Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Nalewki to się robiło w Żukach i Nysach w Rejonach Drogowych. Nalewki w 2018...

Ja mialem Dębice Frigo 2 w Mazdzie 3 i byłem zadowolony, nie ślizgały się, nie hałasowały, były ok. Teraz kupiłem jakieś chińskie chwalone, z dobrymi ocenami, w dobrej cenie, sprawdzę. Dam znać jak skończę w rowie.

• Odpowiedzi 478
  • Wyświetleń 90 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pamiętam jak miałem swoje pierwsze BMW i w sumie to mało nim jeździłem, bo paliło dużo, a ja biedny student i na zimę je zamykałem w garażu. Jednego dnia musiałem jednak z tego garażu wyjechać, żeby c

• Obejrzeli, przyłożyli do maszyny, przyznali sie do winy, kierownik przepraszal.   Wybralem rekompensate odmalowania kompletu felg za ich posrednictwem (samemu nie chce szukać lakiernika i je

• - szefie,  komisja Zimnego Łokcia na FPE przyznała, że to raczej nasza wina. - o kur.wa, dzwoń do Pana Reda od Skody, trzeba się dogadać.

Opublikowano

@Dud.ek Na nalewajkach w mieście zjeździłem lato. Na mokrej nawierzchni dobrze się trzymały. Jak ktoś robi w mieście mało km i chce :cebula: na maxa można brać. Jak ktoś dużo km robi i chce pewności to tylko markowe i nowe.

Opublikowano

Z budżetowych opon mogę śmiało polecić kormoran gamma b2 i winter b2. Jezdzi sie jak na markowych kilkuletnich po niemcu. Czego chciec wiecej

Opublikowano

Dobra logika, prawie jak

" aaaa stara z gówniakami to tylko do szkoly jezdzi i na zakupy to kupie jej tico ze strefą zgniotu na potylicy dziecka"

1 minutę temu, Dud.ek napisał:

Z budżetowych opon mogę śmiało polecić kormoran gamma b2 i winter b2. Jezdzi sie jak na markowych kilkuletnich po niemcu. Czego chciec wiecej

aaa no wlasnie zapomnialem jak sie te moje kormorany nazywaly, dzięki :*

Opublikowano

To odnosnie palicmana bylo, ze jak sie malo jezdzi to mozna kupic kał na felgi

Opublikowano

Haha, no teraz kumam, ja tego osiołka mam schowanego i nie widzę jego zawirowan umysłowych.

Opublikowano

@Pajda Kiepskiej baletnicy sam wiesz co. Jak ktoś jest kiepskim kierowcą i polega tylko na oponach to nic nie pomoże. 

Opublikowano

@milan coś o zeetexach wspominałeś wcześniej, miałeś styczność? https://www.oponeo.pl/dane-opony/zeetex-wh1000-205-55-r16-91-h#203300343

Nawet dobre opinie, a sam parametr hamowania na śliskiej nawierzchni to aż "b" (gdzie w klasie ekono raczej gorsze występują). Mam nadzieję, że nie wylecę do rowu przy płatku śniegu na asfalcie. 

W ogóle cały listopad ma być średnio 13-15 stopni xD Przełożę temat na grudzień najwcześniej. W takich warunkach kurtkę pewnie wyjmę z szafy na wigilię dopiero.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

No te chcialem brac. I wyczuwam ze bym byl zadowolony. 

Opublikowano
Godzinę temu, Krystyna JJanda napisał:

@Pajda Kiepskiej baletnicy sam wiesz co. Jak ktoś jest kiepskim kierowcą i polega tylko na oponach to nic nie pomoże. 

Ale jak jesteś zmuszony do gwałtowanego hamowania to jednak opony Ci pomogą, skrócą drogę hamowania i przyczynią się do zapobiegnięcia poślizgu.

Opublikowano

Bzdura, liczą się tylko umiejętności :wujaszek:

Opublikowano

Generalnie jak ktoś ma pisać posty typu "Jeździłem na Dębicy Frigo i nie miałem problemu" to lepiej niech nic nie pisze. Dębica czy Kormoran to ten sam poziom co chińskie opony z plastiku czy nalewki. Co z tego, że radzą sobie dobrze na śniegu skoro na deszczu czy błocie są DRAMATYCZNE, zwłaszcza, że niedawno zamówiłem firmowe opony zimowe dla siebie, które kosztowały 30zł za sztukę więcej od Frigo 2 a nie przynajmniej nie będę jeździł codziennie z duszą na ramieniu.

A ku,rwa wujjaszka posty to chyba zgłoszę do administracji za szerzenie głupoty.

Edytowane przez szejdj

Opublikowano

@_Red_ ja od lat zmieniam opony u ziomka co ma własną wulkanizację, zawsze mi poleca opony i nigdy jeszcze nie narzekałem. W tamtym roku polecił mi takie gumy,

teraz widzę że są w ładnej promocji.

https://www.oponeo.pl/dane-opony/debica-frigo-hp2-215-55-r17-98-v-xl-mfs#171147765

Jedna zima za mną. Na dużym śniegu w górach było okey na deszczu (czyli większość polskiej zimy) też nie miałem problemów.

Edytowane przez balon

Opublikowano
11 godzin temu, szejdj napisał:

Generalnie jak ktoś ma pisać posty typu "Jeździłem na Dębicy Frigo i nie miałem problemu" to lepiej niech nic nie pisze. Dębica czy Kormoran to ten sam poziom co chińskie opony z plastiku czy nalewki. Co z tego, że radzą sobie dobrze na śniegu skoro na deszczu czy błocie są DRAMATYCZNE, zwłaszcza, że niedawno zamówiłem firmowe opony zimowe dla siebie, które kosztowały 30zł za sztukę więcej od Frigo 2 a nie przynajmniej nie będę jeździł codziennie z duszą na ramieniu.

A ku,rwa wujjaszka posty to chyba zgłoszę do administracji za szerzenie głupoty.

Przejeździłem na tych oponach 2 sezony zimowe we wszystkich warunkach, od deszczu w niskiej temperaturze, przez błoto pośniegowe, aż po mróz i śnieg, dynamicznym autem, nie miałem żadnych problemów, więc Twoje polaczkowe mądrzenie się jest nieuzasadnione.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

Może na skuteczne hamowanie składa się więcej czynników niż tylko super opona? :philosoraptor:

Opublikowano

https://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-10811081.html

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2018_winterreifen_205_55_r16.aspx?ComponentId=327012&SourcePageId=31821

Conti i Dunlop aktualnie na topie. Kleber wypada najlepiej z mniej oczywistych marek, Fulda też. Dębica w teście Auto Bilda wypadła lepiej niż Michelin :notbad:

Czyli najlepsze modele > trochę tańsze albo mniej udane modele >>> chińskie góvno >>>>>>>>>> nalewki, używki >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> jazda na letnich po śniegu XD

Ja jeżdżę na tych Continentalach (firma płaci, ale w Punto też miałem jakiś inny model Conti) i nie mam zastrzeżeń, cały zeszły sezon bez żadnej dramy. W górach na śniegu musiałem wciskać gaz w podłogę na dwójce żeby w ogóle stracić przyczepność.

Opublikowano

Jezdze tylko w pirelli. Wloskie auto wloskie opony. Polecam taki styl zycia

Opublikowano

No ale ty jeździsz nie zwalniajac po  progach to wiadomo że musi być pirelli.

Opublikowano

W sumie oponie nic by sie nie stalo ale urwany amortyzator ze sprezyna ja przecial :/ szkoda taka dobra opona byla 

Opublikowano
5 godzin temu, kanabis napisał:

Jezdze tylko w pirelli. Wloskie auto wloskie opony. Polecam taki styl zycia

Ja z kolei po moich ulubionych adi racer low polubiłem markę Goodyear :reggie:

Ostatecznie nie kupiłem ich jednak. Do Fiata miały być 4seasons, ale ostatecznie sprzedałem go na zimówkach, w A3 seryjnie Bridgestone były.

Opublikowano

właśnie sprawdziłem co oznacza tajemniczy skrót w&m na oponach w moim niemieckim rumaku. 

BIEŻNIKOWANE 

ku.rwa szkoda, że nie wiedziałem o tym kilka dni temu mknąc po obwodnicy 180km/h :obama:

roczne oponki sprzedawca zapewniał, jak się pytałem co to za firma to mówił, że jakaś zagramaniczna  

Opublikowano

A taka ladna byla

WŁOSKA

PIRELLI

nm0wlv4g.jpg