Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Mnie a propo GTA V ciekawi jedno. Wiem, że w wersji na Xboxa były jakieś fragmenty kodu na PC i na PS4 (nadal nazwane Orbis). To jednak nie oznacza gotowego portu jeszcze. Bo czy w ogóle Rockstar będzie się opłacało wydawać porta na next geny oraz PC? Dzisiaj większość graczy jak i hardkorowych, jak i casuali posiada jakąś konsolę. Current geny są śmiesznie tanie, jest ich bardzo dużo na rynku. Tych którzy specjalnie będą czekać (przy takim hype w dodatku) na wersję next genową, czy równoległą wersję PC-tową może nie być wystarczająco, by Rockstar zechciało oddelegowywać ludzi do zrobienia portu, miast zająć ich kolejnym projektem. Chyba że oddeleguje jakąś inną, mniej znaczącą grupę devów np. Rockstar Leeds. Tylko wtedy bywa różnie. Wiele może moim zdaniem zależeć od GTA Online. Jeśli będzie popularny, to będzie przesłanka że ludzie kupią drugi raz wersję na next geny (tak np. pewnie ma nadzieję DICE przy okazji BF4). Do single player... Cóż, nawet jak będzie ładniejsza, to będzie to ta sama gra. Chyba że dorzucą jakiś mega-DLC, dla którego warto będzie kupić podstawkę (acz Rockstar w takich sprawach preferuje samodzielne dodatki) ;)

Opublikowano

Skoro bjatyka 2D nie dała rady, to co dopiero Ryse oO

cJuPNi.png

...

...

...

1080-900=180

Xbox 180 confirm.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

będzie się opłacało.

Skoro można zrobić port na PC a potem niskim kosztem kolejno na ps4 i xbox ( w koncu to też pc ) to czemu nie sprzedać 2 raz tego samego?

kto nie skusi się przejść za jakiś czas drugi raz epicką przygodę tym razem widząc, że istnieje coś takiego jak trawa i w fullhd?

Oprócz Ciebie oczywiscie bo ty poczekasz az bedzie w plusie ;)

Opublikowano

Tak, oczywiście GTA V nie będzie na PC, bo cośtam cośtam. Mendrek, tak jak pisałem, jestem gotowy założyć się o litra, że wersja na PC będzie.

@1080p

@900p

xD

Oni naprawdę nie potrafią w social media.

Opublikowano

Next genowy mesjasz nadchodzi.

Ło, ło, ło. Rockstar zapowiedzieli RDR 2 albo GTA VI? :O

Opublikowano

To 900p to jest jakaś kpina. Nie rozumiem tego kompletnie. Karta graficzna w Xboksie powinna zjeść Full HD na śniadanie.

Opublikowano

Tam nie ma karty graficznej, tam jest układ graficzny.

@Komornic - dla mnie te zrzuty różnią się jedynie poziomem jasności w poszczególnych elementach (przede wszystkim twarze), a ogólnie nius ten nazwałbym to prostackim czepianiem się na siłę.

Nie rozumiem tego całego narzekania na nextgeny, ważne że konsole dostaną solidnego kopa obliczeniowego, ale wszystko i tak pozostanie w rękach twórców gier.

Opublikowano

Tak naprawdę siedząc powiedzmy 2 metry od TV nie zauważymy i tak różnicy między 1080p a 900p, a jeśli dzięki temu gra będzie mogła utrzymać przyzwoity framerate.. ja nie mam nic przeciwko.

Opublikowano

enhanced-buzz-23899-1379418626-8.jpg

Opublikowano

A do niedawna co poniektórzy śmiali się z Ps4 i K:SF w 1080p i 30fps :ninja: (pipi) już z tym 900p w Ryse(w sumie spodziewałem się tego po nowym XO ale jeszcze nie teraz) w ilu klatkach ma to chodzić ?

Opublikowano

Temat można zamykać w sumie. Generacja się skończyła GOTG od Rockstar i teraz czekamy na kolejne arcydzieła od Rasy Panów. 

Opublikowano

Tak naprawdę siedząc powiedzmy 2 metry od TV nie zauważymy i tak różnicy między 1080p a 900p, a jeśli dzięki temu gra będzie mogła utrzymać przyzwoity framerate.. ja nie mam nic przeciwko.

O jakiej wielkości ekranie mówisz? bo mam wrażenie, że 32-40 cali :P Prawda jest taka, że jak na starcie konsolki nie będą potrafiły utrzymać 1080p to jest to śmiechu warte, a nie nextgen.

Opublikowano

Od Rasy Panów? Co?

A Ubisoft tylko się naraża na milion śmiesznych nawiązań w przyszłych GTA, bo oczywiście WatchDogs nie ma szans zagrozić GTA. Serio, jak widzę te linie i kropki to rzygam, ile jeszcze gier zrobią z tymi pseudozakłóceniami na ekranie? Ile można? Po GTA V to nawet gameplay z PS4 nie robi już wrażenai :D.

Opublikowano

Od Rasy Panów? Co?

A Ubisoft tylko się naraża na milion śmiesznych nawiązań w przyszłych GTA, bo oczywiście WatchDogs nie ma szans zagrozić GTA. Serio, jak widzę te linie i kropki to rzygam, ile jeszcze gier zrobią z tymi pseudozakłóceniami na ekranie? Ile można? Po GTA V to nawet gameplay z PS4 nie robi już wrażenai :D.

zobacz najnowszy gameplay z AC4.

Serio wygląda świetnie. Ale pewnie nie na nextgenach 

Opublikowano

AC4 to co innego, ja piszę o WD przecież. W przypadku Asasynów Ubi dobrze dostrzegło najlepszy element trójki i rozszerzyła go do całej gry, nieźle. Pytanie tylko, czy nie będzie powtarzalnie i nudno, bo oni potrafią zrobić smaka i zapowiedzi, a wychodzi różnie.

Opublikowano

O jakiej wielkości ekranie mówisz? bo mam wrażenie, że 32-40 cali :P Prawda jest taka, że jak na starcie konsolki nie będą potrafiły utrzymać 1080p to jest to śmiechu warte, a nie nextgen.

Przypomnij sobie jak wyglądały na starcie obecnej generacji gry i co były, a czego nie były w stanie utrzymać :P

Opublikowano

Sega kupiła Atlus'a za 14 miliardów jenów heh normalnie bym się cieszył ale po tym jakie wały odstawia ostatnio Sega (spodziewam się kolejnych problemów z lokalizacjami bo odbiorców będzie za "mało")sam nie wiem co o tym myśleć.....

Edytowane przez Karas

Opublikowano

No Atlus ma teraz przeje.bane . Pewnie już zbytnio gier z SMT nie zobaczymy na zachodzie przez tych matołów z Segi.Mają całkiem sporo świetnych gier ale jedyne co oni umieją wydać to kolejne Sonici i pompować kasę w crapy pokroju Colonial Marines.

Na deser plany Segi wobec Index Corp i ich IP:

gain access to prominent IPs in the home video game software, through which the Company can expect to achieve steady flows of revenue;

(2) expect further facilitation of revenue growth for the PC Online Game Business and Content Business for Smart Devices operated y SEGA and SEGA Networks Co., Ltd. by exploiting acquired prominent IP

(3) maximize the value of acquired IPs by effectively deploying them in the Pachislot and Pachinko Machines

Cóż bye bye Atlus...

Opublikowano

Patrzę w temacie sezon ogórkowy, to i jak wyskoczę z Japonią. U żółtych wyszedł ich lokalny mesjasz, Monster Hunter 4. 1,8 miliona sprzedanych kopii i 280 sprzedanych 3DS'ów.

Diagram kołowy pokazujący sprzedaż konsol w ostatnim tygodniu:

001.gif

A teraz deser - porównanie sprzedaży gier na PS Vita i samego Monster Huntera na 3DSie.

3ds_vita_mh34tmef2.png

Dobrze, że wychodzi 2 model Vity, może sytuacja trochę się poprawi. A nie, nowa wersja wychodzi w dni premiery nowych Pokemonów XDDDDDDDD

W ten sposób panie i panowie trzyma się rynek gier wideło w Japonii za jaja. A pomyśleć, że kilka lat temu Monster Hunter = PSP.

Edytowane przez ragus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.