Opublikowano 21 lipca 20204 l Na tę chwile mocno słabo zapowiada się koniec roku dla Nintendo. Remastery Marianów to nadal tylko remastery więc to sytuacji mocno nie poprawi.
Opublikowano 21 lipca 20204 l W sumie to mam taki backlog ze szkoda gadac i jeszcze kilkaset godzin gry w samym singlu. Dopiero skonczylem Fire Emblem po ponad 70 godzinach gry ale i tak szkoda jak narazie
Opublikowano 21 lipca 20204 l Panowie, potrzebuję rady: planuję zakup Switch'a, no i właśnie - inwestować w wersję standardową czy Lite? Nie siedzę jakoś mocno w temacie, ale swego czasu nasłuchałem się o marnej jakości wykonania podstawowej wersji konsolki (że niby szybko pojawiają się luzy przy kontrolerach itp). Z kolei o nowych wersjach nie wiem praktycznie nic. Będę wielce zobowiązany jeśli ktoś rozeznany w temacie zabierze głos i przedstawi wszelkie za i przeciw dla poszczególnych wersji. Różnica w cenie to około 400zł, choć to akurat nie jest dla mnie żadnym argumentem w żadną ze stron. Zależy mi na sprzęcie, który będzie działał jak należy, bez konieczności odsyłania go na serwis po kilku miesiącach. A mówiąc jeszcze inaczej: gdybyście planowali zakup pierwszego Switcha dziś, na którą wersję by padło?
Opublikowano 21 lipca 20204 l Jak chcesz grac tylko przenosnie to Lite, jest do tego lepszy pod kazdym wzgledem. Jak chcesz posiedziec w domu i pograc na TV albo z kims to zwykla wersja, dodaj do tego koszt Pro Controlleraktorego wypada miec. Niedlugo sprzedaje swojego Lite'a, osiedlilem sie w swojej jaskini i chce pograc tez na TV a tak kupilem bo chcialem glownie grac sam i przenosnie i po prawie roku jednak go sprzedaje a nie zaluje zakupu kompletnie
Opublikowano 21 lipca 20204 l Obie są marnie wykonane. Lite solidniejszy w dotyku ale to lite. Sam mam lite już jakiś czas ale jak kasa nie gra dla ciebie roli bierz zwykłego.
Opublikowano 21 lipca 20204 l Lepiej weź zwykłego. I jak mantrę będę powtarzać, lite nie ma racji bytu. Serio, nie będziesz narzekał, joycony sobie możesz kupić, pograć na tv. Jedynie co dokupić musisz to jakiś grip do Switch, co by lepiej się grało w hh mode.
Opublikowano 21 lipca 20204 l Ja niestety w backlogu mam tylko jeden tytuł na Switcha i to taki, co do którego nie jestem pewien czy chcę go kupić, więc dobrze, że Paper Mario mnie tak wciągnął. Jednak gdy go przejdę nie zostanie mi nic i mam nadzieję, że nie będę długo czekać na nowe tytuły. W sierpniu na nic nie liczę, ale we wrześniu czekam chociaż na duży rzut nowych tytułów do NSO, a później na kolekcję Mario 3D
Opublikowano 21 lipca 20204 l Mam zwyklaka i żyję, na Lite raczej bym się nie skusił. Już samo to, że część gier nie skorzysta z funkcjonalności zwykłej wersji wystarczy, żeby mnie od niej odstraszyć.
Opublikowano 21 lipca 20204 l Takim tokiem myslenia to kup zwyklego Switcha, plus grip, projektor, Pro Controller i mocny power bank. Wtedy to jest experience, mialem kilka miesiecy i polecam
Opublikowano 21 lipca 20204 l U mnie lite to był słuszny wybór, porównałem sobie komfort grania przenośnie i jest po prostu przepaść na korzyść lajta. No ale mnie tv nie chodziło po głowie, więc jak ktoś chociaż chwilę się zastanawia aby coś ograć na telewizorze, to ofc trzeba iść w zwykłą wersję.
Opublikowano 22 lipca 20204 l Tylko i wyłącznie zwykły Switch, jedyny słuszny wybór. Pograsz w wyrku, pograsz na dwóch, pograsz na imprezie, pograsz sam na Pro Controllerze (absolutny sztos pad).
Opublikowano 22 lipca 20204 l Godzinę temu, Rozi napisał: Tylko i wyłącznie zwykły Switch, jedyny słuszny wybór. No właśnie w wyrku to chyba Lite, lekki i faktycznie przenośny. Z resztą, wiele osób przesiada się teraz na TVki 4K i szczerze mówiąc Switch który generuje niskie rozdzielczości puszony na takim wyświetlaczu jest lekko mowiąc "gó,wnem rozmazanym". Edytowane 22 lipca 20204 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 22 lipca 20204 l 16 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No właśnie w wyrku to chyba Lite, lekki i faktycznie przenośny. Z resztą, wiele osób przesiada się teraz na TVki 4K i szczerze mówiąc Switch który generuje niskie rozdzielczości puszony na takim wyświetlaczu jest lekko mowiąc "gó,wnem rozmazanym". Imo skoro wypuścili lite, które jest tylko konsolką przenośną, to teraz powinni wydać wersję "pro", która jest tylko konsolą stacjonarną. Bez ekranu, joyconów (zamiast nich od razu pro kontroler), ale za to z mocniejszymi bebechami, żeby gierki jakoś wyglądały na tych 4k TV. I każdy mógłby sobie wybrać switcha pod swoje potrzeby i grać tak jak chce.
Opublikowano 22 lipca 20204 l A ten lite to poza tym że się nie podłączy pod tv to bebechy ma słabsze czy coś?
Opublikowano 22 lipca 20204 l Nintendo Switch Nintendo Switch Rewizja Nintendo Switch Lite Cena 1349 złotych 1389 złotych 979 złotych Ekran 6.2 cala, 720p dotykowy 6.2 cala, 720p dotykowy 5.5 inches, 720p dotykowy Kontrolery odłączane Joy-Con odłączane Joy-Con wbudowane Joy-Cony Stacja dokująca Tak Tak Nie Akumulator 2.5 – 6.5 godziny 4.5 – 9 godziny 3 – 7 godziny Pamięć 32GB wbudowane + microSD 32GB wbudowane + microSD 32GB wbudowane + microSD Stopka Tak Tak Nie Rozmiar 4 cala x 9.4 cala x 0.55 cala 4 cala x 9.4 cala x 0.55 cala 3.6 cala x 8.2 cala x 0.55 cala Waga 400 gram 400 gram 277 gram Lite ma inny krzyżak, brak HD Rumble, no i gierki chodzą tylko w 720p. Edytowane 22 lipca 20204 l przez Rozi
Opublikowano 22 lipca 20204 l 8 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: No właśnie w wyrku to chyba Lite, lekki i faktycznie przenośny. Z resztą, wiele osób przesiada się teraz na TVki 4K i szczerze mówiąc Switch który generuje niskie rozdzielczości puszony na takim wyświetlaczu jest lekko mowiąc "gó,wnem rozmazanym". Zelda na TV 4K OLED z "wymuszonym" HDR czy Mario Kart wg mnie i tak wyglądają wy(pipi)iście. Wiesiek czy Diablo to niesttety gorzej ale EXY robią robotę a w sumie dla nich ma się NS - tak myśle.
Opublikowano 22 lipca 20204 l To chyba jak siedzisz 5 metrów od TV. Ja siedzę blisko 55 cali i jak odpaliłem Zelde na Oledzie to niezły rozmazaniec.
Opublikowano 22 lipca 20204 l Nie widziałem, ale jak gry w natywnym FHD wyglądają jak wyglądają to jak mają wyglądać te wszystkie rozdzielczości subFHD?
Opublikowano 22 lipca 20204 l 23 godziny temu, bartiz napisał: To chyba jak siedzisz 5 metrów od TV. Ja siedzę blisko 55 cali i jak odpaliłem Zelde na Oledzie to niezły rozmazaniec. Siedzie max do 3 metrów przed 65 cali. Poniżej foto z odległości 1,5 metra - wygląda chyna nieźle cnie? Jak na NS w 1080p Edytowane 23 lipca 20204 l przez ListuniO