Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Czyli jak malo jezdze to mozna powiedziec ze zje.balem kupujac dobre opony letnie zamiast dobrych zimowych?

• Odpowiedzi 478
  • Wyświetleń 83,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pamiętam jak miałem swoje pierwsze BMW i w sumie to mało nim jeździłem, bo paliło dużo, a ja biedny student i na zimę je zamykałem w garażu. Jednego dnia musiałem jednak z tego garażu wyjechać, żeby c

• Obejrzeli, przyłożyli do maszyny, przyznali sie do winy, kierownik przepraszal.   Wybralem rekompensate odmalowania kompletu felg za ich posrednictwem (samemu nie chce szukać lakiernika i je

• - szefie,  komisja Zimnego Łokcia na FPE przyznała, że to raczej nasza wina. - o kur.wa, dzwoń do Pana Reda od Skody, trzeba się dogadać.

Opublikowano

Mialem na mysli,ze lepiej zimowki na caly rok. Caloroczne w testach wypadaja super,ale to tylko sponsorowane testy :). Kazdy kto jezdzil na calorocznych powie to samo,ze to badziew. Latem ma mokrym nie trzyma, zima na sniegu czy przymrozku tez tak sobie.

Opublikowano

No w sumie jak to mowia jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego

Opublikowano

W tym roku zakupiłem sobie samochód, mój pierwszy.

Zbliża się zima, moja pierwsza, wiec zakupiłem sobie takie opony zimowe

https://oponki24.com.pl/2251,opona-michelin-alpin-5-205-55r16-91t.html

już przyszły, czekam aż jeszcze dojdą  pokrowce na opony i jadę wymieniać z letnich na zimowe.

Letnie mam takie : https://oponki24.com.pl/6891,opona-michelin-energy-saver-205-55r16-91v.html

I pytanie do forumka, zmieniacie zimowe na obręcze stalowe czy aluminiowe.

Ja z braku $ zakładam zimówki na alusy Może kiedyś zakupie stalówki dla zimówek

Opublikowano

Dobre zimowki, bedziesz zadowolony.

Mozesz spokojnie na alusach jezdzic, z drugim kompletem tylko dodatkowe piep.rzenie sie. Jak bedziesz widzial,ze zaczynaja juz sypac sol to wtedy myj je czesciej.

Opublikowano

W tym roku zakupiłem sobie samochód, mój pierwszy.

Zbliża się zima, moja pierwsza, wiec zakupiłem sobie takie opony zimowe

https://oponki24.com.pl/2251,opona-michelin-alpin-5-205-55r16-91t.html

już przyszły, czekam aż jeszcze dojdą  pokrowce na opony i jadę wymieniać z letnich na zimowe.

Letnie mam takie : https://oponki24.com.pl/6891,opona-michelin-energy-saver-205-55r16-91v.html

I pytanie do forumka, zmieniacie zimowe na obręcze stalowe czy aluminiowe.

Ja z braku $ zakładam zimówki na alusy Może kiedyś zakupie stalówki dla zimówek

Ja mam osobne alusy do zimówek i osobne do letnich.

Opublikowano

Wiesz _S_ twoja opcja jest na bogato... xd

może kiedyś też kupie sobie drugą parę alusów do zimowych opon

Edytowane przez polaki899

Opublikowano

Ja mam jeszcze lepiej, dwa samochody. Jeden na letnich drugi na zimowych

Opublikowano

Lepiej miec osobne mieszkania, jedno w PL a drugi w ciepłych krajach. Nie trzeba zmieniac opon.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

To jednak nie sprzedałeś tego Forda Ka?

Opublikowano

komplet oryginalnych używanych felg Skoda 15" to koszt 400-450PLN wiec czy to aż takie bogactwo? :D

540x405_skoda-octavia-ifabia-1012796.jpg

a do zimówek jak znalazł

Opublikowano

To jednak nie sprzedałeś tego Forda Ka?

Nie, uzywam go jako auta terenowego na wypady na ryby. Sprawdza sie znakomicie. Niesamowity samochod.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jakieś przyzwoite nowe zimówki do 1,5-2 tys zł. Rozmiar to 215/55/17. Co polecacie?

Opublikowano

nie używałem, ale chyba Nokiany na zimę są godne polecenia. 

Opublikowano

Podobnie poleca się jako optimum Polarisy 3 Baruma.

Ja chyba te biorę, gdybym robił   tysiaki miesiecznie to pewnie lepiej jakieś droższe.

Opublikowano
  • Autor

Cały czas mam te Nokiany SUV3 i raczej szukałbym tego samego. Chyba że cena jakoś mocno poszła w górę.

Opublikowano

A zmieniacie aluminiowe felgi na blaszaki na zimę, czy zostawiacie?

Opublikowano

Ja jak biedak na aluminiowych cały rok.

Opublikowano
  • Autor

Też służy. W sumie to nie wyobrażam sobie zakładania stalówek i kołpaków do kianki

Opublikowano

Teraz dużo felg ma powłokę ochronną i można śmigać zimą. Moje raczej nie mają, chociaż już 9 zim przetrwały i dobrze wyglądają.

Opublikowano

Mnie na zimę się marzą takie:

470420.jpg?v=1

Opublikowano

A zmieniacie aluminiowe felgi na blaszaki na zimę, czy zostawiacie?

Passat taty od początku (2012) ma zakładane zimówki na seryjne alusy i po 180k przebiegu nic felgom nie dolega. We wcześniejszym A4 też nie było problemu.