Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Gdyby dano gwarancję, że nie będzie problemu z analogami, że nie będzie problemu z czytelnością interfejsu w grach na 5,5 calowym ekranie i że gry będą w trybie przenośnym dobrze skalowane to ok ktoś mógłby się nad tym zastanawiać. Jeżeli miałbym ograć m.in. XC2 w trybie przenośnym(hehe 376p) to bym się chyba pociął bo to ogromna strata za względu na piękno świata. 950/999 to jest minimalna cena tego sprzętu w Polsce i jak dla mnie nie warto dla tylu ograniczeń oszczędzić te 3/4 stówki. Jako dodatkowy switch ok.       

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w styczniu - Słiczer towarzyszył nam w kolejnej wyprawie i spisał się (jak zawsze) znakomicie. Fantastyczna konsola. Tym razem padło na Florydę i powiem wam, że o ile w takiej Ja

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

Opublikowano

Pytanie co z biblioteka gier i save’ami? Jak ma sie dwie konsole to mozna zalogowac sie na to samo konto?

Opublikowano

ekran mogli dac co najmniej tak samo duzy jak w hybrydzie, zachowujac gabaryty lite'a.

Mozna sie logowac na to samo konto, masz save'y w chmurze.

Opublikowano
52 minuty temu, czacha79 napisał:

Pytanie co z biblioteka gier i save’ami? Jak ma sie dwie konsole to mozna zalogowac sie na to samo konto?

Ma być cloud save.

Opublikowano

Te 999zł w ultimie i xkom to taka już oficjalna cena? Tak szczerze obejrzałem parę porównań, do tego jeszcze info o poprawionej wersji i tak trochę dużo się traci ficzerów a oszczedza tylko 400zł. Coraz bardziej myślę o zwykłej wersji a nie lite.

Opublikowano

Pisałem ze nie ma ceny PL jeszcze. 

Opublikowano

ja wzialem jednak zwyklaka, joycony na 2 playerow i mozliwosc dokowania przy tv to jednak jedne z najlepszych ficzerow znicza

Opublikowano

Kazdy ocenia pod siebie. Ja bym chetnie pogral na znacznie lzejszym Switchu ;) 

Opublikowano

No lite to patola za taką cene. 

Opublikowano

Wyjdzie odswiezony Switch i skoncza sie promki, cena wroci pierwotnej i nagle Lite nabierze kolorytu :) 

Opublikowano

Nie mowia, jak będzie od razu dam znać. 

Opublikowano

Podejrzewam, że będzie jednak ten tysiąc, a na okres promocji świątecznych łaskawie obniżą do 900zł. 

9 minut temu, zdrowywariat napisał:

Śmieszne jest to, że Switch po rewizji będzie dłużej działał na baterii, niż Lite. Cyrk.

Jakieś źródło?

Opublikowano

Kiedy będzie w sklepach ten nowy Switch ( "zwykły") nie lite. Bo chciałem brać już teraz, ale najwyżej poczekam jeszcze chwile..

Opublikowano
11 minut temu, MBeniek napisał:

Podejrzewam, że będzie jednak ten tysiąc, a na okres promocji świątecznych łaskawie obniżą do 900zł. 

Jakieś źródło?

Nintendo.com

10 minut temu, izon napisał:

Kiedy będzie w sklepach ten nowy Switch ( "zwykły") nie lite. Bo chciałem brać już teraz, ale najwyżej poczekam jeszcze chwile..

Koniec sierpnia (late august) .. ale czy u nas rowniez? ;) 

Opublikowano
18 minut temu, MBeniek napisał:

Jakieś źródło?

Switch: od 2.5 do 6.5h

New Switch: od 4.5 do 9h

Switch Lite: od 3 do 7

I tak Lite traci swój atut, a w zasadzie nigdy jego bateria nie była atutem. Za jedyne 899 zł (strzelam - będąc dobrej myśli).

https://www.google.com/amp/s/www.ign.com/articles/2019/07/17/new-nintendo-switch-model-with-longer-battery-life-announced%3famp=1

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Jedyny atut Switcha Lite to krzyżak. I „wymiary”, ale różnica jest mała, bardzo mała. Jest prawie tak samo wysoki i tak samo gruby i tylko trochę krótszy. No nie opłaca się i tyle. Nie wiadomo jakiej jakości analogi będą, a i cena wygórowana.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Mniejsza o 30% waga też moim zdaniem będzie zauważalna gdy ktoś lubi grać na leżąco. Switch to ciężki klocek i chętnie przytuliłbym odchudzoną wersję do grania w dziwnych pozach ;)

398g vs 275g 

Edytowane przez czacha79

Opublikowano

Obawiam sie, ze odswiezony Switch wparuje z cena adekwatnie wyzsza, pomimo ze zapowiadaja ze bedzie w takiej samej. Sugerowana to $299 wiec 299EUR plus podatek = 1499zl :D I nagle Lite bedzie niezla okazja ;)

Opublikowano

prze(pipi)ane te ceny w europie, stany i kanada w zalezności od taxu wychodzi 820-850zł za lite.

Opublikowano

Ładnie dymanko tych którzy teraz kupili Switcha a nagle za miesiąc wersja z lepsza baterią w tej samej cenie.

Opublikowano
50 minut temu, Arm9_Team napisał:

Ładnie dymanko tych którzy teraz kupili Switcha a nagle za miesiąc wersja z lepsza baterią w tej samej cenie.

Strzelasz, że obie wersje Switcha będą leżały na półce w tej samej cenie ?