Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Battlefield 1 (BF5)

Featured Replies

Opublikowano

A Sony dało się wrobić z dealem z Acti :), czekam na E3 jak pokarzą gameplay z multi i zapowiedzą betę ? 

Edytowane przez marekjw2523

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 348,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jezu, znowu to samo. Tyle juz razy byl ten temat oklepany z WWI i II- MoH'y, CoD'y, Wolfenstein'y, BF'y itd. Zamiast chociaz raz wrocic do klimatu futurystycznego...    Bitwy na duzych mapach z epic

• Ano. Wersja 10-A Hunter jest największym kandydatem na nerfa, muszą zmienić zasięg. Co do gazu, nadal zastanawia mnie, po co tyle osób go nosi. Imo podstawowy granat jest najlepszy i najbardziej przyd

Opublikowano

Osobiście liczyłem na klimaty współczesne typu BF3 lub kontynuację Bad Company. Jednak takie podejście Dice mi się podoba i czekam na pierwszy gameplay.

Opublikowano

No nareszcie, alez bedzie sztos . Je.bie mnie gameplay czy bugi, jesli bedzie taki jak w bf4 wystarczy, a klimat wojny w obrawie next genowej to jest to na co czekałem.

Juz black ops 3 to była beka jesli chodzi o klimat bo advanced warfare przyznam calkiem milo sie bawilem. Ale to infinite to juz taka porazka ze chu.j xD

No ale kolofduti wiec i tak ludzie beda przychodzic do sklepu i sie spuszczac. Choc w sumie moze i nie, bo duzo klientow mocno sie przejechało na black ops 3 :)

Opublikowano

Jaranko. Teraz najważniejsze dla mnie, czyli zniszczenia. Jak gruz będzie się sypał jak w BC2 to przestaje grać w inne gry xD

Opublikowano

I wybuchy. Maja byc piekne wybuchy. Tak jak jezus mówił. Duuuuużo pieknych wybuchów.No i zwłoki, duzo zwłok.

Opublikowano

Coś przewiduje, że znowu 800h pogram. Kozacki setting, czekam na gameplay.

Opublikowano

Jestem ciekaw jak ta gra się sprzeda, większość docelowych klientów pewnie jeszcze nie słyszała o 1wś i a w gierkach są przyzwyczajeni do broni które same namierzają wrogów. 

Opublikowano

Medic has syringe revives

One of the maps mentioned looks HUGE--old BF style
Gameplay trailer looked similar; reveal trailer really didn't seem "facetious" in comparison (I think he meant fallacious/false?)
Air combat: dogfights, strafing runs, bombing runs--DICE wants there to be a lot of air options; you can sit in friend's gunner seat while they do strafing/bombing runs or dogfight
You can control battleships; can demolish shoreline (ground deformation was mentioned in another description)
Horses will be best for scouting/flanking (like bikes)
Supposed to have a new melee system
Bayonet charge ability
Can likely use sabers
Support seem like they'll have heavy machineguns
Seems like four classes will have weapons similar to what we'd expect
SP: more "open" campaign, make it feel like a "Battlefield" campaign as opposed to BF3/4 (he said it sounded more like Bad Company's campaign)
Trying to make use of battlegrounds a lot of people don't know about
Progression system wasn't confirmed; neither was weapon customization
Didn't find out if you can pilot the zeppelin/barrage, but it's not just a part of the skybox; planes flying around it
Seems very close to completion

Czuję dobrze człowiek. :obama: 

Opublikowano

Jaranko. Teraz najważniejsze dla mnie, czyli zniszczenia. Jak gruz będzie się sypał jak w BC2 to przestaje grać w inne gry xD

Lepiej takie jak w BF 1943.

Opublikowano
No, muszę przyznać, że trailer robi robotę - silnik ze Star Wars Battlefront ślicznie wszystko prezentuje, choć trochę wygląda to na zwykłą podmianę tekstur i modeli - dwupłatowce zamiast X_wingów, czołgi przewalające się przez okopy zamiast AT-ST, i sterowiec zamiast Star Destroyera.

Tyle że to Battlefield, więc w singlu festiwal skryptów i korytarzowości może przyćmić nawet nadchodzącego CoDa, a ja bardzo lubię kampanie w FPSach - niestety te z topowych serii (BF, CoD, KZ) to tylko wymówki, byle mieć powód, żeby stosowna wzmiankę umieścić na rewersie okładki. Na doznania rodem z Wolfensteina nie ma co liczyć, choć i tak dobrze że będzie jakaś kampania, w odróżnieniu od SWBF...

Fajnie, że obydwie serie idą w odmiennych kierunkach. Zapowiedzi obydwu mnie lekko zaintrygowały, choć nadal skłaniałbym się ku CoDowi, bo lubię te futurystyczne klimaty, no i remaster CoD4MW...

Ale Battlefield ze względu na dość zapomniane realia (a w zasadzie praktycznie nieobecne, bo nie potrafię sobie przypomnieć gry z akcją umiejscowioną w tym okresie) również mnie zainteresował.

Multi będzie świetne - jeśli odpowiednio wszystko zbalansują to może być killer w temacie sieciowych rozpierduch - tego jeszcze nie grali.

No i ten tytuł... Serio? Battlefield 1? Co to kuźwa jest? Exclusive na XBOX1? Tzn, że co? Nie było wcześniej pierwszego BFa? I co z tymi, którzy ostatnio grali w czwartego? Czyli to był trzeci? A BF3 był drugi? I jak to później wszystko na półce ustawić, żeby sens miało? Taka wielka korporacja, a debile pracują w marketingu...

Opublikowano

Pewnie bali sie nazwac BF 1914 bo ludzie by sie pytali gdzie jest poprzednie 1910 czesci.

Opublikowano

No i ten tytuł... Serio? Battlefield 1? Co to kuźwa jest? Exclusive na XBOX1? Tzn, że co? Nie było wcześniej pierwszego BFa? I co z tymi, którzy ostatnio grali w czwartego? Czyli to był trzeci? A BF3 był drugi? I jak to później wszystko na półce ustawić, żeby sens miało? Taka wielka korporacja, a debile pracują w marketingu...

Wyjaśniali wszystko na streamie, poza tym to nie jest trudne aby wywnioskować czemu tak nazwali. Więc nie wiem to tutaj jest debilem. :reggie: 

Opublikowano

A to ma w ogóle jakieś znaczenie przy tych tasiemcach? Setting jest świetny, ale i tak guzik z tego wyjdzie. To już nie to samo Dice z czasów Bad Company

Opublikowano

poza tym to nie jest trudne aby wywnioskować czemu tak nazwali. Więc nie wiem to tutaj jest debilem. :reggie:

No i co mnie jakieś wyjaśnienia, skoro i tak nie ma to żadnego sensu, podobnie jak nazwa pewnej konsoli - debilny ruch i tyle - powinna być albo ciągłość, albo podtytuł.

Opublikowano

Nie oszukujmy się. Trailer miodny ale liczy się gameplay. Pokażą kawałek rozgrywki to wtedy możemy gadać o konkretach.

Medic has syringe revives

One of the maps mentioned looks HUGE--old BF style
Gameplay trailer looked similar; reveal trailer really didn't seem "facetious" in comparison (I think he meant fallacious/false?)
Air combat: dogfights, strafing runs, bombing runs--DICE wants there to be a lot of air options; you can sit in friend's gunner seat while they do strafing/bombing runs or dogfight
You can control battleships; can demolish shoreline (ground deformation was mentioned in another description)
Horses will be best for scouting/flanking (like bikes)
Supposed to have a new melee system
Bayonet charge ability
Can likely use sabers
Support seem like they'll have heavy machineguns
Seems like four classes will have weapons similar to what we'd expect
SP: more "open" campaign, make it feel like a "Battlefield" campaign as opposed to BF3/4 (he said it sounded more like Bad Company's campaign)
Trying to make use of battlegrounds a lot of people don't know about
Progression system wasn't confirmed; neither was weapon customization
Didn't find out if you can pilot the zeppelin/barrage, but it's not just a part of the skybox; planes flying around it
Seems very close to completion

Czuję dobrze człowiek. :obama:

Ciekawe czy na hardcorze da się zrobić to:

(0.50 min)

"Are we hit?" xD

Już widzę te pytania na forach: "Remington to świetny karabin ale kiedy odblokuje się ten (pipi)y kolimator? Jak to nie ma kolimatorów?" 

Opublikowano

Ja powiem tak: póki co euforia połączona z faperią ogółu gawiedzi, bo Bugttlefield nie poszedł w przyszłość a la CoD:IW tudzież w laserki blasterki, a w stosunkowo daleką przeszłość tj I-wszą WŚ. Ale zaprawdę zaprawdę powiadam Wam, euforia skończy się równie szybko jak się zaczęła, kiedy januszeria zobaczy,że srutututu prościutkich maszynówek będzie tyle co kot napłakał, a żeby szyć z takich pukawek jak Arisaka czy Mosin Nagant, które są - przypominam -  jednostrzałówkami trzeba się będzie wykazać nie lada precyzją i skillem. Wówczas podniesie się larum, płacz i zgrzytanie zębami...

Ja się jaram jak pochodnia, bo w/w strzykawki były moimi ulubionymi w CoD:WaW i liczę na podobny feeling w B1. Aż żałuję,że prawdopodobnie zabraknie samopowtarzalnego Gewehra, który jak wiadomo został wprowadzony do seryjnej produkcji dopiero w 1943 roku...

Opublikowano

No największym wyzwaniem dla DICE jest teraz utrzymanie tępa i dynamiki starć. 

Opublikowano

Żeby się przyebać o nazwę to trzeba być przyebanym, kupa battlefieldów na rynku to mieli z (pipi) wyskoczyć z samym "battlefield". A później w sklepie:

- poproszę Battlefielda

- jakiego Battlefielda?

- No battlefielda!

- Nowego? BC2? B3?B4? Hardline? Softline?

- A spyerdalaj pan!

Lub:

- poproszę Battlefield łan

- proszę, pińcet złotych

- Dziękuję

BATTLEFIELD 1 - jeden jak pierwsza wojna światowa, Jeden jak najdalej sięgająca wstecz część w historii, JEDEN jak pierwsza w całej serii nowych battlefieldów przed b2 z ww2, przed b3 z Koreą/Vietnamem, przed b4 z Afganistanem/Iraqiem/Libanem, przed b5 z b.Jugosławią/Somalią, przed b6 z Iraqiem/Afganistanem, przed b7 z ukrainą/Syrią ............................

Takie to ku.rwa trudne czy pięściami wytłumaczyć?

Opublikowano

Mam nadzieję, że akcja osadzona będzie w 1918 roku, a przynajmniej w multi, bo gwarantowałoby to masę sprzętu. Ja liczę na:

Browning%20M1918A2(9).JPG

Winchester_Model_12_Shotgun._1785.jpg

Mauser_Tank-Gewehr_M1918.jpg

Opublikowano

Postrzelałby z tego TuF Gewehra do angielskich Mark-ów. :) No ja mam nadzieję że mimo wszystko będą dominować karabiny powtarzalne w starciach, i że gra nie będzie przez to zbyt janusz friendly. 

Co sądzicie o walkach w powietrzu? Liczę że też to urozmaicą, na filmikach widać jak na razie tylko Fokkery DR1 i chyba Sopwith Camele z drugiej strony. 

Opublikowano
  • Autor

Jezu, znowu to samo. Tyle juz razy byl ten temat oklepany z WWI i II- MoH'y, CoD'y, Wolfenstein'y, BF'y itd. Zamiast chociaz raz wrocic do klimatu futurystycznego... 

Bitwy na duzych mapach z epickim wyposazeniem jak- jetpacki, drony, roboty i mnostwo wyposazenia= wiecej mozliwosci. 

Zapowiada sie bieda- dadza pare pukawek i tyle w temacie.