Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 23 minuty temu, Kosmos napisał(a):Chciałbym napisać, że spokój na lata, ale zobaczymy za rok ;)Hahaha no pewnie będzie chodzić po głowie przesiadka jak dołożą ramu, albo wymyślą jeszcze jakieś ai triki.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Godzinę temu, iluck85 napisał(a):@creatinfreak 4080s vs 5080- co dało?Wbrew pozorom i głupotom wypisywanym w internetach to całkiem spoko upgradye w wielu grach. Wystarczy że włączysz DLSS i FG (ten podstawowy x2), a w Cyberpunku różnica to nagle 30 klatek (względem zwykłej 4080, a S była nie wiele wydajniejsza)Z OC zbliża się w wielu grach do 4090, albo jest raptem 5% mniej wydajna- Digital Foundery nawet takie testy robili po tym jak najpierw sami kartę hejtowali :/Nadal nie wiem za to, jak oni testowali Input Lag z nowym FGx3 i x4 że mieli 4 razy wyższy niż wszyscy w internetach, może niepotrzebnie testowali pod TV ograniczonym do 120Hz, no ale w zdanej grze nie miałem takiego IL jak w ich pierwszych testach.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 5 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):Kurwa, gdzie jest moderator, to zdanie powinno być przyklejone na głównej i ojebane w ramkę z kwiatkami i logiem PCMR w rogu Wszystko super, ale jedna kwestia jest turbo-ważna. Można se mieć 9800X3D + 5090, ale to i tak będzie rak bez potężnego OLED'a.Nikt wyżej o tym nie wspomniał, a granie na kompie-monstrum na monitorze IPS - choćby nie wiem jak wypasionym - to srogie iksde. Wyprane z kolorów i czerni ścierwo.Umówmy się, konsole miały jakąśtam przewagę przez chwilę jak te wszystkie HDRy, Dolby Vision i TV oled bez dobrej obsługi PC wchodziły w życie, monitorów OLED na dispaly port nie było wówczas wcale. Dziś to już całkiem inna sprawa. Konsola stacjonarna nie ma żadnego argumentu vs PC. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez MarekCol