Opublikowano 10 lutego 20223 l 15 minut temu, karmaster napisał: Wiadomo, ze jrpg fajne, remastery też spoko ale kurde mi się jakoś bardzo spodobała piłeczka nowa z Mario po zwiastunie. Tylko dokupić padów, zebrać ekipę i wrócić do czasów kunio kuna (na online się nie nastawiam ale może pozytywnie się zaskoczę) Ja licze na te piłke i wii sports. Switch dawno temu poszedł w odstawke na posiadowkach, mario party zagralismy moze 3 razy i poszło do żyda, mario kart przegrało z ctr.
Opublikowano 10 lutego 20223 l nie cierpię piłki nożnej, ale ten mario mnie mocno jara. Przydałyby się teraz te switche lite po 7 stówek
Opublikowano 10 lutego 20223 l Triangle Strategy bardzo przypomina mi gameplayem FE Three Houses, kolekcjonerka zamówiona oby ultima nie dała dupy
Opublikowano 10 lutego 20223 l 10 godzin temu, MierzejX napisał: Fan pierwszego Front Mission. Grałem na emu w "crackowaną" wersję ENG na SNESa na początku 2000. Jak się pojawił na DSa to kupiłem wersję US (chyba zresztą tylko tam wyszła). Skończyłem obie kampanie ale chętnie ogram to jeszcze raz w odświeżonej wersji. Świetna gra. FM2 nigdy poza japonią nie wyszedł a próbowałem ze trzy lata temu tłumaczoną na PSX i niestety tłumaczenie jest mocno niekompletne i odpuściłem. W końcu będę mógł to ograć. Mam nadzieje, że trojeczke pozniej tez wydadza, ile sie w to grało i dyskutowało z ziomkami w gimnazjum o budowaniu wanzerow
Opublikowano 10 lutego 20223 l Autor Strikers chętnie zagram (może forumkowy turniej nawet zrobimy?) Switch Sports wezmę dla rodziny na weekendowe wieczorki
Opublikowano 10 lutego 20223 l 1 hour ago, Shen said: Mam nadzieje, że trojeczke pozniej tez wydadza, ile sie w to grało i dyskutowało z ziomkami w gimnazjum o budowaniu wanzerow Ja rowniez, podchodzilem do FM3 z 2 razy i zawsze sie dobrze bawilem. W dodatku pamietam ze gra miala naprawde chwytajace za serce momenty. Beka z tego ze Front Mission kochal Shiva, pewnie nigdy sie nie dowie o tych remakach
Opublikowano 10 lutego 20223 l No ja FM3 grałem pasjami. Czwóreczka częściowo w Polsce się działa też całkiem fajna. A piątkę chwilę na patchu angielskim na PC chyba grałem. Także mniam.
Opublikowano 10 lutego 20223 l Turtlesy i River City Girls 2 to będą sztosy. Ten Rune Factory 5 to pewnie czasowy ex.
Opublikowano 10 lutego 20223 l Nie wiem, w jakim temacie o tym piszą, ale ten remake Front Mission robi... jakże znany gdyński wydawca shovelware'u, Forever Entertainment. Grałem na Switchu w ich remake Panzer Dragoona, oczywiście, i jest to jeden z powodów, dla których można mieć wątpliwości co do tego, że gra rozbudzi podobne emocje, co oryginał te 30 lat temu. Jutro będzie transmisja ze spotkania online z inwestorami, gdzie po polsku (chyba?) mają więcej opowiadać o tym projekcie.
Opublikowano 11 lutego 20223 l Ja mam nadzieje, że nie będą dotykac niczego poza grafiką. Ciężko będzie popsuc cokolwiek używając tego silnika. Do tego to gra turowa więc nawet jak będzie jedynie 30 klatek to luz.
Opublikowano 11 lutego 20223 l Ekran dotykowy jest do tego rysik i piękna gierka na switchu w tego klasyka. No ale Ubi nie ogarnia tej serii kompletnie.
Opublikowano 14 lutego 20223 l Gdyby tylko istniały przenośne urządzenia pozwalające na odpalanie gier PC...
Opublikowano 14 lutego 20223 l Ale w hirosy 3 to bym grał na switchu Hmm chyba na steamdecku rusza. Ale fakt Ubi mogliby zrobić port pc Perfect w 4K/fullHD z dodatkami i wydac każdy by chciał taka trójkę. Juz raz Ubi portowalo herosy 3 na dreamcasta ale skasowali projekt
Opublikowano 14 lutego 20223 l Ubisoft juz zrobił swój remaster Herosów 3 i kazdy widzi jak im to wyszło. Mogliby duzo ale to Ubi wiec temat zamknięty az nie wymyślą jak wydoic dużo dodatkowego hajsu minimalnym nakładem sił. @NemoKOF Masz i włączałeś to na GPDWin2? Konsole przenośne (więc oczywiscie również i Switch) to idealny sprzęt dla gier turowych i z przyjemnością ograłbym wszystko co tylko mozna w taki sposób. Ja chciałbym jeszcze żeby ktoś pomyślał o takiej EU4 czy serii Hearts of Iron. No mogłoby być pięknie. Ostatecznie jednak ogra się na SD.
Opublikowano 14 lutego 20223 l 5 minut temu, pawelgr5 napisał: @NemoKOF Masz i włączałeś to na GPDWin2? Kupiłem na premierę. Sprzedałem właśnie 2 tygodnie temu w oczekiwaniu na SD. Chciałem jak najwięcej odzyskać siana, dostałem 1900. Także nie ma tragedii. Przeszedłem parę gierek, lubiłem bardzo ten sprzęt przy czym przez ostatni rok już praktycznie tylko Switch i 3DS był grany bo czasu mało, stąd przestałem używać. EDIT: Sorry, czytałem w pośpiechu a ty pytasz czy włączałem Heroes xd. Nie, ja nie gram w takie gry. W czasie jak ludzie wokół w to grali to ja chodziłem do salonów i grałem w bijatyki. Ja kupowałem gpd win 2 z myślą o emulacji, wtedy to było jedyne urządzenie handheld radzące sobie z Wii. Przeszedłem na nim Mario Galaxy zanim wyszedł na Switcha. Edytowane 14 lutego 20223 l przez NemoKOF
Opublikowano 14 lutego 20223 l 2 minuty temu, NemoKOF napisał: Kupiłem na premierę. Sprzedałem właśnie 2 tygodnie temu w oczekiwaniu na SD. Chciałem jak najwięcej odzyskać siana, dostałem 1900. Także nie ma tragedii. Przeszedłem parę gierek, lubiłem bardzo ten sprzęt przy czym przez ostatni rok już praktycznie tylko Switch i 3DS był grany bo czasu mało, stąd przestałem używać. Tzn pytałem czy akurat miałes okazję pykac w Herosy 3 i jakie wrazenia na GPD Win2 Fakt mało precyzyjnie to napisałem. Sam mam Preorder na SD w wersji 512GB i licze mocno że uda mi się ograc cały backlog. Czekam na info jak to będzie z Win11 śmigać.
Opublikowano 14 lutego 20223 l Hm steam os jest oparty na archu powinien działać całkiem sprawnie po co go kalać windowsem ? Napewno w windowsie może być o wiele gorszy performance na sd cardzie.
Opublikowano 14 lutego 20223 l Autor 24 minutes ago, Heviro (Fanboy BDG) said: Hm steam os jest oparty na archu powinien działać całkiem sprawnie po co go kalać windowsem ? Xbox Gamepass
Opublikowano 14 lutego 20223 l 8 godzin temu, pawelgr5 napisał: Tzn pytałem czy akurat miałes okazję pykac w Herosy 3 i jakie wrazenia na GPD Win2 Mały ekran pod Heroes 3 niestety więc i komfort grania niski. Był całkiem ok port Heroes 3 na ipada ale nie jest już dostępny przez lenistwo Ubi
Opublikowano 15 lutego 20223 l zastanawiam sie nad xenoblade chronicles 2 xenoblade chronicles definitive edition dragon quest xi ktora z tych byscie mi polecili najbardziej jako komus komu podobal sie botw ?
Opublikowano 15 lutego 20223 l Hmm trudno doradzić z tej listy co dałeś najsolidniejszy jest Xeno definite świetna historia dobry system walki i jest trochę eksploracji. X2 jest podobny z ciut większym naciskiem na anime. A DQXI to taka klasyczna Jrpgowa baśń. Chyba bralbym xenosa 1
Opublikowano 15 lutego 20223 l 2 godziny temu, Andżej napisał: zastanawiam sie nad xenoblade chronicles 2 xenoblade chronicles definitive edition dragon quest xi ktora z tych byscie mi polecili najbardziej jako komus komu podobal sie botw ? Najlepsza gra z tej listy to xc2.
Opublikowano 15 lutego 20223 l W DQIX grałem dosłownie 10 minut, XC2 przeszedłem, a przy XCDE odpadłem jakoś w 70% chyba z braku czasu (będę musiał wrócić). Jeśli nie przeszkadza Ci klimat anime to bierz XC2, bo moim zdaniem jest fajniejsza i bardziej rozbudowana niż jedynka (masz więcej "postaci", fajniejszy system walki dzięki Blade'om). Jeśli nie lubisz animu, to weź jedynkę, bo tam jest tego mniej. I nie zniechęcaj się do systemu walki - to wcale nie jest autokliker, gdzie samo wszystko się robi.