Opublikowano sobota o 10:024 dni Mini serial, 4 odcinki, obsada dobra, ciekawa historia, trzeba obejrzeć.
Opublikowano sobota o 21:283 dni ,,Heweliusz"... no kruci... serialik chyba dowiózł... Nawet nie powinien pisać o tym ambitnym (no bo na to kurnia wygląda! Serial mam dopiero w planach) projekcie, jako o ,,serialiku", a małoekranowej perle polskiej kinematografii! Na to wskazują niby oceny krytyków, opinie w sieci. Ktoś z Was oglądał? ,,Heweliusza" mam na watchingowej tapecie! MUST SEE! I zastanawiam się, czy wybrać ten tytuł do oglądania z czegoś polskiego, czy ,,Odwilż" z MAXa. P.S. Nawet mi do geekowskiego łba nie przyszło... że w ogóle na ,,N" takie nostalgiczne cukierkowo-lukrowane 90's Power Rangers... będzie jeszcze dostępne! Damn it! Chyba i za to się wezmę!
Opublikowano poniedziałek o 18:021 dzień Heweliusz dowiózł masakrycznie, a do tego jest jak na polską produkcję fenomenalnie udzwiekowiony, atmos robi robotę. No i z racji skrzywienia motoryzacyjnego doceniam świetnie oddane realia samochodowe, w większości z kolekcji Graczyka z samochody graczyka na YT :D Nawet się zalapal na rolę kierowcy busa.
Opublikowano poniedziałek o 21:201 dzień ,,Slasher" z Netflixa jako ,,odmulający" prosty w gatunku ,,slasherowości" serial-horror... nie powiem, nie powiem... sprawdza się całkiem nieźle. Za mną kilka odcinków s01 i muszę przyznać, że zapewne sama fabuła rozkręci się na dobre pod koniec cyklu/sezonu. Zapewne teoretyzowanie postaci, co do tego, ,,kto jest tym slasher-killerem" będzie tu spooore, a napięcie będzie wzrastało powoli... no ale i tak jest nieźle, chociaż średnio całościowo wizualnie zrealizowane: ,,zbyt telewizyjnie". Tymczasowo oceniam ,,Slashera" na: 6/10; daję mu szansę na lepszą notę. Czas pokaże. 3 godziny temu, Bartg napisał(a):Heweliusz dowiózł masakrycznie, a do tego jest jak na polską produkcję fenomenalnie udzwiekowiony, atmos robi robotę. No i z racji skrzywienia motoryzacyjnego doceniam świetnie oddane realia samochodowe, w większości z kolekcji Graczyka z samochody graczyka na YT :D Nawet się zalapal na rolę kierowcy busa.,,Heweliusz" został fenomenalnie nakręcony; dopiero 3 odcinki za mną, a jestem prawie że tym ,,mega cosikiem" Made in Poland... zauroczony. To nie to samo, co perfekcyjna ,,Wielka Woda", ale w ,,Heweliuszu", no WoW: świetnie do potęgi entej jest poprowadzony obraz: praca kamery, filtr i klimat zdjęć, gradacja etc. Oł maaan!
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Fajnie się w Heweliuszu wątki zgrywają z podcastem polskiego radia puszczonym ostatnio dot. Heweliusza. Wychodzi, że większość wątków ma zaczepienie w faktach - widać, że ktoś posiedział nad aktami sprawy, artykułami, porozmawiał z ludźmi którzy raz to przeżyli, dwa badali potem sprawę. Bo czytałem już recenzję, że fabuła nie ma nic wspólnego z rzeczywistością poza tym, że Heweliusz zatonał I dlaczego postacie wszystkie nie są 1:1 przeniesione z życia. Polecam też poczytać o podobnej katastrofie promu Estonia na Bałtyku, tylko dużo bardziej tragicznej (ponad 850 ofiar) zaledwie rok później. Sprawa też niewyjaśniona do dziś, tyle, że nadal badana łącznie z badaniami wraku.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. No dzisiaj skończyłem Heweliusza i dobry był. W sumie lepszy niż Wielka woda.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Taki se ten Frankensztajn. Dorzucić jeszcze króliczki i żabki w CGI i bajeczka.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 31 minutes ago, Donatello1991 said:Taki se ten Frankensztajn. Dorzucić jeszcze króliczki i żabki w CGI i bajeczka.Taki już styl Del Toro, zawsze kręci bajeczki. Marzył o zrobieniu swojego Frankensteina, dostał hajs to zrobił. Mi się nawet podobało bo tego właśnie się spodziewałem.