Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

ASX przecież wkleił ładną nitkę z twittera wyjaśniającą powiązania. Ja też nie będę grał, jest tyle dobrych gier ,że mogę mieć wywalone na to ruskie ścierwo. 

• Odpowiedzi 13,5 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano
3 godziny temu, devilbot napisał:

Hej nie czytajmy lovcrafta bo był rasistą :yao:

To raczej powinno jeszcze bardziej zachęcić do czytania :banderas:

Opublikowano

Tak właśnie wyglądał John Madden.

Opublikowano

Shadow Warrior 3? Bardzo spoko :xboss:

Opublikowano

Przecież trójka to była badziewie.

Opublikowano

Gitówa miesiąc :obama: ja wsiąkłem w AoE 2, ale zastawiam się czy nie usunąć z dysku, bo to straszny złodziej czasu. Kurde jak się grało na PC w latach 2000, to doba miała chyba kilka godzin więcej :/

Opublikowano

Pobiorę z czystej ciekawości żeby zobaczyć jak to ogarnęli.

Opublikowano
12 minut temu, SnoD napisał:

Są ekrany skrótów po LT i RT wiadomo, że myszka jest lepsza, ale można normalnie pograć 

12 minut temu, SnoD napisał:

Są ekrany skrótów po LT i RT wiadomo, że myszka jest lepsza, ale można normalnie pograć 

17 minut temu, SnoD napisał:

Opublikowano
32 minutes ago, Hubert249 said:

Opublikowano

Zagrałem chwile w Hot Wheelsy (te dedykowane a nie dodatek do FH5). Bardzo przyjemne. Swietnie się prezentują te samochodziki, które odtworzono jako zabawki. Bardzo bym chciał, żeby ktoś zrobił na tym silniku Micro Machines. Najlepiej remake wersji z NESa albo dwójki z Segi MD (w taką grałem i zajebiscie mi się podobało).

Opublikowano

a jakiego modelu jazdy chcesz w gierce o dosłownie resorakach? też ogrywam i przyznam że jest zaskakująco dobrze. grafika ok, modele samochodzików naprawdę ładnie zrobione. fizyka też nie przeszkadza jak się potrafi jeździć :kaz:

parę czasówek ponoć potrafi sfrustrować ale będę celował w calaka. 

Opublikowano

Dzisiaj wygasa mi subskrypcja i nie przedłużam na ten moment. Decyzja o zakupie Xbox Series X na premierę wraz z Gamepassem (wydałem 400zł na niecałe 30 miesięcy) i przesiadka z PS4 z którą ekskluzywnie spędziłem całą zeszłą generację była najlepszą gejmingową decyzją jaką tylko mogłem podjąć. W tym czasie ograłem ponad 150 tytułów z abonamentu co przełozyło się prawie na 100k GS i bawiłem się przednio z grami, których normalnie bym nie kupił lub zastanowił się dwa razy przed zakupem w pudełku. Radość do grania i odkrywania powróciła, w zeszłym roku po zakupie nowego laptopa też korzystałem z gamepassa by ogrywać gierki w pięknym, ultrapanoramicznym trybie. Dlaczego nie przedłużam? Gamepass ma jedną ogromną wadę, uzależnia. Mnie uzależnił, mógłbym grać non stop i sięgać po kolejne tytuły z biblioteki. Kończy się zima i chcę czas spędzać trochę inaczej, a do grania mam jeszcze kilka gier w pudełkach. Na pewno w tym roku wykupię dostęp, mam też do odebrania gratisowe 3 miesiące za zakup laptopa ale poczekam na premierę Ghostwire: Tokyo i innych gier, na które mam ochotę. 

Jakie gry najlepiej wspominam, poza oczywistościami typu GoW i Forza? Na pewno Hitman Trilogy, Control, Quantum Break, setki godzin w Football Managera, Doom Eternal, co-op z żoną w A Way Out i fantastyczne It Takes Two, Psychonauts 2, A Plague Tale (obie), Prodeus, Narita Boy, Chorus, Metal: Hellsinger, Gunk, The Medium, Yakuza: Like a Dragon, Katana Zero, Prey i mnóstwo innych gier. Katalog jest o g r o m n y. 

Dzięki Gamepass.

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

Radość do grania i odkrywania powróciła, w zeszłym roku po zakupie nowego laptopa też korzystałem z gamepassa by ogrywać gierki w pięknym, ultrapanoramicznym trybie. Dlaczego nie przedłużam? Gamepass ma jedną ogromną wadę, uzależnia. Mnie uzależnił, mógłbym grać non stop i sięgać po kolejne tytuły z biblioteki.

Super! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. W moim przypadku pomimo ogromnej ilości dostępnych gier w abonamentach (z GP, PS Plus Premium, Amazon Prime, Epic) czy dokupowania nowych na promocjach nie mogę niestety powiedzieć, że mam tak samo. Ciężko jest mi się przekonać do niektórych gier, w które nigdy bym nie zagrał, a na pewno ich nie kupił, a jak już się coś takiego przytrafi to niestety często utwierdzam się w przekonaniu, że to nie dla mnie. Oczekuję dużych konkretnych tytułów, a o nowe w które nie grałem obecnie trudno w abo. Dopiero teraz zmienia to oferta na luty PS+ (gdzie jest The Quarry, nowy Horizon, a dodatkowo udostępnili trial nowego GoW). Czasem czuję, że jest tego wszystkiego aż za dużo, a przez to ulatuje gdzieś chęć grania. Albo robi się trochę jak przy wyborze filmów na różnych platformach, gdzie wybranie czegoś zajmuje czasem tyle czasu, że aż odechciewa się oglądać. Albo w trakcie oglądania okazuje się, że to słabe jednak jest.  

Godzinę temu, Czoperrr napisał:

Kończy się zima i chcę czas spędzać trochę inaczej, a do grania mam jeszcze kilka gier w pudełkach. Na pewno w tym roku wykupię dostęp, mam też do odebrania gratisowe 3 miesiące za zakup laptopa ale poczekam na premierę Ghostwire: Tokyo i innych gier, na które mam ochotę.

To chyba zbyt długo nie poczekasz, bo roczna ekskluzywność na ten tytuł powinna się skończyć jakoś w marcu tego roku ;P Ja pociągnąłem sobie kablem internet do altany do ogrodu na wszelki wypadek gdybym miał pracę zdalną na wiosnę i lato. Nie ma u mnie jeszcze 5G dlatego myślę aby podłączyć tam jakieś urządzenie do nadawania internetu po wi-fi i może w taki sposób mógłbym grać w chmurze na laptopie albo telefonie w te mniejsze gierki z GP.

Opublikowano
11 minutes ago, Elitesse said:

Super! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. W moim przypadku pomimo ogromnej ilości dostępnych gier w abonamentach (z GP, PS Plus Premium, Amazon Prime, Epic) czy dokupowania nowych na promocjach nie mogę niestety powiedzieć, że mam tak samo. Ciężko jest mi się przekonać do niektórych gier, w które nigdy bym nie zagrał, a na pewno ich nie kupił, a jak już się coś takiego przytrafi to niestety często utwierdzam się w przekonaniu, że to nie dla mnie. Oczekuję dużych konkretnych tytułów, a o nowe w które nie grałem obecnie trudno w abo. Dopiero teraz zmienia to oferta na luty PS+ (gdzie jest The Quarry, nowy Horizon, a dodatkowo udostępnili trial nowego GoW). Czasem czuję, że jest tego wszystkiego aż za dużo, a przez to ulatuje gdzieś chęć grania. Albo robi się trochę jak przy wyborze filmów na różnych platformach, gdzie wybranie czegoś zajmuje czasem tyle czasu, że aż odechciewa się oglądać. Albo w trakcie oglądania okazuje się, że to słabe jednak jest.  

To chyba zbyt długo nie poczekasz, bo roczna ekskluzywność na ten tytuł powinna się skończyć jakoś w marcu tego roku ;P Ja pociągnąłem sobie kablem internet do altany do ogrodu na wszelki wypadek gdybym miał pracę zdalną na wiosnę i lato. Nie ma u mnie jeszcze 5G dlatego myślę aby podłączyć tam jakieś urządzenie do nadawania internetu po wi-fi i może w taki sposób mógłbym grać w chmurze na laptopie albo telefonie w te mniejsze gierki z GP.

Ghostwire z abonamentu nie zniknie więc poczeka :)

Opublikowano

Valheim 14 marca w GPU na konsoli XSX/S.

https://youtu.be/_u5sMreBfh4

PS w zasadzie film nie sugeruje debiutu w Game Pass, ale z tego co wiem to można śmiało założyć że będzie abonamencie. 

Edytowane przez Dalhi

Opublikowano
1 hour ago, Dalhi said:

Valheim 14 marca w GPU na konsoli XSX/S.

https://youtu.be/_u5sMreBfh4

PS w zasadzie film nie sugeruje debiutu w Game Pass, ale z tego co wiem to można śmiało założyć że będzie abonamencie. 

Chyba już było dawno ogłaszane, że premiera w Gamepass