Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Kolego @_Red_ minął prawie tydzień jak tam sprawa się rozwija?

A ja dziś zamówiłem Frigo HP2 jednak. Znalazłem na grupie Mondeo chłopa co pracuję w IC i dostałem w rozmiarze 215/50ZR17 w cenie 299 brutto/sztuka z odbiorem pod domem w IC. Do zwykłego kombiaka wystarczą.

• Odpowiedzi 478
  • Wyświetleń 83,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pamiętam jak miałem swoje pierwsze BMW i w sumie to mało nim jeździłem, bo paliło dużo, a ja biedny student i na zimę je zamykałem w garażu. Jednego dnia musiałem jednak z tego garażu wyjechać, żeby c

• Obejrzeli, przyłożyli do maszyny, przyznali sie do winy, kierownik przepraszal.   Wybralem rekompensate odmalowania kompletu felg za ich posrednictwem (samemu nie chce szukać lakiernika i je

• - szefie,  komisja Zimnego Łokcia na FPE przyznała, że to raczej nasza wina. - o kur.wa, dzwoń do Pana Reda od Skody, trzeba się dogadać.

Opublikowano

Na sobote sie umowilem, wtedy zrobie update. W miedzyczasie zrobilem rozeznanie na temat odmalowania felg. W 1000 zl powinienem sie zmieścić za renowacje lakierem oryginalnym, w tym zdjęcie kół, malowanie, wyważanie, założenie z powrotem, ale auto trzeba zostawic na pare dni. Tak czy siak Norauto mnie w(pipi)alo w problem nawet jesli oddadza kase.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Obejrzeli, przyłożyli do maszyny, przyznali sie do winy, kierownik przepraszal.

Wybralem rekompensate odmalowania kompletu felg za ich posrednictwem (samemu nie chce szukać lakiernika i jeździć po zadupiach). Albo wariant drugi to chcieli dac drugi komplet opon na stalowkach, ale po co mi to.

Ogolnie spoko akcja, dobrze ze umieli przyznac racje klientowi. 

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Mogą sobie w warsztacie powiesić certyfikat Zimnego Łokcia.

Opublikowano

To chyba czas zacząć robić zdjęcia felg przed zmianą opon na wszelki wypadek.

Swoją drogą niezły kretyn, tak spieprzyć sprawę. Jeszcze rozumiem jakby pierwszą porysował i potem coś zmienił, ale iść dalej i niszczyć kolejne? wtf?

Opublikowano

No nie zauwazyl no.

Wczoraj jeszcze owoce w lidlu wykladal.

Opublikowano

No i opony na zimowe wymienione.  Oczywiście używane, a firma zagraniczna.

Przód goodyear, tył kleber. Nie było kompletu, ale ważne, że na osiach te same nie? 

Bieżnik? Gruby. Rocznik? Prawie mojego paska.

No to z fartem :lapka:

Opublikowano

No ważne, że te same. Używek nie polecam, ale pewnie powody do zakupu były.

BTW u mnie przy wymianie na zimówki (przy przebiegu samochodu jakieś 38k) przednie letnie Bridgestony już poszły do śmieci po 1,5 sezonu. A rzeczywiście miałem nieco wcześniej pewne zastrzeżenia do prowadzenia na autostradowych zakrętach. Wracałem z Frankfurtu i na łukach pokonywanych przy 170-180 wyczuwałem już pewnie objawy bliskiej utraty przyczepności, tymczasem gościu w Passacie B6 na zwykłych felgach jakoś dał radę jechać z 10-20 km/h szybciej. Oczywiście mógł też czuć się pewniej za kółkiem, ale na pewno moje już zużyte opony nie pomagały.

Edytowane przez Mustang

Opublikowano

Passat b6 powiadasz? No to nie tylko opony robiły tu różnicę.

Edytowane przez D.B. Cooper

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Miał ktoś może z Was do czynienia z oponami firmy Nokian? W sklepach podawana jest jako producent premium i przy tym ma stosunkowo niską cenę. Opinie też nie najgorsze.

Opublikowano

Mam w jednym z aut zimówki Nokian już 3 sezon i sobie chwałę. Zandych złych rzeczy nie zaobserwowałem. Polecam.

Opublikowano
Godzinę temu, MaiorZero napisał:

Miał ktoś może z Was do czynienia z oponami firmy Nokian? W sklepach podawana jest jako producent premium i przy tym ma stosunkowo niską cenę. Opinie też nie najgorsze.

miałem nokiany w starym samochodzie na lato 4 lata i sprzedawałem nadal z nimi samochód w za(pipi)istym stanie były (na zime miałem opony viking xD ). Teraz kupiłem zimówki w nowym aucie nokiany. Dla mnie najlepsze opony cena/jakość. 

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Tylko takie zawsze kupowałem (Nokian). Polecam. 

Opublikowano

Moje WR D4 właśnie jak na zimówki są spoko. Mam w mazdzie Pirelli to masakra jakie głośne. 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

chłopaki mam problem chyba bo nie znam się. Wymieniłem dzisiaj opony na letnie plus nowe felgi i czujniki ciśnienia do nich. Po przejechaniu kilku km dopiero pojawił się wskaźnik ciśnienia na komputerze( to akurat norma) i wskazuje 2.7 w każdej oponie. Czy to nie za dużo? Bo w zimówkach miałem 2.3 . Zastanawiam się czy w kia olali sprawdzenie. Opony letnie to te co z farbyki wyjechały z samochodem. Od razu wymieniłem na zimówki i dopiero teraz zostały podpięte. Czytam że w fabryce często więcej ustawiają na oponach... 

Opublikowano

Mężczyzna pytający o ciśnienie w oponach. Co te gierki z ludźmi robią. No nie wiem sprawdź na tabliczce albo w instrukcji najpierw czy 2.7 bara to nie jest przypadkiem właściwe ciśnienie? Lewusy z warsztatu mają w zwyczaju pompować według ich widzi mi się zamiast sprawdzić jakie ciśnienie i zapytać czy często podróżujesz załadowany czy raczej samotnie. Jak każdy kto ma jakikolwiek biznes i twierdzi, że jest fachowcem bo kupił sobie jakąś maszynę i robi cokolwiek czego dorosły człowiek w domu sam nie zrobi.

Opublikowano

ku,rwa co za pytanie blant xdd daj adres zamieszkania to podjadę, wezme Kie, sprawdze recznie ciśnienei a potem zweryfikuje w instrukcji obslugi albo na klapie wlewu do paliwa jakie cisnienie zaleca producent

Opublikowano
48 minut temu, WisnieR napisał:

Mężczyzna pytający o ciśnienie w oponach. Co te gierki z ludźmi robią. No nie wiem sprawdź na tabliczce albo w instrukcji najpierw czy 2.7 bara to nie jest przypadkiem właściwe ciśnienie? Lewusy z warsztatu mają w zwyczaju pompować według ich widzi mi się zamiast sprawdzić jakie ciśnienie i zapytać czy często podróżujesz załadowany czy raczej samotnie. Jak każdy kto ma jakikolwiek biznes i twierdzi, że jest fachowcem bo kupił sobie jakąś maszynę i robi cokolwiek czego dorosły człowiek w domu sam nie zrobi.

Nie znam się i dlatego pytam :) Tak czy siak okazało się że coś z(pipi)ali na serwisie i muszę podjechać. Nie zresetowali komputera i czujniki dziwne wartości pokazują. Teraz mi pokazuje po lewej stronie 2,7 a po prawej 2,9 xD Geniusze To była wymiana opon razem z nową felga i czujnikami do niej. Widać przerosło serwis kia.