Gość ragus Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 (edytowane) w sumie już nic Edytowane 8 lutego 2017 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 Dzięx ragus, lepsze to, niż nic. W ogóle ciężko otrzymać odpowiedź, a nie chce się mi przeglądać całego wątku wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xantu 147 Opublikowano 8 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 lutego 2017 Nioh na amerykańskim amazonie się wyprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Myślałem przez moment że na ps store sie wyprzedał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Wczoraj potestowałem jeszcze wieczorem na 3 miejscówce topór. Piękna sprawa na zwykłych mobków. Nie ma to jak zeskoczyć z pełną mocą na kolesia. Niestety przy walce z demonami lepiej mi mieczem atakować. Chodzi o szybkość. Więcej mogę ugrać w krótkim czasie. W 3 lokacji dobry motyw z demonami w ścianie . Wchodzę do pomieszczenia a tam pusto i dużo trupów graczy. Nauczony doświadczeniem z innych gier zacząłem testować ściany z łuku zanim wszedłem dalej :D Dobry trolling też w dalszej części jeden zwykły demon i jeden w ścianie obok siebie . Ledwo co przeżyłem a to fuksem bo jeszcze łucznik się uaktywnił na balkoniku. Gra nie jest według mnie za łatwa i potrafi zaskoczyć pozytywnie w kwestii wyzwania. Zakładam też że poziom trudności rośnie wraz z progresem plus są te misje w wersji hardcorowej do ponownego ogrania. Na pewno nie można jej zarzucić że jest user friendly dla kompletnego żółtodzioba. Już w pierwszej misji jak na dachu pojawia się demon walczysz z nim i wpadasz przez dach do pomieszczenia z dwoma mobkami. Takie momenty jak na pałę pójdziesz spowodują że zginiesz szybko. BTW Opłaca się ładować w polepszanie broni niebieskiej innymi broniami. Czy lepiej na początku rozkładać materiały aby coś lepszego stworzyć. Zastanawiam się co najbardziej opłacalne na starcie a nie chcę materiałów marnować. Cytuj Odnośnik do komentarza
bid0n 3 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 W pierwszej misji Już po wylądowaniu w Japonii, dochodze do zamkniętej bramy przed którą stoi spory budynek z demonem w środku. Trzeba go ubić by przejsc dalej czy istnieje jakaś inna droga żeby dalej ruszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 (edytowane) Ubic musisz. Tych demonow bedzie potem od groma. Musisz sie nauczyc ich ruchow. Edytowane 9 lutego 2017 przez sajmon34 Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 389 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 (edytowane) Jak w miarę mi szło w Bloodborne'a to tu mam czego szukać czy jest znacznie bardziej hardkorowo? Nie grałem w żadną betę, alfę czy omegę Nioha, ale z tego co widzę po gamepleju jest soczyście pytanie czy nie za trudno dla mega kazułala jak ja? Był taki na forum jak on miał ten znawca - rajoh? co to był mistrzem stania za murem w Soulsach , tylko mi taka gra nie bardzo odpowiada, wolę szybką akcje - buła, łokieć i wjazd na pełnej epie w przeciwnika w BB jakoś mi szło... Edytowane 9 lutego 2017 przez michu86- Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Grę z takim pokładem grywalności to każdy posiadacz PS4 powinien spróbować. Może w końcu rynek przestałyby zalewać wynudzone i nastawione głównie na wyzysk z gracza strzelaniny FPS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 A ja z takim pytaniem: czy w Nioh jest zaimplementowane jakiekolwiek pvp ? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 442 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Czy tej grze bliżej do NG, czy DS? DS w ogóle mi nie podeszły, natomiast NG1 na Xboxa to gra z mojego top 3, więc mam dylemat? Tak nawiasem, co ta gra ma niby wspolnego z NG? Miecze? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 (edytowane) twórców Co do pvp to teraz nie ma ale ma być. Jest co op tylko z max jedną osobą Mozna za to bić się z "duchami" graczy i polecam to bo fajny ekwipunek wypada z niektórych no i doświadczenie leci Edytowane 9 lutego 2017 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 (edytowane) Ta te duchy graczy to dobrze by bylo aby w aktualizacji cos z tym zrobili bo kazda walke mozna dosc latwo wygrac. Jest na to sposob. Od bety nic sie nie zmienilo. Ps. Juz widze pvp z Bansai czy Kazub:) Moze raz uda sie wygrac :) Edytowane 9 lutego 2017 przez sajmon34 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 po co w każdym temacie dajecie stulejarzy z youtube :) Jedyny gameplay jaki chce oglądać w gry to bansaia :D Co do pvp to ciekawe jak rozwiążą temat 30 fps vs 60 fps. Czy pvp będzie tylko w trybie akcji ? :) Bo jak nie to zabawnie będzie walczyć kolesiem w trybie filmowym :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 po co w każdym temacie dajecie stulejarzy z youtube :) Jedyny gameplay jaki chce oglądać w gry to bansaia :D Najpierw to obejrzy, bo gość bardzo ciekawie mówi, a później coś pisz stulejarzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Pytanie co do płynnego zmieniania postaw, czy jak idealnie wbiję R1 po ciosie to postawa zmieni się sama czy muszę jej pokazać którą chcę czyli do R1 dodać odpowiednie trójkąt, kwadrat, krzyżyk, chodzi mi opcje w momencie gdy wykupię skill'a z którego wynika, że mogę płynnie zmieniać postawy. Ogólnie gra jest KOZACKA na maxa, niestety mam mało czasu, żeby grać ale widzę z czym mam do czynienia :D Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 A w skillu nie masz filmiku i podpowiedzi jak to masz robic? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 (edytowane) Za posty zawierające w sobie tylko jakiś filmik polskiego youtubera bez komentarza nawet co to jest powinny być warny z miejsca. Wchodzę tutaj poczytać spusty GRACZY nad kolejnym bossem albo że już 4h bez nioha i nie mogą wytrzymać, a nie dostawać raka od tfu, jutuberów. k,urwa jakiś obrośnięty ryj piwniczaka stulejarza w miniaturce, clickbaitowy tytuł "LEPSZE NIŻ DARK SOULS!????" argh moje oczy Edytowane 9 lutego 2017 przez raven_raven 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Samo R1 po ciosie to Ki Pulse, odnawiające staminę i po wykupieniu odpowiedniego skliia chwilowo zwiększające damage (tylko w przypadku perfect Ki Pulse). Zmienianie postaw to R1+odpowiedni przycisk. W grze jest też oczywiście umiejętność dająca Ki Pulse gdy zmieniasz postawę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 A w skillu nie masz filmiku i podpowiedzi jak to masz robic? No jest filmik ale brak kombinacji :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 po co w każdym temacie dajecie stulejarzy z youtube :) Jedyny gameplay jaki chce oglądać w gry to bansaia :D Najpierw to obejrzy, bo gość bardzo ciekawie mówi, a później coś pisz stulejarzu. Hed daje radę. Fan Soulsów, warto obczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Niestety religia nie pozwala mi na klikanie w filmiki gdzie wiekszosc miniaturki zajmuje morda typa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Soul Opublikowano 9 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Samo R1 po ciosie to Ki Pulse, odnawiające staminę i po wykupieniu odpowiedniego skliia chwilowo zwiększające damage (tylko w przypadku perfect Ki Pulse). Zmienianie postaw to R1+odpowiedni przycisk. W grze jest też oczywiście umiejętność dająca Ki Pulse gdy zmieniasz postawę. Czyli dobrze myślałem, choć miałem nadzieje, że jest jakiś just frame, który powoduje, że jak trafimy z R1 to postawa sama się zmieni :D Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 839 Opublikowano 9 lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2017 Raven, bierzesz nioha? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi