Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - rozwój Mother Base, ekwipunku, porady, pytania etc.

Featured Replies

• Odpowiedzi 436
  • Wyświetleń 49,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Powinieneś mieć to opisane. Mi gdzies w okolicach misji 13 pojawiła się ta opcja. Sprawia mase frajdy, najbardziej lubie rozwiązywać side opsy dotycznące likwidowania armored unit lub tank unit przy p

• Ja fabule przeszedlem glownie z nozem i pistolecikiem ktorego uzywalem w sytuacjach kiedy juz mi sie nie chcialo skradac lub robilem rusha na S rank do platyny. W ekstremalnych przypadkach uzywalem je

Opublikowano

FOBy nie pojawiają się od razu, trzeba trochę pograć. Ocelot w pewnym momencie da wam znać, będzie nawet tutorial. Żeby grać w FOB trzeba być online i mieć plusa (mowa o PS4).

Macie fotkę gdzie szukać FOB.

URY7o5E.jpg

Opublikowano

FOBy są dziwnie skonstruowane

nie ma możliwości żeby coś ukraść z bazy przeciwnika bez zawiadamiania żołnierzy, kilka razy fultonowałem jakąś rzecz gdzie przeciwników nie było w pobliżu a i tak był komunikat przez szczekaczkę, że sprzęt im ginie, jedyna opcja to iść po cichu do punktu ewakuacji i nic nie fultonować no ale wtedy dostajemy tylko żołnierzy

Opublikowano

mam pare pytań co do gameplayu z quiet

czy przy wzroście lubienia dochodzą jej jakieś komendy? bo narazie mam tylko "kill" i "quiet"

i czy jak np mam dwóch gości i celuje w jednego i dam kill to ona odrazu zabije czy poczeka aż ja strzele i strzeli razem ze mną?

btw fajną miałem akcje - strzeliłem w gościa w hełmie i strzłka sie odbiła i zaraz potem quiet odstrzeliła mu hełm a ja go uśpiłem :D

Edytowane przez Yano

Opublikowano

czy przy wzroście lubienia dochodzą jej jakieś komendy? bo narazie mam tylko "kill" i "quiet"

i czy jak np mam dwóch gości i celuje w jednego i dam kill to ona odrazu zabije czy poczeka aż ja strzele i strzeli razem ze mną?

btw fajną miałem akcje - strzeliłem w gościa w hełmie i strzłka sie odbiła i zaraz potem quiet odstrzeliła mu hełm a ja go uśpiłem :D

Dochodzi kilka komend. Z tego co pamiętam to osłanianie, nie strzelanie i strzał w granat

Pytanie na poziomie misji 46

Zrobiłem własnie misję 46. Nie zrobiłem żadnej powtarzanej misji- czyli jednak da się. 

Mam jednak mały problem- wątek Quiet. 

Wg poradników po misji 43 powinna odejść. W ciągu całej tej misji było o niej cicho. Straciłem szansę na rozwinięcie jej wątku?

Opublikowano

Tak dochodzą

Możesz kazać jej siebie osłaniać i mieć na celowniku jakiegoś oponenta

Opublikowano

Ja pier.dolę typy grajcie po prostu. Narzekacie na zbyt łatwe gry, a sami jesteście przykładem nieudolności. 

Opublikowano

Ktoś się pytał jakie bronie można podpiąć pod lufe karabinu.

Jeśli chodzi o shotgun to jest to S1000 a granatnik FAKEL czy jakoś tak.

Opublikowano

Opłaca się bawić w te Foby bo jestem przed 22 misją i nie wiem czy mi to potrzebne tj. ludziska będą mi kraść surowce ;/ 

Opublikowano

Co robicie z troublemaker'ami (mam az 4 w ekipie) ?

Mnie sie wydaje, ze dobrym pomysłem jest wysłanie ich w bój na pierwszy ogień  :dynia:

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Jak mam w bazie te rozne segmenty to czy ma na rozwoj wplyw jakich ludzi wrzucam do danego segmentu?

Warto ich segregowac czy wrzucac jak leci?

Opublikowano

ma ogromny wpływ, każdy ma range w danej dziedzinie, jak ktoś ma B w budowie a E w supporcie to oczywiscie opłaca sie go wrzucić do budowania, ale ogolnie gra sama ci rozdziela do odpowiedniego dzialu wiec nie musisz sie zbytnio martwić

a co do troublemakerów - w jednym z tipsów w czasie loadingu wyczytałem że np jak sie ma dwóch skorych do bijatyk ludzi w tym samym dziale to oni sie będą bic między sobą i nie będzie akcji że czasem któryś kogoś pobił i pare osób wylądowało w szpitalu, więc to jeden ze sposobów na tek kłopot. nie wiem jak z pozostałymi niegrzecznymi ziomami (np brudasem), ale ogolnie to ja to olewam - wiele to nie szkodzi że czasem 3 osoby pojdą na L4

Opublikowano

Spotkaliście w tej grze jakiegoś żołnierza S++? Ja nawet chyba ani razu S nie sfultonowałem, najwyżej to było A++

macie jakieś porady gdzie szukać tych najlepszych czy po prostu jest to losowe

Edytowane przez zielakpl

Opublikowano

S i wyżej sam nie spotkałem, a staram się odhaczyć każdego ziomka. S+ dostaję się kilku w połowie gry automatycznie.

Opublikowano

S czasami spotykałem w side opsach i raz luzem na posterunku był.

Opublikowano

Panowie, jak odblokowac w MB baze dla zwierzat? Kiedy bedzie ona dostepna? Bo odnosze wrazenie ze musze znalezc zoologist zeby odblokowac dana czesc bazy ale moge sie mylic

Opublikowano

Gdzie na mapie w afganie lub afryce sa zolnierze w walker gearach ? Czy oni tylko wystepuja podczas misji ?

Opublikowano

Chyba tylko podczas misji możesz ich spotkać bizon.

Opublikowano

Wszystkie platformy rozbudowane do 3 poziomu. 170 ludzi oczekuje na przydział, a na razie wszystko mam zapełnione. Czy jak rozbuduję bazę na max, przydzielę wszystkich jak trzeba, wszystkie miejscówki będą obsadzone. To jest sens trzymać ludzi w "waiting room"? W sumie, jak mają gorsze statystyki od tych przydzielonych to mogę ich śmiało wywalić? Albo zostawić z 10 by byli na podmiankę jak ktoś trafi na L4 lub za kratki.

Dobrze kombinuję?

PS. Kiedy mniej-więcej odblokowuje się FOBy? Po jakiejś misji głównej? Czy jak?

Opublikowano

No tak, zbieraj ile wlezie ogarniętych żołnierzy z wysoką notą pod charakterystyczną ikonką klucza.

Opublikowano

Nie wiem czy to dobre miejsce ale sprobuje. Jestem po misji w ktorej zaatakowano moja baze. teraz mam mozliwosc  zbudowania FOB i tu jest problem gdy wybieram jakis ocean i zatwierdzam lub cofam  akcja sie wiesza. moge wlaczyc menu podpowiedzi ale nic innego. Zna ktos moze jakies rozwiazanie? MGS na xbox one

Opublikowano

Jeśli zaczniemy misję, uratujemy więźnia/dwóch czy porwiemy paru żołnierzy, a następnie wezwiemy heli bez ukończenia misji, to czy więźniowie i żołnierze nam zostaną? Obstawiam, że nie, bo byśmy tak mogli farmić klony specjalistów czy unikalnych więźniów, ale z drugiej strony przecież misje można powtarzać, więc na to samo wychodzi.