Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

12 listopada ma w końcu datę Winter Burrow. (Wcześniej gra była zapowiadana na "początek 2025", co jak widać nie wyszło).

Nie ma co, ta gra wygląda bardzo jak Don't Starve, kurde ten sam styl grafiki... ale bez ciśnienia i z uroczymi zwierzątkami. Cozy ORAZ survival, dwa słowa, których nigdy za mało na współczesnym rynku! Ale tak serio to wygląda jak coś, co może mnie wciągnąć, nie powiem. Demko wypuszczone jakiś rok temu na PC było bardzo zachęcające.

Edit: Ok, teraz widzę że gra nawet ma już temat lol.

• Odpowiedzi 13,6 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

jeśli dobrze liczę będzie to jakieś 5 miliardów kupionych game passów za 4 zł w ciągu roku

Opublikowano
W dniu 30.09.2025 o 16:18, ASX napisał(a):

jeśli dobrze liczę będzie to jakieś 5 miliardów kupionych game passów za 4 zł w ciągu roku

Jednego dnia chwalą się rekordowym wynikami by dzień później ogłosić podwyżkę GPU o 50%...

Opublikowano

Jak większość? 4 czy 5 tytulow, z czego większość to starocie z przed lat.

Opublikowano
30 minut temu, ASX napisał(a):

Jednego dnia chwalą się rekordowym wynikami by dzień później ogłosić podwyżkę GPU o 50%...

Na tym polegają spółki giełdowe, że wykres ma iść w górę.

Opublikowano

Po ile teraz w PLN GP na piecucha?

Opublikowano
11 minut temu, SnoD napisał(a):

Po ile teraz w PLN GP na piecucha?

63 zeta miesięcznie.

Opublikowano

Sprawdziłem na stronie Microsoftu, u mnie w sumie dalej jest aktywny , wycofany już dawno, GP dla konsoli za 43 zł miesięcznie

image.png

ciekawe jak długo mi się jeszcze uda oszukiwać w ten sposób system

Opublikowano

Jak gralem w Halo Infinite na XSX to save rozumiem w chmurze normalnie mi sie sciagnie na PC jak kupie usluge na Lapku? Inwestowalem w GPU na okres jesienno ziomowy, ale przy tej cenie to nie ma mowy. Taniej wychodzi kupic te kampanie na wlasnosc niz oplacic miesiac abonamentu (obecnie steam pokazuje 90zl za single player Infinite). Niejmniej jednak na PC GPU nadal znosnie i planowalem na szybko sprawdzic kilka gierek a przy okazji moze bym dokonczyl Halo.

Opublikowano

no to współczuje, ja bym tyle nie zapłacił.

Ale 43 zł miesięcznie? To wciąż dobra oferta, by w cenie jednej starej używanej gierki miesięcznie mieć dostęp do wszystkich gier z GP na konsoli. A gry z Play Anywhere działają również na PC.

1 minutę temu, pawelgr5 napisał(a):

Jak gralem w Halo Infinite na XSX to save rozumiem w chmurze normalnie mi sie sciagnie na PC jak kupie usluge na Lapku?

tak

Opublikowano
10 godzin temu, LukeSpidey napisał(a):

Ubisoft wrzucił właśnie większość swoich gier do gamepassa.

Jak kogoś nie odstraszyła podwyżka to teraz już nie ma wyjścia i musi uciecnosacz3

Opublikowano

Mi też cały czas pobierają 55 zł za GP Ultimate, póki tak zostanie to będę trzymał subskrypcję, ale 115 zł to ode mnie nie zobaczą, za mało gram, żeby mi się to kalkulowało, multi też od dawna nie ruszałem.

Aktualna wersja Premium to stary Standard ?

W ogóle to jest ciekawe, nowe odsłony Call of Duty będą dostępne tylko w wariancie Ultimate.

Cod.png

Opublikowano
8 minut temu, A_Bogush napisał(a):

Mi też cały czas pobierają 55 zł za GP Ultimate, póki tak zostanie to będę trzymał subskrypcję, ale 115 zł to ode mnie nie zobaczą, za mało gram, żeby mi się to kalkulowało, multi też od dawna nie ruszałem.

W ogóle to jest ciekawe, nowe odsłony Call of Duty będą dostępne tylko w wariancie Ultimate.

Cod.png

tak

Opublikowano
8 minut temu, A_Bogush napisał(a):

Tak

Opublikowano
17 minutes ago, A_Bogush said:

Cod.png

Dla aktywnych subów podwyżka od 4 listopada bodajże.

Opublikowano

Nie wiem czy już wszystko zaktualizowane.

Xbox.com
No image preview

Przeglądaj całą bibliotekę gier Xbox Game Pass

Poznaj bibliotekę Game Pass i graj w setki tytułów.

Zjeżdżając na dół strony, po lewej jest menu z filtrami, można sprawdzić jakie gry są w którym pakiecie

Edytowane przez tedi007

Opublikowano

Mi wciąż pobierają 55 zł za Ultimate, ale jak wskoczy na 115 zł to ja wyskakuję z tego statku.

Opublikowano

Ja na chwilę obecną trochę się cieszę podwyżką. Czasu na granie bardzo mało, a backlog ogromny, więc będzie czas, by spokojnie ograć co się chce. A za 100 zł miesięcznie to ja spokojnie kupię co będę chciał na promocji, bo na premiery i tak gier praktycznie nie kupuję.

Opublikowano
34 minutes ago, Sedrak said:

Ja na chwilę obecną trochę się cieszę podwyżką. Czasu na granie bardzo mało, a backlog ogromny, więc będzie czas, by spokojnie ograć co się chce. A za 100 zł miesięcznie to ja spokojnie kupię co będę chciał na promocji, bo na premiery i tak gier praktycznie nie kupuję.

Mamy pierwszego zadowolonego z podwyżki.

Opublikowano

Dobra, przejrzałem sobie ofertę XGP, a tam w środkowym planie:

banderas

image.png

Co mogę powiedzieć? Warto być cierpliwym, bo czasem na coś naprawdę wyjątkowego trzeba czekać długo. Ponad 6 lat wytrwale czekałem i dziś mogę cieszyć się tym

spełnionym marzeniem. Z perspektywy czasu wiem, że każda chwila wytrwałości była tego warta. Nie traćmy nadziei, bo dobre rzeczy przychodzą do tych, którzy potrafią czekać. )

Opublikowano
5 godzin temu, tedi007 napisał(a):

Zjeżdżając na dół strony, po lewej jest menu z filtrami, można sprawdzić jakie gry są w którym pakiecie

Dobra - a czym się różnią? W Ultimate jest 542 gry, zaś w Premium 363, czy to tylko EA Play i Ubi?

I co z grami na premierę? Testował ktoś? Bo rok czasu to kupa czasu, skąd pewność że gra się po roku pojawi w Premium gdy z Ultimate zniknie? Zapewne ktoś miał Standard więc niech się wypowie.

6 godzin temu, ASX napisał(a):

Sprawdziłem na stronie Microsoftu, u mnie w sumie dalej jest aktywny , wycofany już dawno, GP dla konsoli za 43 zł miesięcznie

image.png

ciekawe jak długo mi się jeszcze uda oszukiwać w ten sposób system

W linku wyżej masz też GP dla konsoli i 448 gier. 43 zł to nic szczególnego, ja mam taniej z supermarketów, ale obecna konwersja to 40% co daje 259 / 40% / 12 = 54 zł na miesiąc. Ale te ceny 259 wkrótce mogą wzrosnąć (w Euro RTV z 259 na 319, podobnie w "sklepach" niczym Eneba i inne VPN).