Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ja tez musze wrocic bo dodatki trudniejsze niz NG+ w podstawce, ale powiedzmy sobie szczerze - ta gra lootem, a nie fabula stoi :)

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 356,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra jest (pipi)aniutkim kosiorem, day one będzie uskuteczniane mocno.   Zacznijmy może od tego ze klimat w tej grze to strzał w 10tke dla mnie, a jakby tego było mało to devi jeszcze na dzień dobry

• Ja nie wiem co wy widzicie w tej grze. Ja po paru dniach spędzonych z ta gra czułem się jakbym powrócił do ery ps2 czy ps3, w negatywnym znaczeniu tego słowa. Ja rozumiem, ze w Japonii pozamykali wszy

• Nioh? Tylko nówka ze sklepu, takie gry są na wymarciu, więc trzeba to wspierać w odpowiedni sposób. Kto wie, może grze uda się przebić jak swego czasu Demon's Souls, które też wyskoczyło znikąd i prze

Opublikowano

skonczylem niedawno wszystkie dodatki...bossowie duzo trudniejsi niz w podstawce (w szczegolnosci pierwszy o ile pamietam), dwie nowe bronie, kazda z broni dostala takze nowe ciosy. 

Opublikowano

Przyznam, iż pojedynek z drugiego DLC (poziom standardowy), gdzie na arenie spotykamy dwóch bossów jednocześnie, przeszedłem postacią z NG++.

Opublikowano
8 godzin temu, estel napisał:

ta gra lootem, a nie fabula stoi :)

Dlaczego,loot od pewnego momentu to tylko surowiec.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ja wszystko co zdobędę albo sprzedaje albo idzie do rozbiórki. Broń i tak można przekuć we właściwości zdobytych przedmiotów.

Opublikowano

Ja to składam w ofierze zawsze jakaś dodatkowa armita wpadnie :)

Opublikowano

Z jednej strony owszem, Nioh w dużej mierze bazuje na loocie, ale z drugiej nie raz widziałem speedruny, gdzie ludzie pomykali Wiliamem nago, a bossów klepali tylko i wyłącznie dzięki odpowiedniemu doborowi umiejętności z drzewek broni, używalnych przedmiotów i skillowi wyniesionemu z wielu godzin gry.

Generalnie Nioh jest bardzo wymagający, ale po poznaniu systemu i przede wszystkim ogarnięciu zachowań poszczególnych przeciwników ta gra na standardowym (wyraźnie to podkreślam - standardowym) poziomie trudności nie jest jakoś szczególnie trudna do przejścia. Platyna to coś innego, bo dochodzi parę bardzo wymagająch misji polegających na oklepaniu kilku postaci na raz i konieczność machnięcia paru trudnych leveli twilight.

NG a już zwłaszcza dalsze warianty nijak się mają do normalnego poziomu trudności. Ja aktualnie kończę sobie NG+ (Way od the Demon) i chcąc biegać w lekkim/średnim pancerzu przy agility B jestem skazany na sytuacje, gdzie zwyczajny Yoki ma mnie na hita. Bez Quick Change gra jest tu już zwyczajnie niemożliwa, a Sloth, który na NG jeszcze jakoś ułatwiał życie, na NG+ trwa ledwie parę sekund. Co najfajniejsze, ci ważniejsi na danych poziomach przeciwnicy często gęsto mają dodatkowo po kilka (4-6) buffów, więc sloth w zasadzie wystarcza na zdjęcie z nich może dwóch dopałek, obiegnięcie i zadanie jednej dobrej serii w plecy.
Jak ktoś ma problemy, to na NG/NG+ polecam secik Kingo i nastawienie się na grę z backstabem. Broń to kwestia preferencji, ale w opinii wielu graczy combo kusagirama + dual swords jest najefektywniejsze. Osobiście polecam też sprawdzić odachi. To wielkie żelastwo świetnie sprawdza się w walce z ludzkimi przeciwnikami - przy odpowiednich skillach 2-3 mocniejsze szlagi i pasek ki oponenta jest pusty, a my mamy szansę na chwyt i gratisowe dobicie leżącego na ziemi.

Opublikowano

Mi się najlepiej walczyło miecz + włócznia, ale fakt wymagający jest zwłaszcza jak w walce pojawia się kilku przeciwników na raz.

Loot akurat mi nie przeszkadzał i fajnie się nim bawiło bo faktycznie jest go sporo:) Masz rację z tymi przeciwnikami bo jest ich duża powtarzalność stąd kolejne godziny gry są co raz przystępniejsze choć nie raz mnie sprowadził na ziemie jak czasem 2-3 strażników potrafiło mnie załatwić na cacy.
W niektórych lokacjach brakowało mi częściej kapliczek bo jednak gra wymagająca jest i później dużo trzeba przechodzić ponownie żeby dojść do tego samego miejsca na szczęście pokonani yokai się nie respawnują :)

Opublikowano

Prawie cala gre wylacznie katanka. 20% z miecza + chyba 30% z setu (do obrazeni od tylu) i chyba 15% do gornej postawy oraz 20% z amuletow i wiekszosc gry przechodzilem bijac przeciwnikow w plecy xD najtrudniejsi chyba byli ninja bo szybcy i ciezko im zrobic plecki (w dodatku chyba walczymy z dwoma) natomiast im wiekszy przeciwnik tym latwiej. Jak wchodzilo cale combo z gornej postawy z trojkatem na koncu to az mi ich bylo szkoda xD

Opublikowano

Choć pamiętam, że na którymś bossie chyba wampirzycy sprawdziły mi się dobrze 2 miecze bo były szybkie :)

Opublikowano

Columbo pisze jak jest. Sloth Talisman + np. ten secik to mega przydatne combo.

Oprócz wykupionych skillów i podbitych statystyk, wystarczy wpakować trochę punktów w magię, aby wykonać jak najwięcej przydatnych talizmanów budujących statsy postaci, oraz osłabiających bossów, i przez main questy idzie się prawie jak przecinak. 90% lootu i tak idzie na sprzedaż, rozbiórkę dla surowców, czy "dusz" i bonusowych fantów. 

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Sloth praktycznie nie działa na najwyższych poziomach trudności i głęboko w abyss. 

Opublikowano

Chyba jedyna gra której zakupu w cyfrze nie żałuję :) Dla mnie jedne z fajniejszych przeżyć na ps4 i pierwsze soulsy wgl. Emocje po pokonaniu chooyka na statku będę pamiętał zawsze...chyba w życiu growym nie bilo mi tak serducho. Wgl to wiadomo coś o drugiej części poza tym że powstaje??

Opublikowano
4 minuty temu, Szymek_PL_ napisał:

Wgl to wiadomo coś o drugiej części poza tym że powstaje??

Tworcy wypowiedzieli się w wywiadzie m in. o tym ze nie będą robic rewolucji, a jedynie dopracują formule (:wub: ) czytaj postarają się zniwelować slabosci i uwypuklić zalety, będzie kreator postaci, można będzie zmienić się w yokai ( yokai vs yokai fights ).

6 minut temu, Szymek_PL_ napisał:

Emocje po pokonaniu chooyka na statku będę pamiętał zawsze...chyba w życiu growym nie bilo mi tak serducho

Doskonale pamiętam pierwszego one shota od Onrykiego :) Jeszcze kolega u mnie był, oj jego " to czerwone to nie jest jego pasek HP, co nie, bo jak nie to prze.srane ", totalna niemoznosc poradzenia sobie z atakami obrotowym.... Oj tak, Nioh mi pokazal co to znaczy trudna gra.

BTW Yuki Onna była z 3 razy ciezsza :)

Opublikowano

Wczoraj przeszedłem NG++ i zacząłem zabawę na Way of the Wise. Co tu się odjaniepawla, to :obama:
Każdy przeciwnik zabija mnie pojedynczym ciosem, nawet zwykły szkielet raz się mieczem zamachnie i trzeba opuszczać ziemski padół.
Co więcej, pojawili się nowi przeciwnicy, a konkretniej jakieś kundle, które wyczuwają obecność Williama nawet jeśli wrzucimy na siebie suppę+catwalking. Odblokowanie kolejnego i na szczęscie ostatniego poziomu trudności zapowiada się hardocorowo, tym bardziej że taktyka przebiegania przez poziomy do bossów może okazać się zupełnie nie do realizacji przez wspomniane wcześniej pieski. Z tego co widzę, to pancerz jako taki nie ma na NG+++ praktycznie chyba żadnego znaczenia, bo i tak ginie się na strzał od byle kogo. No i ofkoz prawie cały ekwipunek do wymiany, bo koszty soulmatcha sięgają po kilkanaście baniek za element wyposażenia/broń. Czas na farmę. Love this game :fsg:

Opublikowano

he he widzę, że grubo się dzieje :)

Ja jakoś talizmanów mało używałem ale teraz zacząłem drugie podejście więc spróbuję nimi się trochę pobawić :-) choć pamiętam, że jeden był mega przydatny ale nie pamiętam, który osłabiał czy coś ale muszę się na nowo wkręcić w temat :)

Edytowane przez mario10

Opublikowano
Godzinę temu, mario10 napisał:

Ja jakoś talizmanów mało używałem ale teraz zacząłem drugie podejście więc spróbuję nimi się trochę pobawić :-) choć pamiętam, że jeden był mega przydatny ale nie pamiętam, który osłabiał czy coś ale muszę się na nowo wkręcić w temat :)

Sloth czyli w PL chyba gnusnosc, niezwykle przydatny.

1 godzinę temu, columbo napisał:

Wczoraj przeszedłem NG++ i zacząłem zabawę na Way of the Wise. Co tu się odjaniepawla, to :obama:

Tylko i wylacznie metowe buildy:greeting:

Opublikowano

O to to to dzięki za pzypomnienie będę go szukał on faktycznie pomagał w trudnych starciach :)

Opublikowano

Wczoraj ponownie mam to wkurzenie jak dochodzę do bossa wampirzycy i klękam po chwili i żeby znów z nią walczyć muszę przechodzić przez te podziemia i naparzać się z leszczami :(

Opublikowano