić na tle innych. 

Widać, że ktoś to robił z pomysłem i nie od szablonu, co widać na przykład w scenografiach czy pomysłach na czary, które nie są tylko błyskami światełek.  Jakieś nawalanie nutkami, zombie, super.

Czuć kicz starszych horrorków.

Muzyka nie jest nijaka. W innych filmach MCU jej nie słyszałem. 

Olsenka jest fajna, a i  jej postać też.

Fajne cameo.

CGI nie boli w oczy, a to nawet w flagowych Avengersach bywało. Na plus, że czasem są efekty praktyczne.

Ten film miał jakiś zalążek fabuły i chyba był o czymś.

Bardzo dobre/10

• 2 tygodnie później...