krupek 15 474 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 I co takie wychodzenie na ulice pomoże? Nikt z rządu się tym nie przejmie, a każdy agresywniejszy zryw będzie stłumiony przez, zaszczutą przez pis od 7 lat, policję, co tylko zaostrzy wewnętrzne podziały w kraju. Jedyne co można zrobić to wypierdolić ten rząd, ale jak widać ludzie żyją jak pędraki pod kamieniem i jeszcze krzyczą, żeby kaczyński rządził do końca świata, bo tak jest super. Tego grubego świniaka z NBP nawet nie włączam, bo każda jego wypowiedź to jest jakis absurd. Jeszcze mówi, że NBP jest apolityczne, a kilka razy w miesiącu wbija do siedziby pis na potajemne narady. Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 854 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 26 minut temu, Observer napisał: Im dłużej słucham tej konferencji tym mocniej budzi się we mnie wewnętrzny Faka. Ja nie wiem czy on to robi celowo żeby podkurwić naród czy sam w to wierzy. W kwestii uchodźców, których przygarneli do domów zwykli obywatele przy bierności państwa, stwierdza że wszystko zrobiło państwo, a Polacy im za to nie dziękują. No chuj aż zacytuje dosłownie w kwestii przyjęcia uchodźców "MY to zrobiliśmy, a to jest trochę niedocenione w umysłach Polaków". Jak ktoś nie wierzy to timestamp 32:14. Przecież to jest wypowiedź co najmniej na liścia, a nawet z zamkniętej. Faka prowadź tą rewolucje, bo nie wytrzymie. No bezczelność tej władzy przekracza wszelkie granice, nie chodziłem na wybory ale teraz na pewno sie kurwa wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 3 godziny temu, Czoperrr napisał: jakby ktoś chciał się powkurwiać (albo pośmiać). Powiedział, że dopiero, może, pod koniec przyszłego roku obniży. Ale teraz nie podwyższy drastycznie bo wakacje. Od września w pizdę i na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 No no, panie prezesie boży ale się złotówka umacnia! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 To kiedy te wakacje kredytowe? 2 razy w tym roku można? Jakieś kryteria trzeba spełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 7 minutes ago, Adam GlapJńskJ said: To kiedy te wakacje kredytowe? 2 razy w tym roku można? Jakieś kryteria trzeba spełnić? miało być 4 w tym i 4 w przyszłym ale coś wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 No jak. Dziś przegłosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 4,3 k na koncie zamiast dla banku? Brzmi kusząco. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 25 minutes ago, Adam GlapJńskJ said: 4,3 k na koncie zamiast dla banku? Brzmi kusząco. Ja ten hajs odłożę i spłacę kapitał z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Trochę się jaram tymi wakacjami. W moim przypadku, łączna wartość odsetkowa, którą rzucę na stół w banku to 12 000 zł przy kapitale 273 000 zł. Pytanie, czy zaraz nie zaczną się jakieś kombinowania ze strony banksterów w kontekście nadpłat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 No też myślę o spłacie 10-15k w takim wypadku, kapitału mam 239. Znając życie to zaraz coś wymyślą, by nie było zbyt kolorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 230 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 11 godzin temu, MichAelis napisał: No jak. Dziś przegłosowane. To można sobie już odpalać? Ja mam opcje wakacji kredytowych w systemie banku jeszcze z czasów pandemii, to jest to samo czy trzeba czekać na nową opcje na podstawie nowych przepisów? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Na zupełnie nowa opcje, bo to od 1.07. Teraz banki maja to co masz w umowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MichAelis 5 596 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 https://subiektywnieofinansach.pl/wakacje-kredytowe-dla-kazdego-plusy-i-minusy/ slychac wycie? Znakomicie. kurwy pierdolone banksterskie. Ale im zapierdole 10% kapitału tymi wakacjami. Ojej umieścimy cie na czarnej liście xssssssss to u nas tylko taka mafia? 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Mi już kapitału niewiele zostało, ale wczoraj zrobili update wiborku i 9,21% witam. Biorę wakacje od tych kurew jak tylko będzie się dało. We wrześniu miałem spłacić całość, to nie zobaczą przy dobrych wiatrach ani złotówki z odsetek. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Haha, pięknie, będą mi tu straszyć blokadami na kolejne kredyty, spierdalać na drzewo. Btw. Czy to przypadkiem nie jest trochę sranie do własnego gniazda? Jeżeli się okaże, że lud się nie wystraszy i 3/4, jak nie więcej potencjału ludzkiego z hipoteką pójdzie na wakacje, to co oni zrobią z listą na której znajdzie się kilka milionów ludzi oznaczonych na czerwono? Znajdą jakąś nową niszę konsumentów? To może być miecz obusieczny. Anyway, Ha tfu na zafajdanych lichwiarzy. Wakacyje wjeżdżają u mnie Day 1. Edytowane 10 Czerwca 2022 przez ginn Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Niestety wydaje mi się, że wiekszosc sie osra ze strachu jednak. Nie są swiadomi, ze w tym jednym przypadku zawieszenie raty to najlepsza opcja dla nich, ale pewnie beda woleli mniej do gara wlozyc, ale rate zaplacic. Media tez robia swoje. Widzieliscie na money czy innym banksterze zeby pisali o splacie kapitalu? Jedyne co to strasza bikiem i zawaleniem sie systemu bankowego bo Kowalski przesunie splate 1000 zl xD Takze obsiawiam 10-20% skorzysta z tego Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 1 godzinę temu, MichAelis napisał: https://subiektywnieofinansach.pl/wakacje-kredytowe-dla-kazdego-plusy-i-minusy/ slychac wycie? Znakomicie. kurwy pierdolone banksterskie. Ale im zapierdole 10% kapitału tymi wakacjami. Ojej umieścimy cie na czarnej liście xssssssss to u nas tylko taka mafia? Pisałem o tym już wcześniej - wszelkiego rodzaju wakacje kredytowe, czy też zawieszenie spłaty kredytu tak działają. W bazach bankowych i międzybankowych są raportowane dwa okresy - pierwotny umowny i dodatkowy (obowiązujący po np. zawieszeniu spłaty). Wg pierwotnego harmonogramu rata, która miała być normalnie płacona będzie widniała jako niezapłacona z zaległościami 30+ dni, plus pewno wymyślą jakiś dodatkowy status w BIK (przy wakacjach kredytowych Covidowych to było "odroczenie spłaty z uwagi na koronawirusa" jeśli dobrze pamiętam). To już tak naprawdę od banków i ewentualnych ustaleń z KNF będzie zależeć jak będą brać pod uwagę później te statusy przy kolejnych kredytach. Przy wakacjach covidowych banki zwyczajowo blokowały klientów na 6-12 miesięcy, jak będzie teraz to nie wie nawet Pinokio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Skorzystają Ci, którzy potrafią liczyć i nagle banki zbanują dziesiątki tysięcy osób potencjalnie bardzo niskiego ryzyka? Z pewnością uwierzę w takie bajki xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 ja sobie poczekam az na spokojnie wpadnie mi pelna rata w okolicach lutego. akurat bedzie na lekkie urządzenie chałupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 230 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 (edytowane) 7 minut temu, Rudiok napisał: Pisałem o tym już wcześniej - wszelkiego rodzaju wakacje kredytowe, czy też zawieszenie spłaty kredytu tak działają. W bazach bankowych i międzybankowych są raportowane dwa okresy - pierwotny umowny i dodatkowy (obowiązujący po np. zawieszeniu spłaty). Wg pierwotnego harmonogramu rata, która miała być normalnie płacona będzie widniała jako niezapłacona z zaległościami 30+ dni, plus pewno wymyślą jakiś dodatkowy status w BIK (przy wakacjach kredytowych Covidowych to było "odroczenie spłaty z uwagi na koronawirusa" jeśli dobrze pamiętam). To już tak naprawdę od banków i ewentualnych ustaleń z KNF będzie zależeć jak będą brać pod uwagę później te statusy przy kolejnych kredytach. Przy wakacjach covidowych banki zwyczajowo blokowały klientów na 6-12 miesięcy, jak będzie teraz to nie wie nawet Pinokio. Ok, czyli już jestem na czarnej liście za wakacje covidowe, więc nic mnie nie powstrzyma Poza faktem że nie mam kredytu na własne potrzeby mieszkaniowe Edytowane 10 Czerwca 2022 przez Observer Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 2 minutes ago, Kalel said: ja sobie poczekam az na spokojnie wpadnie mi pelna rata w okolicach lutego. akurat bedzie na lekkie urządzenie chałupy. Możesz skorzystać 4 razy w tym roku i 4 razy w przyszłym, dlaczego odmówić sobie 4 miesięcy spokoju w tym? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Możesz skorzystać 4 razy w tym roku i 4 razy w przyszłym, dlaczego odmówić sobie 4 miesięcy spokoju w tym? nie doczytałem tylko - czy wakacje można też wziąć w przypadku gdy dopiero jestem na etapie niepełnego kredytu tj. wpłacania transz deweloperowi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Ja tam od razu w to wchodzę jeszcze mam taki pomysł aby zrobić to tak, aby mieć to dwa miechy od razu jeden po drugim Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 No ja biorę od razu 4 miesiące pod rząd i wyjebane na nich Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi