Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał:

Godfall to (pipi) którego twórcy wiedzą że wydanie tego na premiere konsoli to jedyna szansa żeby ktoś to kupił. Jezu jak mnie ta gra obrzydza 

W miejsce Godfall można wstawić The Medium i też będzie pasowało.

Spoiler

Tak, tak, przewaga gierki od bluber team jest taka, że jest w gp za 4zł, a nie jak godfall za 360zł. :usmiech:

• Odpowiedzi 25,3 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Godfall będzie miało swoich fanów i tyle. Gra mnie osobiście nie interesuje, ale te wstawki ma bardzo fajne i w sumie obejrzałbym coś dłuższego w tej formie.

Opublikowano
4 godziny temu, Soul napisał:

Oj dla mnie K2 najlepsza w MP a mapa akademia radeka mega sztos :xboss:

Zgadzam sie w 100%. K2 miał najlepsze multi z całej serii plus grafa robiła mega wrażenie. Co do omawianej mapy wszyscy tam grali i do tej pory wspominają. Co do ksf gra fabularnie odstawała, jednakże multi było bardzo przyjemne i serwery były bardzo dlugo oblegane mnóstwem graczy. Tak na prawdę nie wiem czemu w pewnym momencie nastąpił odplyw zainteresowanych a serwery swiecily pustkami. Szkoda że gry do plusa nie wrzucili bo by drugą młodość przeżyła.

Opublikowano

To już nikt nie gra online w Polsce? 

Nie wiem, czy Godfall będzie dobre, ale wygląda na ciekawy coop. 

All stars wyglada na połączenie Destruction Derby z Twisted Metal2. 

Kiedy ostatnio mieliśmy Deatmatch samochodowy? 

Ja sie cieszę z tych gier, bo to coś innego i świeżego. Zresztą co kogo boli, że duży wybór na premierę będzie? 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Opublikowano

Wygląda zacnie. Naprawde się ciesze że rozwineli dasha z ps4 a nie poszli w kafelki jak w telewizorach a androidem. 

Opublikowano

No i elegancko, bardzo mi sie podoba.

Czyli burger king jednak zapowiedzial ta prezentacje a nie tylko konkurs :kaz:

Opublikowano

Ogólnie bardzo spoko, ten nowy share play wygląda fajnie jak się ustawi gdzieś okienko w rogu. Teraz czekać na więcej.

Opublikowano

Szkoda, że store nie pokazali. Ale menu czyste i schludne, to co lubię. Pytanie ilu devów wykorzysta te wszystkie ficzery, typu filmiki do znajdziek, lista zadań, itd. Bo pewnie skończy się tak jak na PS4, że w paru exach i tyle.

Opublikowano
W dniu 9.10.2020 o 17:02, LukeSpidey napisał:

W PS3 bardzo podoba mi się, że przy włączeniu płyty z grą lub najechaniu na ikonę gry cały dash zmieniał swój motyw na ten gry. Dodatkowo emocji dodaje też muzyka, która pojawia się razem ze zmianą. Uważam, że to jeden z najlepszych patentów na konsoli SONY i szkoda, że nie doczekał się kontynuacji na PS4 i zapewne nie będzie go też na PS5. 

EkXzW7rWAAAGyJG?format=jpg&name=large

EkXzVk_XcAAQ1uL?format=jpg&name=large

:)

7 minut temu, Patricko napisał:

Szkoda, że store nie pokazali. Ale menu czyste i schludne, to co lubię. Pytanie ilu devów wykorzysta te wszystkie ficzery, typu filmiki do znajdziek, lista zadań, itd. Bo pewnie skończy się tak jak na PS4, że w paru exach i tyle.

Został miesiąc, myślę że od dzisiaj zacznie się całe show, MS zdjął emabargo na wszystko dzisiaj to i Sony ruszy cztery litery z informacjami

Opublikowano

Wogóle zastanawia mnie ta współpraca (jakakolwiek by nie była) z Burgerking. To w końcu amerykańska resturacja i bardziej kojarzy się z amerykańska konsolą. 

Opublikowano

Świetnie to wygląda, czekam na kolejne materiały. Filmik niby 11,5 minuty, a zleciał w moment. 

Jest bardzo szybko, czysto i schludnie. Na początku może trochę za dużo tych kafli, ale wydaje się, że całość ma swoje logiczne rozmieszczenie. Poza tym prezentuje się next-genowo mocno i jest coś jednak innego niż na PS4, super. 

Opublikowano

Superancko :D To teraz bym chciał zobaczyć jeszcze gameplay z Demonsów razem z HUDem xD

Opublikowano

Dash prezentuje się świetnie, designem przypomina systemy Apple. Widzę, że podebrali od Xboxa co dobre, od siebie też dorzucili trochę przydatnych funkcji i całość prezentuje się spójnie i przejrzyście. Nie żałuję pre-ordera :)

Opublikowano

Obejrzałem ponownie, podoba mi się, że dash jest czysty, brak zasłaniających elementów czy reklam. W tym menu podręcznym trochę gorzej, za duże te karty i ciężko się połapać.

Generalnie bardzo ładnie, ładna ewolucja tego z ps4.

Opublikowano

Nowe menu fajne! widać ze wykorzystuje moc SSD, ciekawe jak używanie płyt będzie miało efekt, czy wszystko i tak będzie instalowane na HDD żeby utrzymać ten poziom

Opublikowano
6 godzin temu, 20inchDT napisał:

Coś dużo "pomyłek" mają z tym DS. Najpierw trailer, a potem 2 razy info w sklepach.

Z wieloma grami masa pomyłek, Square Enix w wywiadzie powiedzieli że nie wiedzą nic o wersji na pc :laugh:

Coś nowego oprócz tych kart na dole z postępem gry przykładowo pokazali w tym dash?  bo chyba to samo co w PS4 tylko ładniej zrobione

Opublikowano
2 minuty temu, Fanek napisał:

Z wieloma grami masa pomyłek, Square Enix w wywiadzie powiedzieli że nie wiedzą nic o wersji na pc :laugh:

Coś nowego oprócz tych kart na dole z postępem gry przykładowo pokazali w tym dash?  bo chyba to samo co w PS4 tylko ładniej zrobione

Jest mnóstwo nowych funkcjonalności. 

Jest np. specjalny system wyzwań na kartach, który może być zależny od twórców gry - tzn. mogą w pewnym momencie udostępnić wyzwanie do zrealizowania, do którego przechodzisz bezpośrednio z poziomu karty i od razu do wybranego punktu w danej grze. Przejście takiego wyzwania ma zapewnić jakąś nagrodę czy bonus (nowy awatar, motyw) lub miejsce w rankingu. Każda gra (potencjalnie) na PS5 ma wspierać możliwość rozpoczęcia rozgrywki od dowolnego miejsca. 

UI działa w 4K z HDR. Przełączanie się pomiędzy grami to maksymalnie 8 sekund do momentu rozpoczęcia zabawy. 

Do tego masz screen share, dokładne statystyki rozgrywki, panel z podpowiedziami, szereg udoskonaleń w samych motywach (np. od twórców będzie zależne, jak bardzo motyw zmieni się pod odpaleniu zakładki z grą. Może pokazywać Twój ostatni level który ukończyłeś, lub ten nowy, a może być statycznym obrazkiem). 

Jest tego dużo więcej, tylko trzeba się wczytać.