Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Wyświetleń 641,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xD  nikt normalny nie miał 

• raven_raven
    raven_raven

jest już polska czołówka nadchodzącego mesjasza - Neon Genesis Evangelion  

• Sabrina drugi sezon ? dziękuje postoje nie zniosę więcej tego lewackiego gówna wciskanego co każdy odcinek.

Opublikowano

,,Heweliusz"... no kruci... serialik chyba dowiózł... Nawet nie powinien pisać o tym ambitnym (no bo na to kurnia wygląda! Serial mam dopiero w planach) projekcie, jako o ,,serialiku", a małoekranowej perle polskiej kinematografii! Na to wskazują niby oceny krytyków, opinie w sieci. Ktoś z Was oglądał? ,,Heweliusza" mam na watchingowej tapecie! MUST SEE! I zastanawiam się, czy wybrać ten tytuł do oglądania z czegoś polskiego, czy ,,Odwilż" z MAXa.

P.S. Nawet mi do geekowskiego łba nie przyszło... że w ogóle na ,,N" takie nostalgiczne cukierkowo-lukrowane 90's Power Rangers... będzie jeszcze dostępne! Damn it! Chyba i za to się wezmę!

image.png

Opublikowano

Heweliusz dowiózł masakrycznie, a do tego jest jak na polską produkcję fenomenalnie udzwiekowiony, atmos robi robotę. No i z racji skrzywienia motoryzacyjnego doceniam świetnie oddane realia samochodowe, w większości z kolekcji Graczyka z samochody graczyka na YT :D Nawet się zalapal na rolę kierowcy busa.

Opublikowano

,,Slasher" z Netflixa jako ,,odmulający" prosty w gatunku ,,slasherowości" serial-horror... nie powiem, nie powiem... sprawdza się całkiem nieźle. Za mną kilka odcinków s01 i muszę przyznać, że zapewne sama fabuła rozkręci się na dobre pod koniec cyklu/sezonu. Zapewne teoretyzowanie postaci, co do tego, ,,kto jest tym slasher-killerem" będzie tu spooore, a napięcie będzie wzrastało powoli... no ale i tak jest nieźle, chociaż średnio całościowo wizualnie zrealizowane: ,,zbyt telewizyjnie". Tymczasowo oceniam ,,Slashera" na: 6/10; daję mu szansę na lepszą notę. Czas pokaże. dog

3 godziny temu, Bartg napisał(a):

Heweliusz dowiózł masakrycznie, a do tego jest jak na polską produkcję fenomenalnie udzwiekowiony, atmos robi robotę. No i z racji skrzywienia motoryzacyjnego doceniam świetnie oddane realia samochodowe, w większości z kolekcji Graczyka z samochody graczyka na YT :D Nawet się zalapal na rolę kierowcy busa.

,,Heweliusz" został fenomenalnie nakręcony; dopiero 3 odcinki za mną, a jestem prawie że tym ,,mega cosikiem" Made in Poland... zauroczony. To nie to samo, co perfekcyjna ,,Wielka Woda", ale w ,,Heweliuszu", no WoW: świetnie do potęgi entej jest poprowadzony obraz: praca kamery, filtr i klimat zdjęć, gradacja etc. Oł maaan!

Opublikowano

Fajnie się w Heweliuszu wątki zgrywają z podcastem polskiego radia puszczonym ostatnio dot. Heweliusza. Wychodzi, że większość wątków ma zaczepienie w faktach - widać, że ktoś posiedział nad aktami sprawy, artykułami, porozmawiał z ludźmi którzy raz to przeżyli, dwa badali potem sprawę. Bo czytałem już recenzję, że fabuła nie ma nic wspólnego z rzeczywistością poza tym, że Heweliusz zatonał balon I dlaczego postacie wszystkie nie są 1:1 przeniesione z życia.

Polecam też poczytać o podobnej katastrofie promu Estonia na Bałtyku, tylko dużo bardziej tragicznej (ponad 850 ofiar) zaledwie rok później. Sprawa też niewyjaśniona do dziś, tyle, że nadal badana łącznie z badaniami wraku.

Opublikowano
31 minutes ago, Donatello1991 said:

Taki se ten Frankensztajn. Dorzucić jeszcze króliczki i żabki w CGI i bajeczka.

Taki już styl Del Toro, zawsze kręci bajeczki. Marzył o zrobieniu swojego Frankensteina, dostał hajs to zrobił. Mi się nawet podobało bo tego właśnie się spodziewałem.