Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Featured Replies

Opublikowano

To poczekaj na Master Mode i nagraj swój gameplay walki z Lynelami.

5 minut temu, Donatello1991 napisał:

Jest OP w uj. Zero wyzwania. 

Nie no muszę dać minusa. W tej grze co chwilę się przecież ginie na najprostszych czynnościach.

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 269,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moja teoria jest taka, że Pipolino napisał posta, włączył powiadomienia, ustawił telefon na wibracje i wepchał go sobie do dupy.

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Ahh te podwójne standardy recenzji gier Nintendo, z recek wynika max 8/10, sporo zarzuceń do story i performance'a, ale 10/10 i tak xD. No nic trzeba się przywyczaić, oby tylko po takich akcjach Ninte

• PiPoLiNiO
    PiPoLiNiO

Hahahaahha, ja jebie, co za ludzie. Prują się jak szmaty w innych tematach, że gra nie ma 60,albo nie ma 120, albo nie daj Boże spadnie z 60 do 55.   Tu jest poniżej 20, a Wy pierdolicie o G

Opublikowano

W jaki sposób nowe moce pomagają przy walce np. z Lynelem?

17 minut temu, GearsUp napisał:

OP to były bomby w BOTW gdzie nie musiałeś nawet marnować surowców, tu jest idealnie - połączenie funu z walki i kombinowania czyli taki mini crafting mający wpływ na starcia i to jest zajebiste.

Edit: komu się bardziej podoba BOTW niech wróci do niej, odpali i pogra jakiś czas :) bo rozumiem, że w tamtej grze jest coś ciekawszego niż tutaj skoro uważają ją za lepszą. Argument odkrywania czegoś nowego wykluczamy bo chodzi o to, która gra jest lepsza a nie o to do której czujemy większy sentyment.

Główne dungeony były ciekawsze. W totku misje gdzie zmierzamy do dungeonów są mega zajebiste ale same dungeony to ostra beka

Opublikowano
15 minut temu, Pupcio napisał:

Główne dungeony były ciekawsze. W totku misje gdzie zmierzamy do dungeonów są mega zajebiste ale same dungeony to ostra beka

Wciąż eksploruję więc nie będę niczego pisał na ich temat. Mi się o wiele bardziej podoba TOTK i jest to raczej uniwersalna opinia czytając różne fora itp

Opublikowano

Przecież te bombki z BOTW prawie nic nie zabierały z paska jakiegoś lepszego przeciwnika. Na Hinoxa to ze 30 bombek by trzeba było. xd

Opublikowano

Bomby przydawały się jak można było zrzucić w przepaść. Nie działało to na większych bydlaków oczywiście ale na małe wnerwiające pierdy typu nieumarli, nietoperze, wilki w sam raz.

Opublikowano

To prawda, bombki były słabe.

Ja się obawiałem, a ktoś tutaj pisał, że te nowe moce w TOTK będą "obok" tych starych.

A jako że starych mocy w większości nie ma, to BOTW nadal jest grą do której można wrócić, ponieważ fabuła+światynie+bossowie+umiejętności to nadal odrębny niepowtarzalny element tej gry.

Tylko ten świat który nie został mocno zmieniony jest rysą na diamencie.

Opublikowano

Mi głównie o obozowiska chodzi bo wiadomo, że na większych skurvieli to nie była wystarczająca metoda. Ulepszone bomby to była rzeź, samo to że każdy padał i potem można było ich izi dobijać kiedy już leżeli.

btw wiedzieliście, że

Spoiler

lokacje Lyneli w podziemiach odzwierciedlają położenia Stables na powierzchni. Fajny smaczek.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Wiem że historia w grze o elfach nikogo i był to element na który dużo osób jęczało w botw że jej nie było itp. Ale w totku też lekki zawód xD no to odkrywanie wspomnień w jedynce miało to coś chociaż musze przyznać że ten pomysł z glifami w totku fajniejszy niż samo znalezienie miejscówek

Opublikowano

Ok znalazłem taki mikroskopijny minus przy jednym side queście polegającym na zrobieniu zdjęcia do ramki w stajni. Domyślam się, że to kwestia niedoprecyzowanej translacji bo sam quest jest opisywany tak:

Spoiler

image.jpeg.fe1d8610aae669bbcf0fdf7ef128aa6a.jpeg

No więc idę na miejsce i wspinam się na to drzewo próbując uchwycić tego ptaka i aparat za nic nie chce zaakceptować tego mimo, że jestem pewien, że chodzi o to miejsce bo to jest obvious patrząc na tę okolicę. Schodzę z drzewa bo przecież w opisie jest jak byk "from the tree", rozpalam ognisko i czekam na inną pogodę bo jednak trochę prószy śnieg więc może o to chodzi ale nie, dopiero po jakimś czasie stanąłem sobie na skarpie tej góry patrzę na tę samą okolicę i jest jebany wykrzyknik przy aparacie, ufff

image.thumb.jpeg.85049995558e87c2d220073b07d76d55.jpeg

Co ciekawe po ukończeniu tego questa nie ma najmniejszej wzmianki o tym głupim drzewie.

image.jpeg.fecbfdd87a0acfa1cd0a43f50e8c0e37.jpeg

Opublikowano

Gorszy quest jest z tym znalezieniem konia w point lookout, pięknie robią gracza w chuya

Opublikowano
21 minut temu, GearsUp napisał:

Ok znalazłem taki mikroskopijny minus przy jednym side queście polegającym na zrobieniu zdjęcia do ramki w stajni. Domyślam się, że to kwestia niedoprecyzowanej translacji bo sam quest jest opisywany tak:

Ukryj zawartość

image.jpeg.fe1d8610aae669bbcf0fdf7ef128aa6a.jpeg

No więc idę na miejsce i wspinam się na to drzewo próbując uchwycić tego ptaka i aparat za nic nie chce zaakceptować tego mimo, że jestem pewien, że chodzi o to miejsce bo to jest obvious patrząc na tę okolicę. Schodzę z drzewa bo przecież w opisie jest jak byk "from the tree", rozpalam ognisko i czekam na inną pogodę bo jednak trochę prószy śnieg więc może o to chodzi ale nie, dopiero po jakimś czasie stanąłem sobie na skarpie tej góry patrzę na tę samą okolicę i jest jebany wykrzyknik przy aparacie, ufff

image.thumb.jpeg.85049995558e87c2d220073b07d76d55.jpeg

Co ciekawe po ukończeniu tego questa nie ma najmniejszej wzmianki o tym głupim drzewie.

image.jpeg.fecbfdd87a0acfa1cd0a43f50e8c0e37.jpeg

O dzięki, nie ogarnąłem jak to zrobić, więc olałem.

Opublikowano
18 godzin temu, Homelander napisał:

Ok powiem to. Nie lubię nowej Zeldy. Jest przekombinowana, nie leży mi klimat ani sposób w jaki trzeba grać. Nie podoba mi się to, że z gry przygodowej stała się grą logiczną. Oczywiście doceniam dopracowanie i tak dalej, bo to jest topowe. Ale zwyczajnie źle mi się w to gra. I to nie jest tak, że mi się przejadło jak sądziłem. Odpaliłem BotW i wsiąkłem na parę godzin. A tutaj pogram trochę i zwyczajnie mam dość. Nie chce mi się budować tych maszyn, nie chce mi się łączyć elementów, Link z tą łączoną bronią wygląda idiotycznie. Chyba muszę na jakiś czas odpuścić

Miałem tak z TLOU2, sequelu mojej gry życia, więc znam ten - jakby to powiedział Komorowski - bul. Przyjmij wyrazy współczucia :frog:

Opublikowano

Właśnie skończyłem Fire Temple. Fantastyczny dungeon - sama wyprawa do niego jak i patenty w nim bardzo ciekawe.

Opublikowano
2 godziny temu, tlas napisał:

Właśnie skończyłem Fire Temple. Fantastyczny dungeon - sama wyprawa do niego jak i patenty w nim bardzo ciekawe.

Mnie najbardziej wkurwił.

Opublikowano
2 godziny temu, tlas napisał:

Jedyny ktory wymagal malego skupienia i myslenia co dalej. Pozostale zdecydowanie zbyt proste jak chodzi o zagadki. Bossowie w tej grze ogolnie nie maja nic do powiedzenia. Ostatni w drugiej fazie ladnie unikal atakow mieczykiem ale calosciowo padl za 1 razem.

Opublikowano

Czy quest „The Ancient City Gorondia?” ma jakąś kontynuację? Szedłem za młodym, trafiłem na minigierkę ze strzelaniem z łuku na wózkach, a po małym ślad zaginął.

Edytowane przez tlas

Opublikowano

Miejsca na wypieki się nie da powiększyć prawda?

Opublikowano
1 godzinę temu, Donatello1991 napisał:

Mnie najbardziej wkurwił.

Mnie też jak zacząłem oglądać mapkę, dostałem oczopląsu od patrzenia na te wszystkie tory. Ale potem zrobiłem sobie challenge, żeby w ogóle nie używać tej mechaniki, no i zrobił się fajny dungeon, bo faktycznie da się przejść beż używania tego co tam dla nas przygotowali. 

Opublikowano

Mam 80 h i dopiero zdobylem MS.

Ale 

Spoiler

Muszę przyznać, że dużo ciekawsze niż w botw. Chociaż myślałem, że odpuszczę bo ten fantom dosyć wkurwiający, ale wystarczyło mieć kilka tarcz i pozwolić summonom działać 

Opublikowano

Find Princess Zelda

Spoiler

Complete ;)

150h

152 shrine-y (ostatnie 4 w niebie sobie zaznaczyłem na mapie spoglądając w internet)

120 bulw światełek

183 koroki miśki that's it

5 życzeń sage-ów tylko :( 

0 zabitych lyneli

1 zabity gleeok ale jak zobaczyłem, że nie ma żadnej nagrody to cofnąłem save-a, więc 0 zabitych gleeok-ów

Zostało mi sporo zadań pobocznych, fajne są, więc sobie zrobię bez napinki, dziś, jutro albo za rok.

Moja ocena gry jest maksymalną oceną jaką można dać i przyjmuję gierkę z wszystkimi plusami i minusami.

Jak można dać coś mniej, gierce, w której można zbudować sobie pojazd latający napędzany wiatrakami i rakietami, wzlecieć tym bolidem na wyspę 7 km nad ziemią, będąc na tej wyspie zauważyć obok latającą gwiazdę śmierci z otwartym włazem, z wyrzutni na wyspie wystrzelić blok kamienny którego nie powstydziła by się piramida egipska, prosto w ten właz gwiazdy śmierci jakieś pół kilometra oddalonej, następnie tym głazem odblokować mechanizm obracania się kulistej planety i otworzyć piętro poniżej z ukrytą skrzynką.

MAX / 10

:thanks:

Opublikowano

Ale jak to 0 Lyneli? Dzień bez ubitego srebrnego Lynela, to dzień stracony.

Opublikowano

Ja wczoraj postanowilem sprawdzic jak "moce" same sobie ze srebrnym poradza. Blokowalem tylko jego ataki a damage mieli robic pomocnicy. Zmarnowalem 2 tarcze (na 40 i 50) i padl.

Opublikowano

Bez kitu co do chujensy? Nie zrobić 

Spoiler

Podziemnego koloseum z lynelami to jak nie przejść gry

Opublikowano
12 godzin temu, tlas napisał:

Czy quest „The Ancient City Gorondia?” ma jakąś kontynuację? Szedłem za młodym, trafiłem na minigierkę ze strzelaniem z łuku na wózkach, a po małym ślad zaginął.

Ktoś coś?