Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dom czy mieszkanie? Dyskutujmy.

Featured Replies

Opublikowano

@Ukukuki Jak się wychowałeś w domu, to ciężko w bloku będzie.

Aczkolwiek szef mieszka w kamienicy z dziewuchą i sobie chwali miasto na teraz, że wszystko ma pod nosem. Ostatnio w wakacje jak go pytałem na browarze, to tak nie umiał się jasno określić co by wybrał finalnie.

Szczerze, to jakbym miał 2mln w kieszeni, to bym miał ostrą rozkmine czy wybrać 100 metrów w fajnej okolicy czy dom za miastem. Teraz po drugiej strony parku mamy takie osiedle. Górne piętro, widok prosto na park.

To bym chyba wybrał niż dom poza miastem. Nie lubię robić dookoła chaty, ogrodzie. Działka mi starczy i jak mam coś czasem pomóc to mi starczy xD

Ale i tak beka z kuzynki która narzekała że mieszkała na zadupiu i słabo było za dzieciaka. Potem studiowali w Poznaniu. A beka polega, że zrobiła dokładnie to samo swoim dzieciakom. W cenie chaty wybudowali się za Poznaniem jakieś 20km. Niby blisko, ale tu zajęcia tam coś, wypad do miasta to ranga wyprawy. A jak jedna miała urodziny, to tłumy tam nie przyjechały z klasy. Pięknie się zatoczyła historia xD

• Odpowiedzi 280
  • Wyświetleń 53,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kenny tJJger
    Kenny tJJger

Odświeżam temat bo kupuje dom. Skromnie 130 m2 + strych 30m2 z dużym ogródkiem. Dzieciak będzie miał gdzie się bawić. Stare mieszkania pod wynajem zostawiam. 2 k zawsze wleci - będzie krechę spłacać i

• Czemu jest skarbobką bez dna? Jeżeli nie buduje się go z najtańszych materiałów, metodą gospodarczą to nie wiele więcej roboty jak przy dużym mieszkaniu. Mi przez 5 lat popsuły się szafki narożne w ku

• Ehhh, mamy dom,. Olbrzymi bo kiedy teść go stawiał mniejszych ponoć się nie robiło. Masa przestrzeni, ogródek, garaż, kanał do dłubania pod autem, połać ziemi za pomieszczeniami gospodarczymi i błoga

Opublikowano

Kupno domu i przeprowadzka do niego to zdecydowanie jedna z lepszych rzeczy jakie w życiu zrobiłem- gdzieś zaraz za zostaniem graczem. Działka 20 a, Dom 140 m2, garaż na 3 samochody z miejscem na siłownię i składzik. Dom nowoczesny, dużo rozwiązań smart- sterowanie telefonem, robot koszący na działce, mega tani w utrzymaniu, 15 km dobrym połączeniem od miasta. Wszystko ogarnięte za 1,1 mln, ale to przez uroki lokalizacji w Polsce B

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

To jest jednak nieporównywalny komfort życia w zestawieniu z mieszkaniem. Ja już mam dość i po prostu chcę uciec. Wiecznie jakieś dramy i afery na osiedlu, wszystko słychać, filmu głośno po 22 nie oglądniesz. Nawet curva orzechów po 22 nie można zmielić xd Brak ogrodu doskwiera.

Sciany z dykty?

Opublikowano
38 minut temu, Mejm napisał(a):

Sciany z dykty?

A to inna sprawa, mieszkałem w wielu mieszkaniach i nigdy nie miałem takich problemów. Ba, w większości miałem też duże kolumny stereo. Wszystko z umiarem. Ale mielenie orzechów po 22?

Opublikowano

Ukiuki mieszkałeś chyba w jakimś slamsach, bo się nie spotkałem w nowym budownictwie by ściany byly z dykty. W nocy normalnie głośniki chodziły czy łóżko tańcowało od pracy twórczej i nie słychać za ścianą.

Cala reszta się zgadzam - perkusję bym wstawił do garażu/pokoju i gitarę do jammowania to tylko dom.

Z drugiej strony z dziećmi mam dość dużo zajęć dodatkowych więc aktualnie to nie możliwe wynieść się z miasta. A cenie sobie wolny czas po pracy więc jak najmniej dojazdów gdziekolwiek. A warszawa w okresie gorącym (wrzesień - maj) to koszmar poruszania się autem / zbiorkomem.

Opublikowano

To ja mam zupełnie inne doświadczenie - nie widziałem jeszcze mieszkania w nowym budownictwie, w którym byłaby cisza...

W niektórych to nawet słychac, jak sąsiad światło zapala, ktoś idzie na klatce i rozmawia? Pół bloku go słyszy - jedynie właśnie w starych kamienicach było mniej słychać, ale może dlatego, że w okuł mieszkali sami starzy ludzie.