Skocz do zawartości

Właśnie zacząłem...

Featured Replies

Opublikowano
11 minut temu, Josh napisał(a):

NG2 w Master Collection jest tak samo zwalone czy trochę lepsze?

W NG2 Black nie grałem, ale bazuje na Sigmie 2, która była totalnym downgradem. Jak chcesz ruszać dwójkę, to najlepszą opcją dalej pozostaje odpalenie oryginalnej wersji z X360.

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 313,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Po skończeniu RE7, poszedłem ochoczo do sklepu po coś nowego. Wybór padł na Uncharted 4. W końcu jest 2020, to chyba nadszedł czas.   Właśnie dotarłem do Szkocji i jest wszystko, czego bym s

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Hotline Miami  Ktoś tam polecał, że niby fajne. Pograłem jakieś może z 20 min i nie powiem jest ciekawie. Bardzo fajna muza i trochę kombinowania bo jest się na strzała. Grafa niestety

• Dostałem impulsu pod wpływem lektury o najlepszych jrpgach. Szybkie ściąganie emulatora epsxe, podpięcie dual shocka 3 na kompie i już od wczoraj naginam w Chrono Crossa. Parę lat temu zrobi

Opublikowano

PoP: The Lost Crown.

Jaki to jest sztos. Ostatni raz się tak dobrze bawiłem przy Hollow Knight.

Opublikowano

7 hours ago, Josh said:

NG2 w Master Collection jest tak samo zwalone czy trochę lepsze?

Wydaje mi sie, ze jest podobnie. To w sumie Sigma 2 z krwia zamiast chmurek. Gra sie fajnie, ale MN jest naprawde trudne, a miejscami przepierdolone. Na szczescie tych durnych momentow nie ma az tyle i poczucie progresji jest odczuwalne. Na kazdego przeciwnika sa sposoby i stosowna bron. Ja wciaz molestuje Guillotine Throw, staram sie przechodzic z UT do UT/ET no i naduzywam Lunara i jego mlynkowe UT (lewa gala dookola plus Y/PS_triangle).

Opublikowano

Forza Horizon 5 (PS5)

Cena jak na kilkuletnią grę wysoka, ale ilośc zabawy jaka nas tu czeka raczej to usprawiedliwia. Już na starcie dostajemy masę aut, więc jest w czym wybierać. Meksyk czeka na mojego lachona, już zdążyła uświnić beemkę.

1974b1fddeb49-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

God of War 2018. Absolutnie zajebista gra. Przepiękna nawet na Steam Decku, przegrywalna i ciężko się oderwać. Kratos to przekozak

Opublikowano

Ghost Recon Future Soldier (PC)

Kolejny z tytułów który lubię sobie co jakiś czas przejść. Szkoda, że nigdy nic takiego już nie ujrzymy. Tytuł nie wymyślał koła na nowo, ale strzela się fajnie. No i zdejmowanie celów przez oznaczanie nadal spoko, ale grając w czwórkę emocje byłyby większe.

Opublikowano

Trails in the Sky the 3rd (PC, Steam Deck)

W końcu się zabrałem za Trails in the Sky the 3rd. Kupiłem to na początku 2023 (ponad dwa lata temu) i do tej pory jakoś nie mogłem... Niestety przed zagraniem naczytałem się opinii o grze (generalnie jest ona uznawana za najsłabszą grę w całej serii AFAIK), które chcąc nie chcąc wpłynęły na moje nastawienie do niej. Początek mnie pozytywnie zaskoczył, bo było na szynach, ale jak w poprzednich częściach -- dużo gadania i fabuły. A potem wszedł ten nieszczęsny dungeon crawl, chociaż i tak lepiej mi się gra niż się spodziewałem. Drzwi są fajne, ale dzisiaj zrobiłem rage quit na pierwszej mini gierce (szczelanie do stateczków w ramach historyjki pt. "Capua's Delivery Service"). Proszę deweloperów, jak nie umiecie robić sekwencji akcji w swojej turówce, to tego nie róbcie. To nigdy nie wychodzi dobrze. Zmieniłem poziom trudności na easy na tę gierkę, bo gra się w to fatalnie. Kto robi celowanie na analogu, strzał na A, a zoom na B???

Najbardziej mi brakuje żyjących miast jak w poprzednich częściach. Chodzenia od NPC do NPC i zagadywania do każdego, żeby poznać dalszą część jego małej historii (a to córka się przygotowuje do ślubu, a to syn nie chce się uczyć, a to żona jest zła na męża, że ten ciągle chodzi na ryby, itd :) ).

Wgrałem sobie moda z japońskim VO z Vity, bo poprzednie dwie części przeszedłem właśnie na Vicie w wersji Evolution. Nie znam japońskiego, ale sam voice acting i intonacja mi robi. Nie wiedziałem, że mama Tity jest takim szalonym naukowcem. D

Z technikaliów -- gra stara i niewymagająca, śmiga w 90fps na SD OLED, a baterii to nawet nie trzeba sprawdzać, bo nie ma szans, żeby rozładować na jednej posiadówie.

Opublikowano

W ramach lekkiego sprzątania backlogu z PS3 zacząłem bardzo fajną grę z gigantycznymi mechami twórczości From Software:

Spoiler

timestamp

No i muszę przyznać, że jak na razie bardzo miłe zaskoczenie. notbad Animacja mechów bardzo płynna i szczegółowa, graficznie przyzwoicie, w miarę stabilne 60fps, bardzo efektowne cut-scenki oraz rozbudowana jak na tego typu grę mechanika, sterowanie i zakres ruchów.

Gra ma dobrą opinię, z tego co widziałem, i choć wygląda niepozornie na pierwszy rzut oka, to zaczynam rozumieć te uznanie. Nie ma co, From Software wiedziało już wtedy co robi.

Szkoda, że gierka bazuje na raptem kilku odcinkach OVA. Ale mimo tego zdaje się dość rozbudowana. Zobaczymy jak dalej.

Opublikowano

Alone in the dark (PS5)

Trzeba w coś pograć oprócz FH5. Dopiero co wpuściłem Emily do rezydencji, więc to sam początek.

19789d6dfa579-screenshotUrl.jpg