Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 34 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Warcraft 1 xd. No powiem wam, że mam mocną tolerancję na retro tak tutaj jest ciężko. Gram w wersję z goga nie te brzydkie odświeżenia. Pixelart bardzo fajny i klimatyczny ale też mapy mega surowe. Muzyka super no ale ja zawsze powtarzam, myzuka w grach lat 90 jest nie do podrobienia i ją uwielbiam.Sterowanie to jest dramat i tak winduje poziom trudności , że szok. Jednostki ślamazarne, nie ma znaczenia czy to jeździec, piechur idzie praktycznie tak samo. Do tego szukanie dla nich scieżki jest wyzwaniem jak dla Nintendo zrobienie gierki od 18 lat. No ale jakoś dają sobie radę, jak się zaklinują to się sami odklinują xd Mega to utrudnia wydobycie surowców, szczególnie jak się zaczynają klinować w bazie.Nie jestem pewny czy skończę ale będę próbował, jestem w 4 misji orków.Niesamowite jaki postęp dokonał się w tym gatunku pod względem sterowanja czy zarządzania oraz inteligencji jednostek.Przeszedłem swego czasu całego W1 nie wiedząc, że przytrzymując Ctrl można zaznaczyć jednocześnie 4 jednostki... Pozostałość po Dune 2, a że instrukcji się nie posiadało, to nawet mi nie przyszło do głowy wtedy kombinować z klawiszami. :DNiemniej jednak gdybym dziś miał W1 przechodzić, to mimo wszystko tego remastera. Jedyne co mnie powstrzymuje, to niechęć do zakupów w launcherze Blizzarda. Wciąż się łudzę, że kiedyś wrzucą te swoje gierki przynajmniej na Steam.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ja się o tym dowiedziałem jak szukałem skrótu na rozglądanie się myszką a nie strzałkami. No ale to byla 3 misja xd