Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

a klapy tylko o grafice, obsesja jakaś

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 361,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ty lepiej umyj uszy, bo niedługo bedzie trzeba nudeski Cernemu wysylac. Yebany ma wzork zboczenca, ale takiego fetyszu sie nie spodziewałem.

Opublikowano

Uszy umyte aby słuchać rewolucyjnego dzwięku pan Cernyego. To będzie cudowna generacja.

8 minut temu, MaZZeo napisał:

Ja za to nie mogę doczekać się Horizon 2 na nowiuśkim SSD, ciekawe ile tym razem upakują robo dinozaurów chodzących w kółko na smyczy.

Ale pomyśl jak będą pięknie brzmieć.

Opublikowano

Tak, tak, rewolucyjny dźwięk z pierdzących głośników 5w telewizora :kaz:

Opublikowano

L3EwZUp.jpg

Nie połaczyło posta :smutas: Dobra, ide grać. Klapy nayebcie trochę postow, bo nie ma co czytac.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Klapy Ci postów nie nayebią.Bo niby co mają pisać? Mają zakrzywiać kanony matematyczne? W dobie koronowirusa, po tym jak ich korpo orędziem Cernego potraktowało nawet porządnie nayebać się w pubie nie mogą z rozpaczy biedaczki:pechowiec: Nawet mi ich nie żal :dynia:

Opublikowano

Mnie tam jest żal twojego koleżki, bo jak wiadomo, niedawno była premiera Nioh 2.

Opublikowano

No ja osobiscie widze powrot do czasow 360. Zrobilem mala sonde wsrod znajomych ktorzy przesiedli sie na ps4 w tej generacji z x360 i kazdy majac obecne informacje (w tym ja tez jezeli nie wyjda nowe karty albo beda mialy bandyckie ceny) mowi ze pewnie wroci na zielone pastwiska

Opublikowano

Ja nadal podtrzymuję moje zdanie że

W dniu 20.03.2020 o 08:15, Kyo napisał:

Dokładnie. Na początku może nie być różnic ale naiwnym trzeba być aby wierzyć że z czasem różnice nie wypłyną. I nie wiem jak by genialnych narzędzi nie miało Sony to przecież MS też nie spocznie na laurach. Studia 1st party pewnie wycisną niesamowite rzeczy z konsoli ale multiplatformy będą na bank się różnić. Jeśli nie na początku to w późniejszym czasie.

Imo na konsoli Sony wszystko będzie "działo się" momentalnie. Momentalnie odpalimy grę, momentalnie przełączymy się na inną. Już na XSX wygląda to rewelacyjnie a na PS5 będzie to jeszcze lepiej działać. I to moim zdaniem będzie jedyna przewaga Sony. Ciekawe czy wzorem PS4 do PS5 wcisnęli dodatkowy procek plus pamięć do apek działających w tle aby odciążyć główną pamięć i procek. To może trochę zmniejszyć różnicę w "mocy".

A z boku tak patrząc na to wszystko to chyba sami developerzy nie do końca wiedzieli co za sprzęt Sony szykuje i jak w przypadku PS4 każdego zaskoczył fakty 8GB GDDR5 tak tutaj XSX zaskoczył wszystkich całościowo.

Też się zastanawiam nad tym dyskiem w XSX - niby mój lapciok z 2018 r go przegania odczytem (ADATA SX8200 Pro) ale na Windowsa mało co jest zaprojektowane pod taki dysk. Tutaj większość rzeczy będzie projektowana pod mega szybki odczyt. Taki wiedźmin zamiast półtorej minuty wczyta się w 3-4 sekundy - to jest skala. Pomijając splash screeny, gry będą włączać się momentalnie, dash nie powinien mieć ani milisekundy przycinki, dodatkowe apki jak chat itp. będą ładować się w mgnieniu oka. To nadal jest 2,5GB/s odczytu w sprzęcie zaprojektowanym tylko do gier który ma najlepsze parametry. Niech tylko dadzą dobre gry.

Sony przyda się porządny plaskacz w ryło. Nadal czekam na ich prezentacje dla konsumentów.

Edit: sorry, teraz zauważyłem że produkuję się w CW :/

Edytowane przez Kyo

Opublikowano
49 minut temu, bebbop napisał:

Szybszy dysk PS5 nie oznacza konsoli szybszej niż Xbox Series X - tłumaczy Digital Foundry

https://www.eurogamer.pl/articles/2020-03-23-szybszy-dysk-ps5-nie-oznacza-konsoli-szybszej-niz-xbox-series-x-tlumaczy-digital-foundry

Zaraz Hendrix wyjaśni że:

A. Fanboy pisal

B. Strona powiazana z MS

C. Nie znają się 

@Kyo dysk w konsoli nie ma za dużo wspólnego z prędkością działania systemu co innego loadingi w grach.

Opublikowano

No jak Ci ten system siedzi na takim dysku to jednak trochę ma wspólnego. Wiesz dlaczego tak mulił system w XO? Pomijając (pipi)owe zaprojektowanie oczywiście. Właśnie min. przez dysk. Pomagało odpalanie gier z dysku na USB wtedy tak nie muliło wszystko na XO.

To samo było z PS3. Kiedyś dla testu zmieniłem dysk w PS3 na SSD i byłem w szoku jak wszystko zapierdala. Tak samo na każdej konsoli Sony w tej generacji jechałem na SSD albo SSHD i widzę bardzo dużą różnicę w reakcjii w porównaniu z konsolą na zwykłym HDDku.

Edytowane przez Kyo
reakcji a nie responsywności kurna

Opublikowano

Jak dla mnie to ten dysk SSD w PS5 nie będzie mieć praktycznie żadnego przełożenia na multiplatformy. Wykorzystają to jedynie studia 1st party. 

Gry na XSX będą z kolei tworzone równolegle pod PC, a nie mogą nagle wymagać od użytkowników PC zakupu superszybkich dysków NVMe (zakładam, że ogromna liczba PC nawet nie ma złączy do tego). Tam zmieni się tylko szybkość wczytywania/ładowania tekstur i poziomów - jak dla mnie. 

W PS5 z taką prędkością być może 1st party wykorzystają to jakoś inaczej, może ten dysk pokaże moc w takich warunkach. Ciężko wyrokować, ale na bank nie będą to tylko "szybsze loadingi". 

Opublikowano
Godzinę temu, teddy napisał:

No ja osobiscie widze powrot do czasow 360. Zrobilem mala sonde wsrod znajomych ktorzy przesiedli sie na ps4 w tej generacji z x360 i kazdy majac obecne informacje (w tym ja tez jezeli nie wyjda nowe karty albo beda mialy bandyckie ceny) mowi ze pewnie wroci na zielone pastwiska

Nic w tym dziwnego.

Miażdżąca większość gier w które gram to multiplatformy. Zatem logicznym dla mnie rozwiązaniem jest wybór mocniejszego sprzętu, który zaoferuje  ładniensze bądź płynniejsze wersje gier.

Z tego powodu 14 lat temu wybrałem X360 a w 2013tym przesiadłem sie na PS4.

Opublikowano
Godzinę temu, Kyo napisał:

Ja nadal podtrzymuję moje zdanie że

Imo na konsoli Sony wszystko będzie "działo się" momentalnie. Momentalnie odpalimy grę, momentalnie przełączymy się na inną.

I teraz najważniejsze: momentalnie zobaczymy guvno rozmazane:yao:

Opublikowano

Studia first party Sony zrobią na pewno świetny użytek bardzo szybkiego dysku. Multiplatformy będą działać bardzo podobnie na obu sprzętach z niewielką różnicą na korzyść Xboxa (lepszy framerate, efekty graficzne i rozdzielczość).

Tak widze następną generacje. Ogólnie zapowiada się dobra generacja. Można powiedzieć że obaj producenci dostarczyli bardzo dobre sprzęty. Teraz tylko trzeba poczekać cierpliwie na dobre gry na obu konsolach

Opublikowano
3 minuty temu, Czezare napisał:

I teraz najważniejsze: momentalnie zobaczymy guvno rozmazane:yao:

No jak wrzucisz kolejne swoje zdjęcie np. klawiatury to na bank.

Opublikowano
51 minut temu, Kyo napisał:

No jak Ci ten system siedzi na takim dysku to jednak trochę ma wspólnego. Wiesz dlaczego tak mulił system w XO? Pomijając (pipi)owe zaprojektowanie oczywiście.

głównie przez zintegrowanie dasha ze ms store online na ps4 trzeba wejść w osobną ikonkę i jak to muli a tutaj mamy wszystko połączone

Opublikowano
1 godzinę temu, Kyo napisał:

No jak wrzucisz kolejne swoje zdjęcie np. klawiatury to na bank.

Gwarantuję, że byś się zrzygał gdybyś moją klawę od poleasingowego blaszanego rzęcha Pentium 4 zobaczył. Wszystko z powodu braku szacunku do marki tfu! blachy. Za to Kox wraz z nadpadem Elite 2 lśnią i mienią gwiazdeczkami na rogach jak w reklamach Ajaxu:lapka:

Opublikowano

Jezu xboty jaka słaba psycha xDD

Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał:

Jezu xboty jaka słaba psycha xDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.