Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 25,6 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Są jakieś gierki gdzie wersja na Pro dużo daje? Jeszcze mam sporo czasu ale powoli się przymierzam do kupna. Będzie to moje pierwsze Playstation od czasu PS2. Głównie chcę kupić dla wiadomej gry, którą ostatnio przełożyli ale będę chciał też ograć exclusivy. Oczywiście mam na myśli to co nie wyszło na PC czyli Demon Souls, Astro Bot i coś jeszcze? xD. Dlatego się zastanawiam czy do tych kilku gierek nie wystarczy mi zwykła slimka, najważniejszego się w sumie dowiemy dopiero jak wyjdzie GTA 6: czy będzie na tym prosiaku 60 fps czy nie.

Napęd już kupiony rok temu bo myślałem, że taniej nie będzie jak się pojawił za 350 zł potter

Opublikowano

Jak nie grales w gry od czasu ps2 to masz aktualnie trzy generacje do nadrobienia. Ciężko będzie coś polecić konkretnie....

Opublikowano
35 minut temu, Chewie napisał(a):

Są jakieś gierki gdzie wersja na Pro dużo daje? Jeszcze mam sporo czasu ale powoli się przymierzam do kupna. Będzie to moje pierwsze Playstation od czasu PS2. Głównie chcę kupić dla wiadomej gry, którą ostatnio przełożyli ale będę chciał też ograć exclusivy. Oczywiście mam na myśli to co nie wyszło na PC czyli Demon Souls, Astro Bot i coś jeszcze? xD. Dlatego się zastanawiam czy do tych kilku gierek nie wystarczy mi zwykła slimka, najważniejszego się w sumie dowiemy dopiero jak wyjdzie GTA 6: czy będzie na tym prosiaku 60 fps czy nie.

Napęd już kupiony rok temu bo myślałem, że taniej nie będzie jak się pojawił za 350 zł potter

To jest najbardziej szczegółowa lista jaką znam, ale i tak nie zawiera wszystkich gier, które wyszły.

https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/

Opublikowano
Godzinę temu, Chewie napisał(a):

Oczywiście mam na myśli to co nie wyszło na PC czyli Demon Souls, Astro Bot i coś jeszcze? xD

Jak chcesz ograć tylko te 3-5 gier to chyba nie ma sensu, jeżeli uda się wyrwać zwykłą za ułamek ceny.

Opublikowano
1 hour ago, Chewie said:

Większość gier teraz ma jakiś tam tryb Pro. Bazowa piątka często już niedomaga, gry wychodzą w co raz niższej rozdzielczości, więc jeśli zależy ci na lepszej jakosci obrazu (mimo że często też nie jest idealna), to idź w Pro. Co raz częściej jest też tak, że Pro dostaje jakość trybu Quality bazowej Piątki, tyle że w 60fps. Sprzęt nabiera kolorytu, a na 2026 zapowiedziane jest wprowadzenie FSR4 , co może namieszać jeszcze bardziej. W kontekście GTA VI Pro zdecydowanie byłaby dobrym wyborem jeśli liczysz na ładne 60 fps.

Opublikowano
3 godziny temu, oFi napisał(a):

Jak nie grales w gry od czasu ps2 to masz aktualnie trzy generacje do nadrobienia. Ciężko będzie coś polecić konkretnie....

Grałem na xboxie i PC.

2 godziny temu, Square napisał(a):

Jak chcesz ograć tylko te 3-5 gier to chyba nie ma sensu, jeżeli uda się wyrwać zwykłą za ułamek ceny.

Też tak uważam, jak by to miała być główna stacja do grania i bym nie miał mocnego PC to jeszcze spoko. Za dużo tego wszystkiego. Wszystko jeszcze zależy jak to gta będzie chodzić.

Opublikowano

To jeszcze masz przynajmniej rok na zastanowienie się.

Opublikowano

To co, Stellar Blade 2?

Screenshots_2025-11-10-19-55-00.png

Czapka w gotowości

Screenshots_2025-11-10-19-58-22.png

Opublikowano
Godzinę temu, Patapon napisał(a):

To co, Stellar Blade 2?

Screenshots_2025-11-10-19-55-00.png

Czapka w gotowości

Screenshots_2025-11-10-19-58-22.png

Metal Gear Solid Master Collection vol. 2

FF XIII Trilogy Remastered

Nioh 3 data premiery

Phantom Blade 0 rel date

Okami 2 pewnie też będzie

Na koniec wchodzi Atlus i pokazuje Metaphor Refantazio Cesarz Edition

Opublikowano

Atlus zapowiada chyba wszystkie swoje gierki u Microsoftu, więc najwyżej mogą ogłosić, że Metaphor wleci do Plusa Extra na listopad.

Jakieś ploty, że tanie PS5 z blokadą regionalną wleci do sprzedaży dla Japończyków niczym Switch 2 unknown

Opublikowano

Azjatycki state of play? Poproszę Final Fantasy VII Remake 3, Persona 4 Revival, Persona 6, Final Fantasy IX Remake i Stellar Blade 2.

Ale i tak wiem, że pewnie skończy się na jakichś chińskich gównogiereczkach ;/

Opublikowano
1 minutę temu, Patapon napisał(a):

Atlus zapowiada chyba wszystkie swoje gierki u Microsoftu, więc najwyżej mogą ogłosić, że Metaphor wleci do Plusa Extra na listopad.

Jakieś ploty, że tanie PS5 z blokadą regionalną wleci do sprzedaży dla Japończyków niczym Switch 2 unknown

To w sumie miałoby sens, od dawna narzekają na ceny Playstation w Azji, a Japonia to w sumie jedyny rynek, gdzie liczby sprzedanych HW tej generacji naprawdę zawodzą, szczególnie względem znacznie tańszych rozwiązań Nintendo.

2 minuty temu, Pix napisał(a):

Azjatycki state of play? Poproszę Final Fantasy VII Remake 3, Persona 4 Revival, Persona 6, Final Fantasy IX Remake i Stellar Blade 2.

Ale i tak wiem, że pewnie skończy się na jakichś chińskich gównogiereczkach ;/

VII 3 to obstawiam na TGA, ale coś od SE na bank wpadnie.

Opublikowano

No też się nie spodziewam bomb, kiedy za miesiąc mamy TGA. Jeśli to State of Play skierowane jest głównie do Japończyków to najwięcej sensu miałoby pewnie pokazanie coś związanego z Dragon Quest.

Opublikowano

Kolorowe chińskie mobilki z generatora. Może jeszcze Wukong 2 czyli w sumie jeszcze gorzej.

Opublikowano
58 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nioh 3 data premiery

6 luty, był trailer.

Nie spodziewam się niczego większego, ewentualnie jakieś DLC do np. Monster Hunter i update'y do już zapowiedzianych gier. A z życzeń to był bym miło zaskoczony jeśli dogadają się z Bokeh i zrobią Gravity Rush 3 (+ update 60 FPS do dwójki) lub Sirena a Team Ninja zapowie DoA 7 lub DoA 5 Ultimate.

Opublikowano

Wydaje mi się, że jedyne co mogą wypuścić z Gravity Rush to leniwy zremasterowany dwupak dla PS5 i PC pod premierę filmu tylko nie wiadomo kiedy niby ten film ma wyjść.

Jakieś DLC do Astro byłoby mile widziane.

Tylko nie wiem co oni chcą osiągnąć tym State of Playem dla Japonii skoro pewnie 90% tych gierek wyjdzie też na Switcha 2.