Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Wyszła plota, że smaży się remaster LBP wraz z 4 częścią. Wcześniej było, że robi się nowy Motorstorm. Jeśli by to okazało się prawdą to niech ktoś jeszcze zrobi do kompletu Killzona i pod koniec generacji PS5 będziemy mieli PS3 vibe.

Opublikowano
W dniu 19.06.2025 o 21:55, oFi napisał(a):

poprawił design konsoli, która wygląda w końcu jak konsola

no niesamowity dezaaajn!!!!!!! Prostokątny kloc z wcięciem. Tutaj niektórzy sobie trzepali do totalnie nijakiego klocka series. Ostatnia konsola, która robiła na mnie wrażenie wyglądem to bazowe PS4, tylko ten błyszczący plastik był nie praktyczny, wyglądała futurystycznie i zajebiście. A wcześniej to pierwszy szarak. Mało która konsola jest ładna i jednocześnie się wyróżnia czymś pozytywnie.

Edytowane przez Pure Bladestone

Opublikowano
8 godzin temu, Patapon napisał(a):

Wyszła plota, że smaży się remaster LBP wraz z 4 częścią. Wcześniej było, że robi się nowy Motorstorm. Jeśli by to okazało się prawdą to niech ktoś jeszcze zrobi do kompletu Killzona i pod koniec generacji PS5 będziemy mieli PS3 vibe.

A jeszcze wcześniej były plotki, że już za moment pojawi się remaster Bloodborne. Raczej ostrożnie trzeba podchodzić do takich rzeczy, bo potem okazuje się, że jeden z drugim przeciekierem-plotkerem coś tam usłyszał, coś sobie dopowiedział, a potem będzie robić z gęby cholewę.

Opublikowano

Z Bloodbornem będzie jak z FFVII gdzie plotki a raczej "wishfull thinking" latały 15 od zapowiedzi w 2015.

Opublikowano

Nawet całkiem sensowne ploteczki o tych odświeżonych greckich GoWach do tej pory się nie potwierdziły, więc na spokojnie.

Opublikowano
10 godzin temu, Patapon napisał(a):

Z tego co wiadomo to ostatnia gra ze szmaciakiem czyli można powiedzieć właśnie lbp4, sprzedała się raczej średnio, a port na pc to miał bardzo małe zainteresowanie, to wątpię żeby powstała kolejna część. Co do remasterow to się zgodzę, przy małym nakładzie mogą wydać, żeby trochę kasy przytulić.

Opublikowano

Z całym szacunkiem do SackBoya, ale po co? LBP to wspaniały relikt przeszłości PS3, ale jako gra zestarzała się okrutnie. Niedawno robiłem podejście do wersji z PSP i gameplay tych gier jest na granicy prostactwa. Przy demku Astro z PS5 wyglądało to po prostu porażająco słabo, a SackBoy's Adventures nawet nie stało przy żadnym z Mario 3D. Na fali jest potężny AstroBocik, świetnie reprezentujących historię PS, a Sackboyowi pora pozwolić umrzeć.

Opublikowano
22 minuty temu, vip77 napisał(a):

Co do remasterow to się zgodzę, przy małym nakładzie mogą wydać, żeby trochę kasy przytulić.

Bez sensu było by wydanie gry tylko z podstawowymi poziomami skoro LBP mocno stawiało na levele zrobione przez społeczność, a że Sony wyłączyło serwery nawet do LBP3 to wątpię że będą stawiali nową infrastrukturę dla remastera. Już bardziej bym uwierzył w LBP4 (albo restart serii) z jednoczesną premierą na Switcha 2 i PC.

Opublikowano

Sackboy wielka przygoda to nie był restartem serii?

O tej grze można powiedzieć że to, albo lbp4, albo restart. Ja tak to odbieram.

Opublikowano

Dla mnie Wielka Przygoda to spin-off, nie ma numerka, inna rozgrywka, inny team to robił, podobnie jak np. Lego Horizon.

Opublikowano

Wątpię żeby MM klepnelo jeszcze kolejnego szmaciaka.

PS. Remstery mogą wydać 1-3 taki komplecik, to będzie trochę do skakania i ludzie bez online, też kupią gierkę, jak nie wyjebia za bardzo ceny.

Opublikowano

Niech cała parę sony przeznaczy w astrobota, bo to im akurat najbardziej wyszlo w ostatnich latach. Wbiłem platynke w sackboyu ale wiecej chyba bym nie chciał tego samego.

Opublikowano
39 minut temu, oFi napisał(a):

Niech cała parę sony przeznaczy w astrobota, bo to im akurat najbardziej wyszlo w ostatnich latach. Wbiłem platynke w sackboyu ale wiecej chyba bym nie chciał tego samego.

W tego astro bota co miałeś kupić na premierę, a do dziś nie ograles?

Opublikowano
4 godziny temu, jimmy napisał(a):

Nawet całkiem sensowne ploteczki o tych odświeżonych greckich GoWach do tej pory się nie potwierdziły, więc na spokojnie.

Nie będzie odświeżonego gowa tylko jakieś gówno 2d gierka jakich pełno teraz i to robione przez jakiś gimnazjalistów od studia co wydaje five nights at freddy's

Opublikowano
Godzinę temu, Daffy napisał(a):

W tego astro bota co miałeś kupić na premierę, a do dziś nie ograles?

Czeka na swoja kolej w backlogu )

Opublikowano

takiego maila dostałem:

Zrzut ekranu 2025-06-25 164429.png

WŁAŚNIE KURDE ZAJEBIŚCIE. KUPIŁEM LAPTOPA ZAMIAST PS5, TO SE OGRAM, NARESZCIE JEST NA PC, PO CO MI PS5

Co to za mail? Sony proszę się nie pogrążać.

square, wiadomo ze jak sie kupilo sprzet, to będzie się broniło, moze moglem to do cw wrzucić. po prostu sony dla mnie juz nie istnieje. a byłem klientem od 1998, do jakoś 2022 kiedy kupilem xss, a potem switcha2, to już nie mam zamiaru tam wracać - last of us, tekkena 8, rdr 1,2, uncharted, ratchet, sackboy - to już jest na steam, a oni jeszcze spamują maila że stellar blade takze jest na pc. to po co ludziom ps5?

Opublikowano

Raczej chodzi o to, że jak znasz kolege PCMR to możesz mu przypomnieć o tym, że sony wydało goty gierkie również na steamie chicken

Opublikowano

No takie są już czasy, że nie trzeba już PlayStation by grać w gry z PlayStation, a Sony woli zarobić na takim grzybiarzu kupującym wersję na PC niż koniecznie zmuszac go do zakupu konsoli.

Jeśli ktoś wciąż jest tym zaskoczony, to pora się przyzwyczaić, bo w tym kierunku idzie branża, a wraz z wejściem chmury znikną kolejne bariery.

Opublikowano

Pytanie natury technicznej - jak wyciszyć graczy online, żeby mi się nie darli o drugiej w nocy z głośnika pada? Chodzi mi konkretnie o graczy, nie o dźwięki z gry. Gram teraz w "Ghost of Tsushima".

Opublikowano

Nie ma chyba odgórnego ustawienia na to. W samej grze możesz to zrobić.