Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assassin’s Creed: Origins

Featured Replies

Opublikowano

Jakiś czas temu pisałem (już nawet nie pamiętam w którym temacie), że w jakikolwiek temat z nową grą bym nie wlazł, tam Bansai opisuje swoje wrażenia z grania, albo już nawet ukończenia i wrzuca filmiki z rozgrywki - to jest dzik nie z tej ziemi - na wszystko ma kasę i czas, ale tym ELITE to mnie konkretnie wtedy zaimponował :)

Wracając jednak do Assassina - dobry filmik z tymi stealth killami - beka, że tak łatwo można to załatwić. Choć z drugiej strony reszta patrolujących przeciwników wcale nie wydawała się bardziej czujna od tych śpiących :)

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 161,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To co teraz napiszę to są wyłącznie moje subiektywne odczucia na temat tej gierki.   Nie bawiłem się tak dobrze w open worldzie od czasu grania w ostatnią Zeldę. Grając czuć, że UBI nie tworzyło tej

• Prawie wszystko w tej grze poki co mi siadlo, swiat, jego spojnosc, graficzka i nawet gameplay, system walki moglbym okreslic jako 'drewno souls' jednak mimo tej 'szorstkosci' ktorej nie ma w soulsach

• Gram na PS4 pro, już nabite 30 godzin i ani razy mi grafika nigdzie nie zwolniła. Gra jest piękna to raz i zaj3bista to dwa. Moje prywatne GOTY tego roku.   

Opublikowano

Od poczatku gram na Hard. Nie wiem o ile jest lepsza od grania na normal. Poki ci mam 38 lv ale do Anubisa zdążę wbic max level postaci i sie odpowiednio dozbroic.

To najlepszy Assassyn w calej swej serii. Ciesze sie ze nie wybralem Wolfensteina 2 i wspolczuje tym co to zrobili XD

Opublikowano

Ciesze sie ze nie wybralem Wolfensteina 2 i wspolczuje tym co to zrobili XD

Nawet nie wiesz jakie głupoty piszesz.

Opublikowano

Ja tam tez zastanawiałem się między ac i wolfem i tez cieszę się ze wybrałem pierwsze. Dziesiątki godzin miodnej rozgrywki. Mam ponad 35h i opinia cały czas taka sama

Opublikowano

No wiesz - trochę różne targety, więc raczej kwestia gustu, bo przypuszczam, że w takim AC Origins nie postrzelam no nazioli w akompaniamencie ostrej muzy...

Dla mnie nie było "wyboru", bo jak już pisałem - brałbym obydwie, ale że poprzednie dwa Assassiny jeszcze do zaliczenia, więc wybór Wolfa był jedynym słusznym w tym dniu (27.10.2017). AC poczeka, stanieje i raczej się nie zepsuje, więc nie ma tego złego...

No i jutro Horizon dostaje dodatek - dwa open-worldy z łukiem na raz? Wybieram Aloy, bo jest fajniejsza niż Bayek :)

Opublikowano

Czyli cycki wygrały? :D
Ja tam mam podobne podejście - każda z tych gierek tak naprawdę stanieje i będzie można je ograć na spokojnie w miarę możliwości czasowych i finansowych ;) Multi w nich nie uświadczysz, więc nie ma pośpiechu.

Opublikowano

Projektant lvli w wolfie powinien być wy(pipi)any na zbity ryj. Ta gra powoduje frustracje... Niby dobra strzelanka, fajnie sie morduje, ale co z tego jeśli każda miejscówka jest mega nieintuicyjna i powoduje w(pipi)ienie.
Opublikowano

Kupiłem i ja. Jestem na początku (Siwa), robię poboczne questy i jade dalej z tematem. Mam ochotę poznawać fabułe, poboczne poczekają.

W skrócie napisze, że póki co jestem zadowolony. Świat jest przepiękny (gram na ps4 pro, 4k TV i HDR). Szacun za draw distance, zmianę pogody, oświetlenie, GI, życie randomów etc. Wiele przede mną, ale pierwsze wrażenie jest mega dobre. Muzyczka, klimat oraz chęć eksploracji na ++++. Naprawdę chce się w to grać, zbierać surowce, ulepszać ekwipunek. Ciekaw jestem jak dalej potoczy się fabuła. 

Walka wydaję sie być nieco za łatwa. Mam 8 level, pewnie jeszcze nie spotkałem koxów z którymi byłoby ciężko right? 

Opiszę więcej wrażeń za kilka dni. Na zakończenie podsyłam dużo screenów:

https://imgur.com/a/aNiEx

Opublikowano

Fajny smaczek dziś zauważyłem. Stojąc na jakimś bambusowym? płotku/balustradzie jakiegos glinianego domku zeskoczyłem na przeciwnika żeby go ubić a to drewniane cos rozwaliło sie pod wpływem mojego odepchnięcia :p dobrze ze nie sloczylo się jak na rożnego rodzaju filmach z failami na yt i nie spadłem obok typa na ryj^^

Opublikowano

to prawda że jak masz kolege co robi dużo zdjęć to na mapie je widać cały czas? Nie da rady tego wyłączyć?

Opublikowano

Projektant lvli w wolfie powinien być wy(pipi)any na zbity ryj. Ta gra powoduje frustracje... Niby dobra strzelanka, fajnie sie morduje, ale co z tego jeśli każda miejscówka jest mega nieintuicyjna i powoduje w(pipi)ienie.

Starh już ci pisałem na nikogo, idz graj w asasyna jak się gubisz w Wolfie :pawel:

Opublikowano

to prawda że jak masz kolege co robi dużo zdjęć to na mapie je widać cały czas? Nie da rady tego wyłączyć?

Da radę. Bedac na mapie - strzałka do dołu/góry już nie pamiętam.

Dodają się tylko foty z photo mode.

Opublikowano

to dobrze bo w jakiejś recenzji przeczytałem że się nie da tego wyłączyć a byłoby to problematyczne jakbym ogrywał miesiąc po premierze :)

Opublikowano

Ta fauna tutaj jest świetna. Chyba wcześniej w grze takiej nie widziałem. Zwierzaki mają swoj cykl dobowy, walczą też między sobą- hieny atakują lwy, krokodyl może sie połasić na hipcia, hipcie same też się gryzą, a te kopytne z porożami (wyleciala mi nazwa z głowy) owymi porożami się stukają. Kilka razy widzialem nawet jak ptaszor porwał z piasku węża i odleciał.

Fajnie też ze strażami- nie warują całymi dniami, tylko się zmieniają. Na jednym posterunku dwóch pilnowało, dwóch spało. W innym miejscu jeden po prostu sobie drzemał oparty o wbitą włócznię.

Niby nic, ale robi klimat, że ten świat żyje swoim rytmem.

Opublikowano

a w far cry primal czy far cry 4 grałeś ? tam też fauna sobie spała i inne rzeczy robiła.

Gra mega fajna tylko na początku miałem zonka z ustawienie hdr. Pierwszy raz gra kazała mi samemu ustawić minimalne i maksymalne naświetlenie. Musiałem w necie poszukać dla mojego tv :D  Inne gry hdr z automatu ustawiają.

Piękna gra i na razie po 6 h nie nudzi się jak chociażby horizon po tylu godzinach. Co będzie dalej zobaczę.

Opublikowano
  • Autor

czytam te wszytskie wasze opinie i bardzo sie ciesze, ze ta seria wrocila do lask graczy i oczywiscie, choc czasu mam jak na lekarstwo zaopatrzylem sie we wlasna kopie. Swoja droga wspominalem juz tu dawno temu o tym, ze marzy mi sie Assasyn w Egipcie no i prosze :) a zaczynam juz rozkminiac gdzei powinna sie odbyc kolejna czesc i na mysl przychodzi mi tylko jedno... Chiny

Opublikowano

Miałem ominąć AC:O szerokim łukiem, ale smaka mi strasznego robicie. Teraz zastanawiam się, czy nie pominąć Unity, ale tamten klimat też mi odpowiada i chyba lepiej chronologicznie do cyklu podejść. Sindicate odpuszczam, jakoś mnie setting odrzuca.

Opublikowano

Unity to najgorsze scierwo na tej planecie i goraco polecam omijac te gre szerokim lukiem.

Opublikowano

Miałem ominąć AC:O szerokim łukiem, ale smaka mi strasznego robicie. Teraz zastanawiam się, czy nie pominąć Unity, ale tamten klimat też mi odpowiada i chyba lepiej chronologicznie do cyklu podejść. Sindicate odpuszczam, jakoś mnie setting odrzuca.

zdecydowanie syndicate lepsze od unity ale obie gorsze od origins

Opublikowano

uuuu 2-3 tyg pewnie bo wolf i ac jednocześnie ogrywam. Zobaczymy pewnie wolfa wcześniej będę sprzedawać:)

Opublikowano

Ja mam podobne dylematy, z tym że twardo trzymam się swojego postanowienia i siedzę przy UNITY - jak zobaczyłem tę typowo UBIsoftową mapę obrzyganą milionem pierdół to aż mi się odechciało, ale graficznie i klimatycznie jest dobrze, więc nie ma źle.

Syndicate też nie odpuszczę, wręcz nie mogę się doczekać.

No a Origins... Powiem szczerze, że nie spodziewałem się aż takiego sztosa i trochę nawet drwiłem z kumpla, który pisał mi "nadchodzi GOTY". Co prawda w żadne GOTY nie wierzę, nie w tym samym roku co Horizon, NieR Automata, PREY, The Evil Within 2, czy chociażby megazayebiste The Surge, które teraz ogrywam, ale jestem w stanie uwierzyć, że to świetny tytuł i prawdziwy must-have. Mam nadzieję, że do połowy przyszłego roku i ja odcisnę swoje ślady w egipskim piasku :)

Opublikowano

Jak sie jarasz Surge to wez sobie Nioha odpal chlopie. :)

A co do Origins no to tak jak pisalem, najlepszy asasyn, nikt mi nie wierzyl a tu prosze, kazdy pozytywnie zaskoczony. :cool:

Opublikowano

Czy w tym temacie komuś ten Origins się nie podobał po jakichś 2h gry?

jakoś sam ten klimat ciapatych i egiptu mi nie podchodzi póki co