Jump to content

Ku przestrodze-czego nie jeść?

Kosmos

Recommended Posts

Temat do dzielenia się nieudanymi zakupami spożywczymi oraz wizytami w fast foodach. Mieliście może jakieś sytuacje, w których dosłownie lub w przenośni rzucaliście mięsem w obsługę baru/restauracji?

Ja mogę nie polecić owoców mrożonych chyba wszystkich producentów. Chciałem zaznać trochę lata w to przedwiośnie i kupiłem truskawki. Większość z nich po rozmrożeniu była ciemna i niesmaczna. Nie dało się jeść. To samo mrożone pizze. O ile guseppe i riga są całkiem ok, to reszta nie nadaje się wg mnie do jedzenia, przede wszystkim przez niedobre ciasto.

edit: jest podobny temat "Najgorsza rzecz jaką jedliście" ale tam raczej chodzi o gusta, typu chipsy octowe. Albo ktoś lubi albo nie. Tu mam na myśli gdzie i czego nie kupować.

Edited by Cosmos

Lasagne z Biedronki.

Lasagne z Lidla (kawałek skóry)

sos pomidorowy Dawtona (robiony chyba z ketchupu z dodatkiem pieprzu)

Z Dawtoną jest ogólnie pyta.

Napoje typy Caprio, niepitne ścierwo.

Guest _Be_

tanie napoje energetyczne. wszystkie.

lol dla mnie nie ma praktycznie żadnej róznicy między jakimś tigerami a energetykami z biedry, lidla ew. tylko te smakowe jak monstery albo burny się róznią smakiem. 

Bo nie ma różnicy, wszystko to jest to samo, jedynie smakiem i logiem się różnią.

http://finanse.wp.pl/kat,1033823,title,Test-energetykow-tak-nas-koluja,wid,14326411,wiadomosc.html?ticaid=1123d9&_ticrsn=5

trzeba być frajerem albo ultra polaczkiem by cisnąć red bulle za 6zł jak to samo jest w biedrze za 1.99

No i o ten smak chodzi, nic dziwnego, że ludzie się dziwią "Ty to pijesz?" Kiedy sami napili się tylko tego ścierwa z Biedy czy innego Careffoura, Tiger, Black czy właśnie Red Bull tylko się liczą. Chcesz Energy drinka to wykładaj kasę jak cebulisz to odpuść i kup sobie wodę gazowaną.

Guest Orzeszek

tanie napoje energetyczne. wszystkie.

lol dla mnie nie ma praktycznie żadnej róznicy między jakimś tigerami a energetykami z biedry, lidla ew. tylko te smakowe jak monstery albo burny się róznią smakiem. 

Bo nie ma różnicy, wszystko to jest to samo, jedynie smakiem i logiem się różnią.

http://finanse.wp.pl/kat,1033823,title,Test-energetykow-tak-nas-koluja,wid,14326411,wiadomosc.html?ticaid=1123d9&_ticrsn=5

trzeba być frajerem albo ultra polaczkiem by cisnąć red bulle za 6zł jak to samo jest w biedrze za 1.99

skłąd ten sam może, ale składnik składnikowi nie równy, coś na zasadzie ile jest cukru w cukrze, po wypiciu taniego energetyka jest u mnie gwarantowana sraka i +30 minut na sedesie w męczarniach i nie tylko ja tak mam. po red bullu i burnie nic sie nie dzieje.

tak jak ktoś pisał w tym dziale coke cola w puszcze=/= coke cola w butelce 2 litrowa w sensie jest delikatna różnica, pomijam oczywiście walory smakowe bo to kwestia gustu.

green up zielony na prosie, w wawce w każdym molochu są dostępne

Edited by Orzeszek

w wiekszych butelkach to i tigery sa chu.jowe jakby rozgazowane.

ostatnio w biedrze kupuje burn'a po 1.69 w innych sklepach chyba po okolo 3 chodza, pamietam ze kiedys cenowo rowno z red bullem szedl.  

w biedrze maja tez blacki 330ml puszka tez kolo 1.60, ale to juz dla mnie za duze.

to lepiej wziac cos z tego niz te ich be-powery ktore kosztuja tyle samo

Edited by D.B. Cooper