Opublikowano 16 kwietnia16 kwi Ja mam Xiaomi z funkcją mopowania i to straszny debil jest. Z dywanem sobie nie radzi, nie umie na niego wjechać albo nie chce i co chwile się blokuje uparcie w dziwnych miejscach. Funkcja mopowania nie działa już dawno, albo woda nie leci w ogóle, albo cieknie mocno.
Opublikowano 16 kwietnia16 kwi Ta funkcja mopowania Dałem się nabrać, Uzyłem 3 razy, nigdy więcej, to tak naprawdę jakby ktoś wziął 2 ręczniki papierowe i próbował nimi wytrzeć całą podłogę. Daremne, nędzne. Te ze szczotkami też pewnie robią całą podłogę na jednych brudnych szczotach, ale może efekt jest lepszy.
Opublikowano 16 kwietnia16 kwi Ja mam teraz robota z dwoma obrotowymi padami mopującymi i jest git. Dajesz do wody 2ml specjalnego płynu i podłoga czyściutka. Nawet plamy schodzą.W tych starych ta szmata do mopowania, która sunie po podłodze to gówno obesrane.
Opublikowano 18 kwietnia18 kwi Autor Akurat robot Xiaomi jest na prawdę ok ale jak to u Xioami oprogramowanie to jest dramat. Bliźniacze modele od Roborocka mają więcej funkcji a to te same odkurzacze i apka wygląda identycznie. Chyba Roborock króluje jednak w tej kategorii.
Opublikowano 18 kwietnia18 kwi O, nawet nie wiedziałem że Roborock to jakaś podspółka premium od Xiaomi.
Opublikowano 2 maja2 maj Macie / znacie jakiś godny polecenia wentylator kolumnowy? Coś co w miarę cicho i bezproblemowo dmucha w średnim pokoju. Budżet tak max 4-5 stówek więc Dyson odpada
Opublikowano 3 maja3 maj 13 godzin temu, Colin napisał(a):Macie / znacie jakiś godny polecenia wentylator kolumnowy? Coś co w miarę cicho i bezproblemowo dmucha w średnim pokoju.Parę lat temu kupiłem GÖTZE & JENSEN FN750 i jestem zadowolony. Tutaj więcej. Względnie cichy, dobrze wieje, można sterować pilotem. Jedyny minus, to jakaś piszcząca cewka w zasilaczu, czy coś takiego, więc odłączałem od prądu, gdy go nie używałem.Z tym, że w 2023 kupiłem go za ~260zł, a teraz widzę 400zł. No tyle, to bym nie dał.Przy okazji zapytam: jakiś dobry air frajer do podgrzania na szybko posiłku dla max 1-2 osób? Tj. w jakąś markę, albo model konkretnie polować? Rozważam raczej okolice 6 litrów, aniżeli 3,5, plus kusi coś z szybką. Ciężko o jakieś konkretne opinie w necie, bo ludzie polecają nawet jakieś no-name z Actionów za 150zł, a są modele i powyżej tysiaka. Na coś szczególnego warto zwrócić uwagę przy wyborze?
Opublikowano 3 maja3 maj Ja korzystam z ninja af160. Frytki i odrobina tłuszczu ze spryskiwacza super opcja, o ile jesz same frytki, jeżeli chcesz jeszcze jakiegoś kotleta to bedziesz czekal kolejne 10 min. Przez ten czas pierwsza rzecz ci wystygnie. Dlatego ja bym dziś szedł w Duala i to jak najwiekszego
Opublikowano 3 maja3 maj 6 godzin temu, Suavek napisał(a):Przy okazji zapytam: jakiś dobry air frajer do podgrzania na szybko posiłku dla max 1-2 osób? Tj. w jakąś markę, albo model konkretnie polować? Rozważam raczej okolice 6 litrów, aniżeli 3,5, plus kusi coś z szybką. Ciężko o jakieś konkretne opinie w necie, bo ludzie polecają nawet jakieś no-name z Actionów za 150zł, a są modele i powyżej tysiaka. Na coś szczególnego warto zwrócić uwagę przy wyborze?Ja na promce kupiłem lidlowego. 5,2 litra, 2150W. Jestem zadowolony. Czy kupisz markowego czy nie to raczej nie ma znaczenia. Ważne żeby miał minimum 2000W, reszta to we wszystkim to samo, czyli grzałka i wiatrak w każdym dokładnie to samo.Ja teraz kupiełem robota Roborock Q5 Pro+, jeszcze stówkę udało mi się zjechać przy zakupie Robót zasuwa elegancko, jest dosyć cichy. Przy pięciu kotach jak pojeździ dwa razy dziennie to nie widać żeby były. Przy pierwszym powrocie miał problem z dotarciem do bazy ale za drugim i kolejnym wszystko ogarnął. Baza gdzie zabiera kurz też spoko. Przy tylu sierściuchach to prawdziwy gamechanger. Edytowane 4 maja4 maj przez mitra
Opublikowano 14 maja14 maj Chłopaki jaka jest teraz pralka na topie u tatuśków agd? Nie chciałbym trafić jakiegoś pralkowego odpowiednika xboxa więc wole spytać bardziej doświadczonych pralkowiczów
Opublikowano 14 maja14 maj Panowie, mój stary robot wyzionął ducha i muszę ogarnąć coś nowego.Widzę, że ostatnio pojawiał się Roborock Q5 Pro+, a korzysta ktoś z Xiaomi Mi Robot Vacuum X20+?
Opublikowano 14 maja14 maj 2 hours ago, Pupcio said:Chłopaki jaka jest teraz pralka na topie u tatuśków agd? Nie chciałbym trafić jakiegoś pralkowego odpowiednika xboxa więc wole spytać bardziej doświadczonych pralkowiczówNie wiem jaka jest na topie teraz, za to wiem, że prosty Bosch kupiony 8 lat temu nigdy nie przysporzył mi problemów.
Opublikowano 14 maja14 maj Autor 2 godziny temu, Pupcio napisał(a):Chłopaki jaka jest teraz pralka na topie u tatuśków agd? Nie chciałbym trafić jakiegoś pralkowego odpowiednika xboxa więc wole spytać bardziej doświadczonych pralkowiczówhttps://www.agdmaniak.pl/
Opublikowano 17 maja17 maj Autor Wczoraj przyjechał do mnie Roborock S8, który wymienił Xiaomi MOP Pro i o matko ale te sprzęty Xiaomi to jednak jest (pipi). To już kolejny raz gdy wymieniam coś z Xiaomi i kolejnym raz przekonuje się, że Xiaomi robią najgorsze softy na świecie.Oprogramowani z błędami, co roku nowy model, przez co stare modele zostają bez aktualizacji funkcji (to samo mam w zegarku Huawei i innych sprzętach Huawei), czy po prostu gorsza funkcjonalność tego samego sprzętu (Pierwsze odkurzacze jak właśnie Mop-P to sprzęt tak naprawdę Roborocka z softem Xiaomi).Ale wracając do Roborocka to przez ostatni tydzień w każdym większym elektromarkecie była promocja na S8 za 899zł. Oczywiście rozchodziły się w 10 minut, ale że jestem uzależniony od Peppera, to udało mi się go kupić.Kamera rozpoznająca obiekty to jest niesamowity przeskok. Robot nie napierdala we wszystko zderzakiem, aż stwierdzi, że jednak nie przejedzie, tylko rozpoznaje przeszkody i je faktycznie omija. Mogę go teraz puścić do odkurzania bez uprzedniego sprzątania wszystkiego z podłogi, bo wiem, że nie będzie w to walił i nic mi nie wciągnie. Miski z jedzeniem kota? Omija. Kapcie? Omija. Kable? Jeszcze nie sprawdzałem ale też ma wykrywać i omijać.Do tego czujnik dywanów, więc automatycznie zwiększa moc ssania i podnosi mopa w trakcie mopowania.Sama apka też o wiele lepiej rozbudowana, mnóstwo opcji personalizacj, ustawiania różnych rutyn sprzątania, wybieranie kolejności domyślnej sprzątania pokoi, dowolna modyfikacja mapy, no po prostu wszystko co potrzebne, a wkurzało mnie w Xiaomi, że nie zadbali o tak oczywiste rzeczy.Tak więc jak robot sprzątający to Roborock zdecydowanie wart polecenia.Kiedyś może szarpnę się na jakiegoś ze stacją opróżniającą i czyszczącą mopa. To musi dopiero być wygodna maszyna. Póki co to jednak koszt za duży - ponad 3000zł.Klasycznie oczywiście z wad to jednak hałas na najwyższych biegach i to że kiepsko sprząta narożniki, ale już powoli pojawiają się roboty z wyciąganym ramieniem, a te z obrotowymi mopami mają większy zasięg przy ścianach.
Opublikowano 17 maja17 maj W dniu 14.05.2025 o 11:53, Pupcio napisał(a):Chłopaki jaka jest teraz pralka na topie u tatuśków agd? Nie chciałbym trafić jakiegoś pralkowego odpowiednika xboxa więc wole spytać bardziej doświadczonych pralkowiczówhttps://www.mediaexpert.pl/agd/pralki-i-suszarki/pralki/pralka-samsung-ww90cgc04dah-9kg-1400-obr?gad_source=1&gad_campaignid=10593661133&gclid=CjwKCAjw56DBBhAkEiwAaFsG-iT8pPbFDkP29MMJ7jL0xcj38LUrGy8-x7grRZWswb6iNBUWsJYPyBoCyrgQAvD_BwEJa tą kupiłem jakieś 2 miesiące temu i jestem mega zadowolony. Tylko promocja była i kosztowała 4 stówki mniej Ale i tak myślę, że warto.
Opublikowano 17 maja17 maj Szajsung nie montuje już w swoich sprzętach modułu autodestrukcji odpalającego się dzień po wygaśnięciu gwarancji?
Opublikowano 24 maja24 maj Panowie chcę kupić ten odkurzacz https://www.dyson.pl/produkty/pielegnacja-podlog/dyson-v12-originMa ktoś z was taki model? Moc ssania wystarczająca? Chcę aby to był nasz główny odkurzacz. Ma on moc ssania 120 AW. Jest też model slim na moc 150 AW ale dużo droższy (3 tys vs 1,9)Dobra wziąłem jednak model slim bo był mocniejszy. W me 2650 teraz i jeszcze cash back (50 za każde 500).https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/odkurzacz-dyson-v12-detect-slim-absolute?utm_medium=e-mail&utm_campaign=produkt&utm_source=Mail-potwierdzenie