Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
23 minuty temu, Homelander napisał(a):

No to mają mój głos. Ciekawe czy zgarnę coś za sam screen z preordera

zaraz, zaraz... kupujesz pro? a czy to nie ty najwięcej płaczesz w temacie xboksa, że nie ma na niego gier i w ogóle szkoda pieniędzy, żałujesz zakupu series s (za 1000 zł kurva) bla bla...? no faktycznie, zakup pro za 3500zł/ponad 3500zł ma większy sens

Edytowane przez krzysiek923

• Odpowiedzi 25,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
Just now, krzysiek923 said:

zaraz, zaraz... kupujesz pro? a czy to nie ty najwięcej płaczesz w temacie xboksa, że nie ma na niego gier i w ogóle szkoda pieniędzy, żałujesz zakupu bla bla...? no faktycznie, zakup pro za 3500zł/ponad 3500zł ma większy sens

No mam zamiar w Gamestopie oddać PS5 (410$ płacą), Series S (245$). I do Pro dopłacę jakieś 120$. Tyle jestem w stanie dać. Series S nie odpalałem od kiedy mam Steamdecka, a nawet wcześniej praktycznie wcale. A PS5 mam premierową, więc jest okazja wymienić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Figuś napisał(a):

image.thumb.png.a0acf6b1629230ccc0e0253f72f88673.png

może się do jakiejś zapowiedzi szykują

PS5 Pro launch title ? :notbad:

Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

PS5 Pro launch title ? :notbad:

No przecież jest. TLoU Part 2 Remastered PS5 Pro Enchanted Edition

Opublikowano

Nie wiem czy każdy wchodzi do piwnicznego tematu, ale John chyba dostał dzisiaj Prosiaka na stół.

Opublikowano
7 minut temu, Homelander napisał(a):

No mam zamiar w Gamestopie oddać PS5 (410$ płacą), Series S (245$). I do Pro dopłacę jakieś 120$. Tyle jestem w stanie dać. Series S nie odpalałem od kiedy mam Steamdecka, a nawet wcześniej praktycznie wcale. A PS5 mam premierową, więc jest okazja wymienić. 

i co, jednak nie będziesz żałował trylogii gearsów, konsolowej wstecznej? żeby się później nie okazało, że znowu kupisz series s dorzucając do interesu

Opublikowano

no jak ma Steam Decka i dostęp do chmury to w sumie nie potrzebuje Xboxa. Trylogie Gearsów czy nowe gry XGS na które Steam Deck jest za słaby można ograć przez Xcloud o ile komuś nie przeszkadza niska rozdzielczość 

Opublikowano
5 minutes ago, krzysiek923 said:

i co, jednak nie będziesz żałował trylogii gearsów, konsolowej wstecznej? żeby się później nie okazało, że znowu kupisz series s dorzucając do interesu

Są Gearsy 5 na Decku. A jak mnie weźmie ochota na starsze to wykupię Gamepassa Standard na miesiąc i ogram w chmurze, też na Decku. Microsoft sam mnie zachęca do pozbycia się konsoli, no i mnie namówili

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Są Gearsy 5 na Decku. A jak mnie weźmie ochota na starsze to wykupię Gamepassa Standard na miesiąc i ogram w chmurze, też na Decku. Microsoft sam mnie zachęca do pozbycia się konsoli, no i mnie namówili

Gearsy 2,3 i Judgment to chyba jedyne ważne gry, których nie przeniesiono dalej na PC, bo chmura to chmura, gorszy sort. 

Opublikowano
1 minute ago, KrYcHu_89 said:

Gearsy 2,3 i Judgment to chyba jedyne ważne gry, których nie przeniesiono dalej na PC, bo chmura to chmura, gorszy sort. 

Na ekranie 720p decka chodzi to i wygląda idealnie. Testowałem

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Na ekranie 720p decka chodzi to i wygląda idealnie. Testowałem

Na Decku tak. 

Opublikowano

Panowie ja jestem ogólnie kibicem Xboxa ale w kategorii Najmniej niezbędna Konsola to oni zajmują pierwsze miejsce ;) na własne życzenie 

Opublikowano

I jest to jednocześnie ich największa zaleta jak i wada

Opublikowano

Jest nowy sofcik:

https://www.playstation.com/en-us/support/hardware/ps5/system-software-info/

Nie tak dawno temu theflow0 dostał 10k$:

https://hackerone.com/playstation/hacktivity?type=team

Więc bym się wstrzymał z aktualizacją obecnych konsol i jeśli coś z tego wyjdzie ciekawego, to wziął Pro jako drugą konsolę.

Opublikowano
47 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie wiem czy każdy wchodzi do piwnicznego tematu, ale John chyba dostał dzisiaj Prosiaka na stół.

Image quality too awful... Mam w grze 240h i nic awful w grafice nie widziałem, raczej byłem pod wrażeniem jak to teraz wygląda. Jeśli chodzi o grafe to niektórym naprawdę już w dupach się poprzewracało i pewnie w takie osoby celuje Sony z Pro. 

Opublikowano
Teraz, agst napisał(a):

Image quality too awful... Mam w grze 240h i nic awful w grafice nie widziałem, raczej byłem pod wrażeniem jak to teraz wygląda. Jeśli chodzi o grafe to niektórym naprawdę już w dupach się poprzewracało i pewnie w takie osoby celuje Sony z Pro. 

No też ograłem w perf całą grę, było średnie IQ, a już na pewno w przypadku tej gry można po prostu sporo poprawić (na forum też sporo osób narzekała z grających), więc nie dziwię się, jak to będzie główny sampel testowy dla DF. 

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

No przecież jest. TLoU Part 2 Remastered PS5 Pro Enchanted Edition

The Best Of The "I See What You Did There" Meme

Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No też ograłem w perf całą grę, było średnie IQ, a już na pewno w przypadku tej gry można po prostu sporo poprawić (na forum też sporo osób narzekała z grających), więc nie dziwię się, jak to będzie główny sampel testowy dla DF. 

Jeszcze dużo zależy z jakiej odległości się gra :). Niedawno sobie pykałem w Jedi Survivor i z mojej standardowej odległości grania  (jakieś 1,5m od 55" tv) performance był dla mnie okropny i wolałem grać w 30 fps. Wystarczyło się przesunąć te pół metra w tył i już performance był akceptowalny. Część ludzi nie zwraca uwagi na takie rzeczy, a pewnie większość i tam ma np 3m od 65" TV więc i obraz 1080p wtedy dobrze wygląda :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
1 godzinę temu, agst napisał(a):

No ale nie czarujmy w drugą stronę.

FFVII Rebirth w trybie performance wygląda słabiutko.

Jasne, designersko gra jest urocza, ale technicznie to momentami wygląda, jakby Full HD nie trzymało, wszystko jest rozmazane i niewyraźne.

Opublikowano

image.png.5b0571ad09dd9b29bcec19357485779a.png

Codename tej prezentacji to "Royal", może ma coś wspólnego z ruchem na Discordzie twórców Returnala:) oby. 

Opublikowano

No ale nie czarujmy w drugą stronę.
FFVII Rebirth w trybie performance wygląda słabiutko.
Jasne, designersko gra jest urocza, ale technicznie to momentami wygląda, jakby Full HD nie trzymało, wszystko jest rozmazane i niewyraźne.
Dokładnie to.
Wychodzi gierka życia i w performance jest dramat a w 30 to wiadomo.
I takich gier będzie coraz więcej.
Alan wake 2 taki to będzie przepaść na korzyść pro.
Death stranding 2?
O panie, ale to wjedzie w 4k.
To jest zakup aby przez następne 5 lat grać w należytej jakości.
Przynajmniej dla mnie.
Z 2 strony są osoby które odgrywają zelde na 77 OLED i też mówią że pięknie wygląda.
Że trzeba za jakość zapłacić?
No trzeba, takie życie.

Edit .
Nie wszystko jest przeliczalne na $$$.
Jeszcze chciałbym wspomnieć o takim kingdom come 2.
No zobaczyć takiego RPG w blasku chwalę i 60 fps - piękna sprawa.
A jak to będzie chodzić na bieda 5 to chyba każdy może przewidzieć.

Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać

Opublikowano
14 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

Dokładnie to.
Wychodzi gierka życia i w performance jest dramat a w 30 to wiadomo.
I takich gier będzie coraz więcej.
Alan wake 2 taki to będzie przepaść na korzyść pro.
Death stranding 2?
O panie, ale to wjedzie w 4k.
To jest zakup aby przez następne 5 lat grać w należytej jakości.
Przynajmniej dla mnie.
Z 2 strony są osoby które odgrywają zelde na 77 OLED i też mówią że pięknie wygląda.
Że trzeba za jakość zapłacić?
No trzeba, takie życie.

Edit .
Nie wszystko jest przeliczalne na $$$.
Jeszcze chciałbym wspomnieć o takim kingdom come 2.
No zobaczyć takiego RPG w blasku chwalę i 60 fps - piękna sprawa.
A jak to będzie chodzić na bieda 5 to chyba każdy może przewidzieć.

Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać

Chłopie ta konsola będzie mocniejsza o 40% max, zejdź na ziemię. A co do KC2 to jedynka mocno wisi na procku, więc tu lepsze GPU w niczym raczej nie pomoże poza jakością obrazu.

Edytowane przez tjery