Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metro Exodus

Featured Replies

Opublikowano

RUS/ENG to jedyna prawilna opcja.

Na drugim przejsciu mozna sobie ENG/ENG odpalic dla tych tekstow pobocznych do ktorych niestety nie dali napisow, licze na to ze w Exodusie o to juz zadbaja.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 107,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gierka pękła w kilka dni. Bardzo dobry tytuł i szczere, pozytywne zaskoczenie tego roku. Tak, gra ma kilka wad takich jak: - słaba animacja - małe błędy techniczne - niemowę główne

• Ok, czyli standardowe "nie znam się, ale się wypowiem". Metro 2035, to wstęp do wydarzeń z Exodus, więc zarzuty jakoby było za mało Metra w Metrze nie trafione. Flagowy obraz powierzchni w Metrze

• Gierka juz w napedzie, prosto z pracy pojechalem po swoja kopie, nie czytalem ani jednej recenzji, mom to w chooju, zaraz odpale i przekonam sie co i jak.

Opublikowano

Najlepsza opcja to ruski oryginał i polski LEKTOR.  Mirosław Utta ma dożywotnie propsy od polskiego fanbaseu za to jak swoim głosem spotegowal klimat w stalkerze. Ewenement. 

Opublikowano

Jak dla mnie to Rus/Eng. Czytając debatę z kilku poprzednich postów przypomniało mi się Kovski Radio w GTA2 gdzie bardzo podobało mi się jak koleś nawijał po angielsku z ruskim akcentem "Heppi borzdej Borys, Borys smierż is tłelf tudej" :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ogień :wub: Ale własnie ten trailer pokazuje dlaczego angielski dublaż będzie zyebany. Swoją drogą będzie bundelek z XOX i całą trylogią (szkoda, że Redux nie dostanie patcha pod 4K ale nie można mieć wszystkiego) 

Opublikowano
14 minut temu, _Be_ napisał:

Ogień :wub: Ale własnie ten trailer pokazuje dlaczego angielski dublaż będzie zyebany

+ milon!

Pozwolę sobie zatem wstawić jedyną koszerną wersję trailera...

Edyta: Sobies, Ty luju! ;)

Edytowane przez Czezare

Opublikowano

Preorder złożony na shopTo i mam nadzieję że grę dostanę dzień przed premierą żeby już w piątek i weekend na(pipi)iac :banderas:

Opublikowano

Świetnie to wygląda. Czuć przeskok generacji. Będzie survival, pełna gębą, ale jak tam fabula ? Wiemy cos więcej ? Pozostałe części a zwłaszcza ostatnia była mega wciągająca.

Opublikowano

Zaje.bista limitowana edycja ekskluzywna z uniwersum Metra.

W pudle znajdziemy:

• W pełni funkcjonalny zegarek Nixie
  • Maskę gazową z filtrem
  • Działającą latarkę Bullet, stworzoną z łuski prawdziwego naboju
  • Spartański nieśmiertelnik z wygrawerowanym imieniem otrzymującego zestaw
  • Skórzany pokrowiec na mapę oraz mapę podróży Aurorą z gry
  • Personalizowany certyfikat autentyczności podpisany przez Dmitrija Głuchowskiego i Andrew Prokhorowa

A wszystko to wkonane recznie :wub:

Niestety, chyba nie do kupienia dla zwyklego smiertelnika.

Opublikowano
7 godzin temu, Voytec napisał:

Fajnie, ale na YT do tego trailera nie ma napisów. Ni angielskich ni polskich. 

Zapomniałem, że z Ciebie taki młodzik :)
Ja tam w szkole miałem rosyjski - "ałfawit uzie my znajem..." itd. Choć wszystko fonetycznie ogarniałem, bo z tym pisaniem to do dziś mam problemy (odczytam, ale będzie to dukanie analfabety) :)

Opublikowano

Szkoda, ze takich kolekcjonerek Nam nie robia. Bylo by sie o nie zabijac. Szacun dla deweloperow. 

Opublikowano
14 godzin temu, Wredny napisał:

Zapomniałem, że z Ciebie taki młodzik :)
Ja tam w szkole miałem rosyjski - "ałfawit uzie my znajem..." itd. Choć wszystko fonetycznie ogarniałem, bo z tym pisaniem to do dziś mam problemy (odczytam, ale będzie to dukanie analfabety) :)

Czyli z rosyjskim u Ciebie tak jak z polskim. :)

Ale edycja Artema przecudowna. Trzeba będzie śledzić kanały Metra i wziąć udział w konkursie. Prawdopodobieństwo wygrania będzie jak w totka ale cóż... zawsze warto próbować ;)

Opublikowano
12 godzin temu, Bansai napisał:

Za taki zegareczek bym grube hajsy dal.

1 godzinę temu, u55r napisał:

Bedzie do kupienia na ebay:fsg:

:lapka:

Opublikowano

Pierwszy odcinek Making Off. Cholera, oglądając to jeszcze bardziej mam ochotę rzucić im pieniądze za grę. Studio w Kijowie wygląda strasznie. Na Malcie to już zupełnie inna historia :)

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Kusi mnie Aurora, ale cholewa wie, co w tym Expansion pass będzie. Bo grę na bank biorę na premierę. 

Szkoda też, że nie pokusili się o edycję jaką miał FC Primal, tyle, że zamiast słownika taki artbook. Do takiej gry idealnie by pasowała taka EK. 

Opublikowano
W dniu 10.01.2019 o 17:36, Voytec napisał:

Pierwszy odcinek Making Off.

Bardzo częsty błąd, szczególnie u ludzi którzy dopiero zaczynają przygodę z branżą filmową także poprawię - making OF! Przez jedno FFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Opublikowano
9 minut temu, PiotrekP napisał:

Kusi mnie Aurora, ale cholewa wie, co w tym Expansion pass będzie. Bo grę na bank biorę na premierę. 

Szkoda też, że nie pokusili się o edycję jaką miał FC Primal, tyle, że zamiast słownika taki artbook. Do takiej gry idealnie by pasowała taka EK. 

Hmmm, mam mieszane uczucia co do Expansion Passa. Dopiero co splatynowałem z nowym rokiem Last Light i różnica między podstawką, a dodatkami jest zbyt duża. Założyłem sobie 100% trofeów co wiąże się razem z wymaksowaniem DLC ale te są tak brutalnie nijakie, że ciężko się w nie gra. Najlepiej wypadają 3 misje Pawła, Khana i Anny, ale to za mało, żeby powiedzieć że dodatki są choćby spoko. Pozostał mi jeden, w którym wychodzi się na powierzchnię i szuka 30 artefaktów i podobno on jest w miarę sensowny, ale tak czy siak - DLC są słabe.

Mam nadzieję, że 4A wzięli sobie do serca jak wydaje się dodatki do gry. CDPR i Techland na pewno chętnie podpowiedzą to i owo.

2 minuty temu, Ryo-San napisał:

Bardzo częsty błąd, szczególnie u ludzi którzy dopiero zaczynają przygodę z branżą filmową także poprawię - making OF! Przez jedno FFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Okkkkkkkkkkkkkkkkkkk. ;)

Opublikowano

@Voytec tym bardziej stawiam, że tu będzie tak samo. Bo gra  będzie w stylu:

dojazd ciuchcią na miejsce- misje główne aby ruszyć dalej- opcjonalne misje dodatkowe i exploracja- wejście do ciuchci i wybranie kolejnego punktu podróży. 

Więc odpadają jakieś misje w tych strefach, bo zanim wyjdzie dlc, będziesz już w kolejnej miejscówce. 

Kolejna rzecz to brak jakiegoś nowego gameplayu, albo choćby info co ten EP ma zawierać. 

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano
W dniu 10.01.2019 o 17:36, Voytec napisał:

Cholera, oglądając to jeszcze bardziej mam ochotę rzucić im pieniądze za grę

To samo pomyślałem :rotfl: Widzę grupę ludzi, którzy zaczynali w jakimś baraku na Ukrainie żeby dzięki pasji zrobić świetną serię gierek. U mnie day one zakup, widzę, że raczej mały hype na forum i pewnie część osób kupi ten szrot od Bioware i aż się nie dobrze robi :[