Opublikowano 26 października 20231 r 17 minut temu, Rudiok napisał: Jako mieszkaniec przygranicza ze Słowacją mogę polecić: - zawijasy serowe (i zwykłe i wędzone) - napój winogronowy Vinea serki top, napój smakuje jak sok winogronowy zmieszany z ruskim szampanem
Opublikowano 26 października 20231 r No to taka ziołowa cola, specyficzna, nie każdemu podejdzie, ale mi smakuje bardzo. Vinea też dobra, jest jasna i czerwona, na Słowacji też miejscami z kija podają.
Opublikowano 26 października 20231 r Europejska cola to zawsze był miks ziół, czy to czechosłowacka Kofola czy bałkańska Polo Cockta. Kofolka najlepsza z tanka, wiadomo.
Opublikowano 26 października 20231 r Spoko ta kofola, w sumie inaczej ja zapamietalem i wydawlo mi sie, ze bedzie to cos w rodzaju amolowo-rozmarynowego posmaku. Tylko straszny ulepek, wypilem szklanke i mam dosc na pare dni. Wzialem oczywiscie z cukrem.
Opublikowano 27 października 20231 r Kofola to jest cudowny napój i nie wiem kurwa czemu jej nie ma w oficjalnej sprzedaży w Polsce Zimna kofola z Bożkowem Tuzemskym, wspomnienia z dzieciństwa, hehe, czeskiego. 22 godziny temu, Shen napisał: serki top, napój smakuje jak sok winogronowy zmieszany z ruskim szampanem Vinea jest zwykła i Frizzante, ta druga smakuje jak prosecco. Ale zawsze biorę ją w Maczku, razem z Big Tasty
Opublikowano 27 października 20231 r U nas Kofolę widziałem tylko w większych marketach typu Auchan, albo Leclerc. W mniejszych chyba raz w Dino, albo Stokrotce. Najlepsza dla mnie i tak jest ta smakowa malinowa, albo melonowa. A propos napojów to w Half Price kupiłem jakiś czas temu Pepsi w szklanej butelce 0,7, jakby oldschoolowe wydanie. Jebaniutka była tak zagazowana, że aż nosem poszło i łzy poleciały jak po oranżadzie za gówniaka.
Opublikowano 27 października 20231 r trzy biedry sprawdziłem wczoraj i nie ma kofoli nigdzie, nie dowiezli, inne produkty z tej akcji są
Opublikowano 27 października 20231 r Pytales? U mnie nie bylo jej w alejce z napojami, zgrzewki staly na wejsciu do niej.
Opublikowano 27 października 20231 r 7 minut temu, Shen napisał: trzy biedry sprawdziłem wczoraj i nie ma kofoli nigdzie, nie dowiezli, inne produkty z tej akcji są Ja jak byłem, to dopiero babka przywiozła paletę i to z niej wzięliśmy.
Opublikowano 27 października 20231 r Czasem jak jestem na Słowacji, to se całą zgrzewkę 6x2l Kofoli Zero biorę.
Opublikowano 28 października 20231 r Ostatnio chory jestem i moja partnerka kupiła flaczki z biedry. Ostatnio jadlem 20lat temu i spróbowaliśmy. Normalne polecanko, smakują jak u babci a wcześniej nie widziałem tego w ich ofercie.
Opublikowano 29 października 20231 r Trochę się zawiodłem ta kofolą, słabo gazowana, piana sie nie utrzymuje nawet chwile. Z nalewaka miałem taką
Opublikowano 29 października 20231 r Kofola jest w Auchan, chociaż chorwacka Cockta (której w Polsce nie znalazłem) jest dużo lepsza.
Opublikowano 30 października 20231 r 13 godzin temu, Kosmos napisał: Kofola jest w Auchan, chociaż chorwacka Cockta (której w Polsce nie znalazłem) jest dużo lepsza. +1, napój bałkańskich Bogów. Zawsze robię zapas a jak suszy to uzupełniam na Alledrogo.
Opublikowano 1 listopada 20231 r Nawet dobra ta kofola. Wziąłem original z cukrem, szkoda, że jest też syrop glukozowy. Na początku trochę cytryna daje, potem czuć zioła a na końcu zostaje posmak trochę jak guma kaczor Donald. W każdym razie mi pasuje i jest to coś innego niż u nas. Ostatnio piłem też dr pepper i zapomniałem jaki jest to ulepek. Trochę jak landryny owocowe połączone z tymi kolowymi. Nic szczególnego.
Opublikowano 1 listopada 20231 r Godzinę temu, Plugawy napisał: Ostatnio piłem też dr pepper i zapomniałem jaki jest to ulepek. Trochę jak landryny owocowe połączone z tymi kolowymi. Nic szczególnego. mi to zawsze marcepanem smakuje
Opublikowano 1 listopada 20231 r No te landryny koloru bialego to sa wlasnie marcepanowe i tym mi tez peper smakuje.
Opublikowano 1 listopada 20231 r 2 minuty temu, Mejm napisał: No te landryny koloru bialego to sa wlasnie marcepanowe są anyżowe
Opublikowano 1 listopada 20231 r Nie, te biale w paczce kolorowych (owocowych) sa migdalowe. Ja nienawidze anyzu a te nim nie smakuja. Anyzowe kojarze ze byly kiedys takie fioletowe, ale w landrynkach nie spotkalem tego smaku nigdy.
Opublikowano 1 listopada 20231 r Kiedyś były anyżowe, były też ciastka anyżki o tym smaku, starzy ludzie to jedli, moja babcia zawsze to miała ale może się pozmieniało, bo ostatni raz je jadłem z 25 lat temu.