Opublikowano 27 września 20231 r 36 minutes ago, ginn said: Dziwne. U mnie to mam wrażenie, że z włączonym HDR gra wygląda znacznie lepiej. Bez HDR gówno blade rozmazane. XsX + Oled Phillipsa bez hdr jest po prostu dużo lepszy kontrast, nie ma mleka.
Opublikowano 27 września 20231 r Pograłem wczoraj trochę. Na razie ciagle liniowo lecę misje, ale podoba mi się, pierwsze 2 godziny top, graficznie to jest masakrator totalny, Dogtown wygląda jeszcze lepiej niż podstawka. Gameplayowo postacią na wysokim levelu na hardzie z perkami pod shotgun "Crusher" to jest czysty chaos xD. Jest klimacik. Lecimy dalej.
Opublikowano 27 września 20231 r 22 minuty temu, Bartg napisał: XsX + Oled Phillipsa bez hdr jest po prostu dużo lepszy kontrast, nie ma mleka. Okej. U mnie PS5 + Sony XF9005 z 2019.
Opublikowano 27 września 20231 r Ale tu jest KLIMACIOR Chciałem dać goty dlc dla Separate Ways, ale chyba jednak potężny pan Capcom będzie musiał zejść na drugie miejsce. Dialogi, miejscówki, sytuacje w jakich się znajdujemy to pierwsza liga i Redzi chyba mocno chcieli zmazać plamę po nieudanej premierze, bo napracowanko widać gołym okiem. A na komkutrze z path tracingiem to musi wyglądać na tyle dobrze, że rozważam wejście pod kołderkę tjeremu żeby popatrzeć
Opublikowano 27 września 20231 r 16 minutes ago, ginn said: Okej. U mnie PS5 + Sony XF9005 z 2019. A jakie masz ustawienia HDR w grze?
Opublikowano 27 września 20231 r Brightness na 1000, Tone Mapping na 1, Paper White na najniższej wartości.
Opublikowano 27 września 20231 r Oglądałem jakieś jutuby i generalnie były polecane takie wartości jak ginn podaje. Ale nie porównywałem jeszcze bezpośrednio z HDR off, dla mnie i tak to szok graficzny w porównaniu z tym co widziałem ogrywając wersję PS4 na premierę.
Opublikowano 27 września 20231 r 54 minuty temu, Bzduras napisał: że rozważam wejście pod kołderkę tjeremu żeby popatrzeć Zapraszam Spoiler Edytowane 27 września 20231 r przez tjery
Opublikowano 27 września 20231 r @tjery tutaj też mody z nexusa? Wczoraj pograne 3 godzinki i jest wow. Spoiler Walka z chimerą- Dała trochę popalić ale padła. Pierwsze wrażenie na duży plus, wygląda to świetnie na PS5, choć niektóre drobne elementy nadal straszą. No i hud mi czasem znikał, przez co ciężko było coś podnieść. Rzeczy po drodze sporo do zebrania, głównie jakieś ciuchy. Zobaczymy jak się to dalej rozwinie. Edytowane 27 września 20231 r przez PiotrekP
Opublikowano 27 września 20231 r Jest kilka wkurzających błędów, typu jedzenie z menu ekwipunku (nie bezpośrednio ze świata) wyrzuca potiony z szybkiego wyboru, nie ma mozliwości szybkiego przełączania się z broni wszczepowych, a było w podstawce, co wygląda na ich decyzję designerską, ale ogólnie to jestem pod wrażeniem skali tego DLC i jak to działa day1.
Opublikowano 27 września 20231 r Wczoraj pograłem i najbardziej rzuciła mi się w oczy absurdalna ilość ciuchów w skrzynkach w tych lokacjach, po co oni tyle tego dali? Mam wrażenie, że to jakieś baby projektowały te levele xD
Opublikowano 27 września 20231 r 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: Jest kilka wkurzających błędów, typu jedzenie z menu ekwipunku (nie bezpośrednio ze świata) wyrzuca potiony z szybkiego wyboru, nie ma mozliwości szybkiego przełączania się z broni wszczepowych, a było w podstawce, co wygląda na ich decyzję designerską, ale ogólnie to jestem pod wrażeniem skali tego DLC i jak to działa day1. No w ogóle przydałby się taki drugi mocny przycisk pod rt/r1 jak to było w Wieśku. Bo jedzenie na very hard ma duże znaczenie i sporo pomaga taki boost do życia i wytrzymałości.
Opublikowano 27 września 20231 r 10 godzin temu, PiotrekP napisał: @tjery tutaj też mody z nexusa? Ta 9 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: Jest kilka wkurzających błędów, typu jedzenie z menu ekwipunku (nie bezpośrednio ze świata) wyrzuca potiony z szybkiego wyboru, nie ma mozliwości szybkiego przełączania się z broni wszczepowych, a było w podstawce, co wygląda na ich decyzję designerską, ale ogólnie to jestem pod wrażeniem skali tego DLC i jak to działa day1. https://www.nexusmods.com/cyberpunk2077/mods/3096?tab=description Pisze, ze na dniach zaktualizuje pod 2.0.
Opublikowano 27 września 20231 r Ten sposób to tylko dla kolekcjonerów, którzy wciąż trzymają XONEX w domu, mimo przesiadki na nowszą generację - tam się zalogują, odbiorą darmowy dostęp na swoim koncie i mogą zassać na XSX/S. Jak ktoś się przesiadł, sprzedając limitkę to ma lipę.
Opublikowano 27 września 20231 r Pierwszy screen hdr off, drugi screen hdr on (brightness 1000, tone mapping 1.0, paper white 200). Oled Philipsa
Opublikowano 27 września 20231 r Tone mapping raczej za duży te 1.4. 0.9-1.0 daje w miarę przyzwoite czernie (ale nadal poszarzałe, co miałem możliwość obadać w DLC pełzając po tych zdezelowanych obszarach stadionu).
Opublikowano 27 września 20231 r 4 minutes ago, _Red_ said: Tone mapping raczej za duży te 1.4. 0.9-1.0 daje w miarę przyzwoite czernie (ale nadal poszarzałe, co miałem możliwość obadać w DLC pełzając po tych zdezelowanych obszarach stadionu). A nie sorka 1.0 bylo na tym screenie.
Opublikowano 27 września 20231 r Jakby ktoś był taki "mądry" jak ja to przypominam posiadaczom kart NVIDI żeby ściągnąć najnowsze sterowniki z DLSS 3.5. Dziwiłem się, co gra tak średnio mi chodzi po updacie 2.0. Mam odpowiedź, po ściągnięciu najnowszych sterowników gra wygląda i chodzi jak petarda!!
Opublikowano 27 września 20231 r Wyrwałem się z Dogtown po tą furkę. Całkiem fajna. Dzielnica ma nieziemski klimat, zwłaszcza o zachodzie słońca. Myszkowałem sporo po niej, plus trochę czasu u handlarzy i dopiero co miałem spotkanie z Reedem.
Opublikowano 27 września 20231 r Pierwszy screen hdr off, drugi screen hdr on (brightness 1000, tone mapping 1.4, paper white 200). Oled PhilipsaMam Oleda philipsa 856 i też miałem na HDR mleko jakieś plamy biale i wyprane kolory wyłączyłem HDR i wygląda to w końcu jak powinno
Opublikowano 28 września 20231 r 8 godzin temu, Wredny napisał: Ten sposób to tylko dla kolekcjonerów, którzy wciąż trzymają XONEX w domu, mimo przesiadki na nowszą generację - tam się zalogują, odbiorą darmowy dostęp na swoim koncie i mogą zassać na XSX/S. Jak ktoś się przesiadł, sprzedając limitkę to ma lipę. Bzdura, pisałem do nich w zeszłym tygodniu w tej sprawie i otrzymałem info, że dostane gift card na maila. Dzisiaj widze, że mam dodatek do pobrania w store.