Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc przy kupnie auta

Featured Replies

Opublikowano

Niestety Dacia oszczędza trochę na bezpieczeństwie i więcej na wnętrzu. Jest taniej, ale widać też gdzie cięli koszty.

Natomiast formuła sprawdza się im doskonale. Moim zdaniem nowoczesne samochody są już tak zaawansowane w stosunku do realnych potrzeb mniej wymagających nabywców (prowadzenie przy przepisowej jeździe, komfort w porównaniu do transportu publicznego, bezpieczeństwo porównując do aut sprzed 20-30 lat), że wielu ludziom naprawdę poziom Dacii w zupełności wystarcza. 

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 686,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wziąłem to co wyżej, identyczny jak na fotach - M440i, kolor Tanzanite blue. Nie miałem dużego wyboru, bo odbiór 530i lub słabszej 430i to czekanie do października lub listopada i nie mam na to czasu.

• Czezare
    Czezare

Dobry wieczór!

• Samochód po testowany w środku i tylko rys dopatrzeć się nie mogłem bo oszroniony (8 rano w olsztynie 0 stopni).  Wszystko tak jak chciałem wersja L kamera, składane lusteka czy lepsza tapicerka Na s

Opublikowano

Często przeglądam używane auta w salonach, najwięcej na DasWeltAuto i większość tych aut ma bardzo duże przebiegi. Pewnie w większości przypadków to po leasingowe, czy tam inne robocze.

Opublikowano

Ba, możliwe ze dacia w nast. generacji  yebnie w tej cenie standard trzymanie pasów i odczyt znaków i nadal będą mówić że bieda, bo  honda zmienia się w robota ;]

Tylko ta klima manual w opcji xD

Opublikowano

Lepiej niech dodadzą opcję podniesienia szansy na przeżycie pasażerów podczas zderzenia przy 60 km/h.

Z rowerem

Opublikowano

Dacia musi celować w poziom Renault poprzedniej generacji. Lata lecą, a wszystkie modele wyłapują po 3-4 gwiazdki NCAP, tymczasem oczywiście wymagania stopniowo się zwiększają (w powtórzonych testach Punto w 12 lat spadło z 5 na 0, a Panda w 4 z 4 na 3). Czyli Dacie były jak dotąd mniej więcej generację do tyłu w stosunku do porównywalnych wielkościowo modeli. Inaczej mówiąc w kwestii bezpieczeństwa odpowiadają cenowym konkurentom, czyli używkom.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Toyota Corolla rocznik 2016 30 k licznik pierwszy właściciel sprzedaż przez salon toyoty w Olsztynie. 21 m gwarancji dają. Silnik 1,6 podobno pali 6 l na 100. W samochodzie wszystko co mnie interesowało od lusterek podgrzewanych po kamerę cofania.  Benzyna oczywiście. Cena 54 tysięce i od razu rok AC OC w cenie. Darmowy pierwszy przegląd w salonie po roku.  

Krótka piłka warto czy nie? Sprzedałem epice i w niedzielę koleś odbiera więc teraz zależy mi na czasie:) chciałbym w następnym tygodniu dopiąć zakup czegoś. 

Opublikowano

Myślę, że tak. Masz gwarancje, pełne ubezpieczenie w cenie, darmowy przegląd to tam wiesz, często robią promocje i kosztuje 50 zł. Fajne auto, ale doczytaj w necie opinie, bo wspomina się coś o rdzy, a to 5-letni model.

Opublikowano

Egzemplarz Blantmana to 2016 rok, mnie chodzi o tę generację modelu, która sięga 2013 roku, więc trochę słabo, żeby w kilku letnim aucie rdza była.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

w sumie nie pisał, że po mieście. W trasie jestem w stanie uwierzyć, miasto to raczej 8 minimum. 

Edytowane przez D.B. Cooper

Opublikowano

Grunt że mieści się w moim przedziale spalania. I tak raczej po mieście 7-8.  Co do liftingu to to model po face liftingu ale reszta to ten z 2013. No nic zastanawiam się i jutro lece z moim zaufanym mechanikiem oglądać. Dzisiaj się przejechałem sam i naprawdę fajne autko wszystko co chciałem w środku i dużo więcej. 

Opublikowano

Blant dobra opcja ja na takiego "niedzielniaka" jak ty. Tylko spalanie mieście to będzie min. 8-9, a zimą na krótkich odcinkach jak złapie olsztyński mróz to pod 9,5-10 podejdzie. Te 132KM ww dość starej technologii swoje zjeść muszą. No ale nie jest to jakiś tragiczny wynik.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Też polecam tesciu się taka buja 12 lat poprzednia gen i dopiero teraz pierwsze wykwity rdzy więc ucieka i sprzedaje. Tak to praktycznie nic nie robił 

Opublikowano

I blant z tym spalaniem to tak jak Balon napisał - bliżej 8 zima nawet 9 w mieście. Szczególnie jak krókie trasy. 6 to po trasie raczej imo. 

Opublikowano
19 godzin temu, krupek napisał:

Myślę, że tak. Masz gwarancje, pełne ubezpieczenie w cenie, darmowy przegląd to tam wiesz, często robią promocje i kosztuje 50 zł. Fajne auto, ale doczytaj w necie opinie, bo wspomina się coś o rdzy, a to 5-letni model.

5 letnie, bezwypadkowe auto i wykwity rdzy, jednak japońskie auta to dalej klasa sama w sobie, jeśli chodzi o jakość :obama:

Opublikowano

No ja tego nie kumam, to samo Mazda, czy Mitsubishi. Mechanicznie, dobre i solidne auta, a z tymi blachami nic nie robią od tylu lat.

Opublikowano

Toyota jest bardzo dobrze zabezpieczona antykorozyjnie. Jeśli coś wychodzi to raczej u osób trzymających samochód w blaszakach za 1500zł które działają jak szklarnia na rdze. Od lat współpracuje z toyotą i z czystym sumieniem można polecić każdy model z silnikiem benzynowym. 

Opublikowano

Rozwiń proszę myśl tego blaszaka bo mam takiego i od kiedy trzymam w nim E36 bo mam drugi samochód to zaatakowała je rdza... :/

Opublikowano

Co wybrac w kwestii Suva do 160-170 tys ( oczywiscie w leasing)

Tiguane Highline + R-line widze teraz wyprzedaja 2.0 TDI za 160k

Co jeszcze w tej klasie i wyposarzeniu bylo by atrakcyjne? 

Czy Hiunday , duzo odstaje od Niemcow? czy moze pojsc w Skoda karoq?

Jak myslicie?

Opublikowano
7 minut temu, WisnieR napisał:

Rozwiń proszę myśl tego blaszaka bo mam takiego i od kiedy trzymam w nim E36 bo mam drugi samochód to zaatakowała je rdza... :/

Wilgoć w tym siedzi, jak stoisz na ziemi/kostce/trelince to ciągnie z ziemi, w słoneczne dni paruje i zostaje pod blachą. Nie wiem dokładnie jakie procesy zachodzą ale serwisanci poznają nowe samochody które tak stoją. Oceplić, zrobić płyte,  wentylacje i bedzie lepiej.

Opublikowano
11 godzin temu, Welna napisał:

Co wybrac w kwestii Suva do 160-170 tys ( oczywiscie w leasing)

Tiguane Highline + R-line widze teraz wyprzedaja 2.0 TDI za 160k

Co jeszcze w tej klasie i wyposarzeniu bylo by atrakcyjne? 

Czy Hiunday , duzo odstaje od Niemcow? czy moze pojsc w Skoda karoq?

Jak myslicie?

Ja bym brał Mazdę CX-5.

Opublikowano

@Welna Znajoma kupiła w wakacje Tiguana z tym samym silnikiem i automatem, jest bardzo zadowolona. Wcześniej jeździła poprzednia generacja przez jakieś 6 lat, również dieslem, kłopotów nie było żadnych. Przeskok jakościowy między tymi dwoma generacjami bardzo duży. 

Inni w tej cenie kupili RAV4, również zadowoleni. 

Edytowane przez second

Opublikowano

Bylem dzisiaj w salonie , zobaczymy co zaoferuja w Tiguanie

Bylem tez w Toyocie i Hyundaiu. Poczekamy na oferty. Grudzien sie zbliza i leasingi sie zmieniaja wiec trzeba sie zabezpieczyc